Gyurkity Péter

HTC Zenith, Nokia Lumia 510

A HTC a most bemutatott két új készülék mellett egy harmadik, még nagyobb változattal készül, míg a Nokia esetében egy belépő szintű példányról tesznek említést a kínai források.

A napokban mi is hírt adtunk a HTC rendezvényéről, ahol lerántották a leplet a Windows Phone 8 fogadására szánt két új okostelefonról. A cég kínai elnöke ezt most annyival egészítette ki, hogy a 8S és a 8X mindössze az új sorozat első hullámát jelentik, mellettük hamarosan felbukkan a család harmadik tagja, amely nagyobb kijelzővel érkezik majd.


A cégvezető mindössze ennyit közölt a vele készített interjú során, arra sajnos nem tért ki, hogy pontosan milyen hardveres specifikációt, illetve mekkora méretet várhatunk. Korábban azonban már felbukkantak bizonyos pletykák egy harmadik változatról, amely állítólag a Zenith kódnévre hallgat, és a hivatalos bemutató után az is felmerült, hogy ez valószínűleg Windows Phone 8V néven jelenne meg. Ezen pletykákban négymagos processzorról, valamint 4,7 hüvelykes érintőképernyőről tettek említést, ezt azonban nyilván maga a gyártó erősítheti majd csak meg, amikor készen állnak a rajtra. Az immár biztos, hogy az első két változatot továbbiak követik majd.


A Nokia egy belépő szintű okostelefonnal készül, legalábbis a kínai Baidu szerint, amely valószínűleg csak itt lesz elérhető, ez azonban még nem teljesen biztos. A Lumia 510 nem az új WP8 szoftverre, hanem minden bizonnyal a WP7.5-re, esetleg annak új verziójára, a WP7.8-ra épül majd, 4 hüvelykes LCD-kijelzővel, egy 800 MHz-es Qualcomm MSM7227A S1 processzorral, 256 MB RAM, 5 megapixeles kamera, GSM/WCDMA/HSPA támogatás kíséretében, 129 grammos súly mellett.

A lista nagyjából megegyezik a korábban kiszivárgott Lumia 610 (Glory) esetében felsoroltakkal, így itt is várnunk kell a hivatalos megerősítésre.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • hurkaur #4
    Ebben az esetben igaz lenne, de ketlem hogy a fejlodo orszagok lakosai lenne az elsodleges celkozonseg. Meglatjuk..
  • kisedi #3
    Ez a készülék volt botrány a megjelenéskor, mert 256MB memóriával nem ment rajta a Skype minden funkciója! (Lumia)
  • Cat #2
    a fejlődő piacokra jó lesz, azoknak mindegy, net híján úgyse frissítené senki, és sztm az átlagemberek 99%-ának fogalma se lesz róla, hogy van újabb. Meg jóval kevesebb licencdíjat kell utána fizetnie a cégnek a Microsoftnak, ergo nagyobb lehet rajta a nyeresége.
  • hurkaur #1
    "A Lumia 510 nem az új WP8 szoftverre, hanem minden bizonnyal a WP7.5-re, esetleg annak új verziójára, a WP7.8-ra épül majd, 4 hüvelykes LCD-kijelzővel, egy 800 MHz-es Qualcomm MSM7227A S1 processzorral, 256 MB RAM, 5 megapixeles kamera, GSM/WCDMA/HSPA támogatás kíséretében, 129 grammos súly mellett."
    Ha ezt meglepik, akkor gratulalok azoknak a valogatott cimeres okroknek, akik ezt kitalaltak.