Alex

Megjelent az Asus kétkijelzős tábla-notebook hibridje

Az ASUS bejelentette a Taichi megjelenését – amely egy notesz- és egy táblagép keveréke kétkijelzős kialakítással. A megfordíthatóság helyett a notebook fedlapjára is raktak egy kijelzőt.

Az ASUS ma bejelentette TAICHI nevű Ultrabook-jának megjelenését, amely egymásnak háttal beszerelt két képernyőjével a cég szerint nagy rugalmasságot kínál. A gépben négymagos Intel Core processzor található, valamint két, háttal egymásnak fordított, Full HD felbontású képernyő az információk új módokon történő megosztására alkalmas – mindezt egy vékony házban, amely csupán 1,25 kilogrammot nyom.

Felnyitott fedéllel a TAICHI egy nagyteljesítményű Ultrabook Full HD képernyővel, háttérvilágított billentyűzettel és nagy, több ujjal kezelhető touchpaddel felszerelve, hogy a komolyabb irodai feladatok se jelentsenek problémát. Lezárt fedéllel viszont egy könnyű táblagéppé változik, Full HD felbontású, több ujjal kezelhető képernyővel, ami egyszerű, természetes módon használható utazás közben.


A két képernyő egyidejűleg egymástól függetlenül is használható. Felnyitott fedéllel, ha mind a két képernyő függőlegesen áll, a TAICHI használható arra, hogy egy előadást vagy filmet a gép mind a két oldalán lehessen látni – nincs tehát szükség nagy projektorra, vagy kényelmetlen külső kijelzőkre, bár hogy ennek mennyi értelme van az kétséges. Az IPS kijelzőtechnológia a cég közleménye szerint kiváló képet biztosít mindkét képernyőn, pontos színvisszaadással és 178 fokos betekintési szöggel. A kijelzőre tollal is lehet írni.


A Core i7 vagy kétmagos i5 processzor mellé 4 GB memória, Intel HD 4000 grafikus vezérlő, és választhatóan 128 vagy 256 GB SSD-tároló kerülhet. Kétsávos Wi-Fi, Intel WiDi és Bluetooth 4.0 technológiák biztosítanak vezeték nélküli kapcsolódást, a két USB 3.0 csatlakozó pedig támogatja a nagy sebességű külső hordozható tárolóeszközöket. A hangért a Bang & Olufsen ICEpower-rel közösen fejlesztett SonicMaster technológia felel, de van benne egy 5 megapixeles, autofókuszos fő kamera 1080p Full HD videók rögzítéséhez, valamint egy második, 720p HD felbontású videokamera és egy zajcsökkentő tömbmikrofon a videotelefonáláshoz. A készülék a gyártó közlése szerint akár 5 órán keresztül bírja akkumulátorról (Wi-F-s webböngészés közben mérve).

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • goldmember #10
    hát erre kurvanagy szükség volt
  • AgentKis #9
    Na ez az!
    Hát akkor ilyen már van...
  • AgentKis #8
    Persze az i-pad-hoz való csak azért kerülne 3x többe, mert almás műanyagokat almás gyerekek szerelnének össze...
  • AgentKis #7
    Ja és akinek nem tetszik, már meg sem kellene vennie, meg használnia cipelnie...
  • AgentKis #6
    Nem lenne egyszerűbb egy a táblához (fizikailag és mondjuk USB-n) csatlakozTATható billentyűzet? Ha akarom tábla, ha akarom netbook. 1 ilyen billentyűzet kb. 10-ed annyiba kerülne mint a második képernyő, és fogyasztásban is hangyaf@sznyi...
  • Vol Jin #5
    Nem, ez egy sima ARM-es tablet, csak van egy bumfordi billentyűzete. Az enyém egy hibrid megoldás lenne. Egy komplett noti levehető kijelzővel, amiben lenne egy AEM CPU.
  • karesz6 #4
    http://www.asus.hu/Eee/Eee_Pad/Eee_Pad_Transformer_TF101/
    Erre gondolsz?
  • Vol Jin #3
    Szerintem is táblának nehéz. Az lenne a tuti, ha egy noti kijelzője forgatható lenne, így tabletként is oké, de le is lehetne kapni a gépről, és akkor egy önálló tablet lenne. A gépben x86, a kijelzőben meg ARM.
  • culas25hc #2
    Mondjuk ultrabooknak kiváló, csak arra meg megint egy szűk rétegnek van csak szüksége.
  • culas25hc #1
    Már vártam, mikor lépi ezt meg valamelyik cég, de nagy jövőt nem látok benne. Táblának nehéz, irodai dolgokhoz meg nyilván kicsit a teljesítménye. Ilyen hibrid megoldásnak meg a surface tűnik jobbnak. Persze biztos lesz egy réteg akinek kell majd, de nem hiszem, hogy tömeghisztériát fog kiváltani.