Berta Sándor

27 hüvelykes táblát dob piacra a Lenovo

A kínai gyártó nem mindennapi készüléket dobott piacra. A Lenovo az IdeaCentre Horizon Table PC-t elsősorban a családoknak és irodai használatra ajánlja.

Az eszköz billentyűzetet, joystickot és 1920 x 1080 képpont felbontású, 27 hüvelykes érintőképernyőt kapott. A formabontó táblagépet akár több felhasználó is használhatja majd egy időben és a hátulján elhelyezett tartóknak köszönhetően, akár állítva is használható. A tábla PC súlya több mint 7,5 kilogramm, ugyanakkor csupán 27 mm vékony. Az új termék várhatóan több változatban lesz kapható a boltokban. Az egyes modellekbe akár Intel Core i3, Core i5 vagy Core i7 processzorok is kerülhetnek, míg az integrált grafikus kártya minden esetben az Nvidia GeForce GT 620M. Az IdeaCentre Horizon Table PC operációs rendszere a Windows 8 Pro, maximális üzemideje 2 óra, legfeljebb 8 gigabájt DDR3-as memóriával és 1 terabájtos HDD-vel szállítja a Lenovo.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képekre a nagyobb változathoz

A cég tájékoztatása alapján a felhasználók két különböző felület közül választhatnak. Az egyik az Aura Moon Dial User Interface, amely egy játékokhoz, fotókhoz, szoftverekhez és videókhoz optimalizált felület, s megkönnyítheti ezekhez a tartalmakhoz a hozzáférést, míg a másik a hagyományos Windows 8 kezelőfelület. A készülék különösen alkalmas arra, hogy több játékos egyszerre használja, ezért az Electronic Arts és a Ubisoft majd rá optimalizált programokat tesz elérhetővé hozzá. Az egyik előre feltelepített alkalmazás a Monopoly, további szoftverek a Stagelight, a Paint, a Color Corner, a Lenovo Best Guess és a FilmON TV-n. Az utóbbin keresztül több mint 120 stream-tévéadó válik elérhetővé.

Az IdeaCentre Horizon Table PC bevezető ára 1699 dollárnál kezdődik és leghamarabb nyár elejétől lesz kapható.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • heist #14
    Akinek tellik egy Wacom-ra, ja...
  • Gerygrey #13
    Ez WTF?? Ezt a videót akartam:


  • Gerygrey #12
    :)
  • G_ArchAngel #11
    Villogni jó is ez.

    Dolgozni meg ez:

  • Cat #10
    Ezt inkább berendezési tárgyként kell elképzelni, pl. simán lehet, hogy egy évtized múlva a nappali közepén álló asztalka ilyen lesz. Ültök körülötte a fotelben, ha valaki meg akar mutatni valamit simán csak behozza rajta, egyébként meg a hamutartó meg kávéscsésze van csak rajta.

  • asgh #9
    Rétegtermék, de mondjuk brutális táblás játékokat lehetne fejleszteni egy ilyenre.
  • heist #8
    ez most már a multi hülyesége. Valahol ezek is olyan hülyék mint a felhasználók. Mivel a tablet menő most így kell belőle miniatűr meg toronyház méretű is, amúgy fogadok, hogy ezt is vinni fogják...
  • Xellos999 #7
    ez most akkor egy hordozható nem hordozható gép?
  • gombabácsi #6
    ha hajlékony lenne, lehetne vele takarózni!
  • heist #5
    Hiánypótló...
    Amúgy nekem még mindig undorítónak tűnnek ezek a tabletek. Jóformán egy monitort simogatsz mint valami buzi...