Alex

Felsőkategóriás superzoom a Fujifilmtől

Az X-S1 a gyártó prémium termékvonalának tagja, 12 megapixeles szenzorát 26-szoros optikai nagyításra képes lencsék támogatják meg.

A Fujifilm bejelentette X-szérája harmadik tagját, az X-S1-et. A cég azokat célozza meg a bridge géppel, akik mind a kompaktok biztosította egyszerű használatot, mind a DSLR gépek nyújtotta széleskörű manuális beállítási lehetőségeket birtokolni akarják. A Japánban gyártott fényképezőgép minőségi érzetét a gumiborítású váz és a fém kezelőszervek adják, de egyébként ugyanaz a 12 megapixeles, 2/3 col méretű CMOS szenzor került bele, mint az X10 kompaktba. Fujinon objektívje 24-624 mm átfogású, azaz 26-szoros nagyításra képes (digitális módszerrel ez duplázható), fényereje F2.8-5.6. A képek élességéről optikai képstabilizátor gondoskodik.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képekre a nagyobb változathoz

Elektronikus keresője 1,44 millió képpontos, kihajtható 3 colos hátsó LCD kijelzője viszont átlag alatti részletességű, 460 000 pixeles. Az EXR processzor nagysebességű képfeldolgozást biztosít, így a gép sorozatfelvételi módban másodpercenként 7 képkocka rögzítésére képes teljes felbontásban folyamatosan, vagy 10-re hat megapixelen. A fotókat RAW formátumban is rögzíthetjük, Természetesen HD minőségben (1920 x 1080) vehetünk fel videókat 30 képkocka/másodperc sebességgel, melyet H.264 kódolással tömörít.

Automata módban a gép érzékeli a tárgyat és annak megfelelően állítja be a funkciókat. Figyel arra, hogy emberalak van a keresőben, hátulról esik-e rá a fény, vagy mozog-e a kiszemelt lekapnivaló, és ennek megfelelően állítja be például az ISO értéket 100 és 3200 között. Egyébként saját magunk is válogathatunk a témamódok és a rögzítési lehetőségek között. Érdemes kiemelni még a 360 fokos panoráma módját, illetve hogy makró módban akár 1 cm-ről is használhatjuk. Lítium-ion akkumulátora gyári adat szerint 500 exponálásra képes egy feltöltéssel.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • cloud.strife #7
    1000 dolcsiért már egy jobb SLT-t is lehet venni. Ki az aki nem azt veszi? LOL :)
  • Thrawn #6
    Egyébként engem is csábít egy ilyen gép. Sokat túrázok, a Fuji lehet úgy 700-900 gramm, ha vinnék minden cuccot, amit a Fuji egymaga tud, hát 4-5 kilót cipelhetnék. Persze a két felszerelés képminőségben sincs egy súlycsoportban, de ha a Fuji végre elfogadhatót produkálna, akár még csábító is lenne. Főleg egy kicsit olcsóbban.
  • Thrawn #5
    Annyira azért nem horribilis, bár elég drága, ha nem full frame váz 1.5-1.6-os crop faktorát nézed. Nekem 20D-hez 100-400L obim van, a vége 640 a crop miatt. Mint ahogy a Fuji is a crop miatt 624, csak ott kb. 6-os szorzó lehet. Persze ha full frame vázról van szó, akkor horror árú a 600mm.
  • Cat #4
    Szerintem ezekre azok izgulnak rá, akiket a 600mm érdekel, azt meg DSLR-hez nem kapsz, csak horribilis áron. (Más kérdés, hogy ilyenkor képminőséget tekintve szimplán parasztvakítás.)
  • Thrawn #3
    Hát túlárazták rendesen. Persze majd a gyakorlat megmutatja, mit tud. 1000 dolcsi nagyon durva, szerintem annyival nem lesz jobb. Nem világos, milyen vásárlói réteget céloztak meg ezzel. Ennyiért egy alap DSLR kitobival, meg egy olcsó tele, pl. 70-300 körüli consumer darab vehető. Igaz, azt cserélni kell, de a képminőség sokkal jobb lesz.
  • ADAMEX9 #2
    Kb. 1000 dolláros ára lesz. Eddig HS20 vásárlásában gondolkodtam, az most $330. Rosszabb annyival a képminőség vajon, mint amennyivel ez drágább?
  • Thrawn #1
    Na, talán majd ez sikerül. A HS10, HS20 nem jeleskedett képminőség terén. A 2/3-os érzékelő és a picit visszavett felbontás biztató. 8 megapixel lenne ennek jó, de azt a zemberek nem vennék.