Berta Sándor

A VIA chipjére épül az Asus új táblája

Meglepő módon csak most, a CES után néhány nappal mutatta be legújabb tábla PC-jét a tajvani gyártó. A készülék különlegessége, hogy a VIA processzorát építették bele.

A cég közleménye szerint a MeMO a "My Mobile. My Moment" ("Az én mobilom, az én pillanataim”) szlogenből rövidült, és azt kívánja jelezni, hogy ez a sokat úton lévő emberek táblagépe. A rombuszmintás borítású dokkoló nélküli eszköz külsőre hasonlít a Nexus 7-hez, azonban a hardvert tekintve komoly eltérés van a két modell között. A táblagép 7 hüvelykes érintőképernyőt kapott, amelynek felbontása 1024 x 600 képpont, pixelsűrűsége pedig 170 ppi. A MeMo Pad fő egysége a VIA WM8950 CPU-ja, amely egymagos, az ARM Cortex A9-re épül és amelynek az órajele 1 GHz. Ehhez társul a Mali-400 GPU. Az egy gigabájt RAM-ot 16 gigabájt flashmemóriával egészítették ki, s ez a mennyiség microSD kártya segítségével 32 gigabájttal egészíthető ki.


A 196,2 x 119,2 x 11,2 mm méretű és 370 gramm súlyú eszköznek hátoldali kamerája nincs, az előoldali kamerája egy megapixeles. Van IEEE 802.11a/b/g/n szabványú WLAN-támogatás, microUSB-port, 3,5 mm-es mikrofon- és fejhallgató-csatlakozó. Ugyanakkor a tábla nem egészíthető ki billentyűzetes dokkolóegységgel, nincs GPS-egysége, HDMI-kimenete és Bluetooth-támogatása sem. Az akkumulátor 4270 mAh-s, maximális üzemideje gyártói közlés szerint 7 óra. A MeMo Pad operációs rendszere az Android 4.1, tehát ez sem a legújabb. A készüléken előre feltelepítve az Asus számos gyári szoftvere is megtalálható, melyek közül a leghasznosabb az Asus WebStorage (5 gigabájt Cloud-tárhellyel) lehet.

A fehér, szürke és rózsaszínben kapható 16 gigabájtos MeMo Pad bevezető ára 149 dollár, hazánkban februártól lesz a boltokban 49 900 Ft-os ajánlott végfelhasználói áron. Más országokban forgalmazni fognak 8 gigabájtos verziót is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • ugh #7
    A kinai se megy tonkre egy het alatt, de ha igen, ott a gari.
    De ez mar alapbol hasznalhatatlan a hardware-e miatt.
    Sose vennek 8 colnal nagyobb tabletet.
  • lordmorden #6
    olcsó kategóriás, de nem rossz minőség, ez a kínaiakkal szemben legalább nem megy tönkre egy hét alatt. de soha nem vennék ilyet(igaz, 10colosnál kisebb táblát sem...)
  • Inquisitor #5
    Csak összehasonlítás kedvéért, ez elvileg valamivel olcsóbbért ezt tudja: LINK
    Ez egy feltörekvő "lengyel" márka.
  • Cat #4
    viszont legalább szép színes :)
  • Vol Jin #3
    Nekem is szemet szúrt, hogy ez egy ezeréves alkatrészekből összeválogatott ócskavas. Öt éve is kevés lett volna.
  • Inquisitor #2
    "A MeMo Pad operációs rendszere az Android 4.1, tehát ez sem a legújabb."
    Lol. Miért is? Mert átnevezték a Jelly Beant 4.1-ről 4.2-re? Még mindig jobb mint a sok most kijövő szutyok 4.04 meg 4.0.3 rendszerekkel ...

    A tábla így elolvasva SOKKAL gyengébb mint egy 20 rongyos kínai izé. Ennyiért már olyan tablet van amiben kétmagos proci van, van benne BT, lehet hozzá keyboardot kapni és még DVB-T(!) tuner is van benne ...
  • Vol Jin #1
    50 ezer forint ezért a szarért?