Gyurkity Péter

HTC: Windows Phone 8S és 8X

A tajvani gyártó saját rendezvényén mutatta be a Microsoft mobil platformja alatt megjelenő két új fejlesztését, amelyek közül egy a középkategóriát, egy pedig a csúcskategóriát hivatott lefedni.

A HTC nem bonyolította túl a készülékek hivatalos elnevezését, ezek a jelek szerint az operációs rendszer márkája alatt jelennek meg, egyetlen betűvel, egy utótaggal különböztetve meg magukat egymástól, valamint a riválisok megoldásaitól. A rendezvényen két változat mutatkozott be, ezek még az ősszel megjelennek.


A New York-i bemutatón a Windows Phone 8S volt hivatott lefedni a középkategóriát, valamint a belépő szintet, amely hardveres jellemzői alapján is egyértelmű. Az okostelefon 4 hüvelykes WVGA Super LCD (Gorilla Glass) kijelzőt kapott, ezt a Qualcomm Snapdragon S4 ikermagos, 1 GHz-en futó chipje egészíti ki. A listán megtalálható továbbá 512 MB RAM (ez nem nagyobb, mint a visszavonultatni hivatott, az előző szoftver alá megjelent példányok esetében megszokott memória), 4 GB-os (microSD révén bővíthető) belső tároló, valamint egy 1700 mAh-ás akkumulátor, 10,28 mm-es vastagság, Beats Audio, WiFi, illetve egy hátoldali 5 megapixeles kamera - ez utóbbi 720p felbontású videók készítésére alkalmas.


HTC 8X és HTC 8S

A Windows Phone 8X a nagyobbik testvér, többnyire a korábbi pletykákban foglaltaknak megfelelő komponensekkel és jellemzőkkel. Az ikermagos Snapdragon S4 chip itt 1,5 GHz-en fut, ehhez 1 GB RAM társul, míg a kijelző egy 4,3 hüvelykes Super LCD 2 panel, Gorilla Glass 2-vel kiegészítve, 720p felbontás mellett. A készülék vastagsága 10,1 mm, a belső tároló 16 GB-os, az akkumulátor pedig egy 1800 mAh-ás példány. Két kamera szerepel a listán, ebből a hátoldali 8 megapixeles LED Flash és BSI szenzorral kiegészítve, elől pedig egy 2,1 megapixeles változat dolgozik.


A 8S és a 8X október végén válik elérhetővé több eltérő színben, amelyhez az operációs rendszer kezelőfelülete is alkalmazkodik - novemberben várható az első hullám elindulása.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • caius marius #22
    Desire HD-m volt. Recsegett ropogott az alsó felén a műanyag. Mikor ezt szóvá tettem a szervizben akkor, azt kérdezték:
    -És akkor mi van.
    Az lett, hogy most már Samsungom van. Htc-ét meg többet nem veszek.
  • asysoft #21
    "...pontosan tudom hogy működik a WP"
    Ennek örülök, csak nem értem, hogy jön ez ide:) Írtam, hogy számomra a HW (konkrétan akku/kamera/kijelző) hagy némi kívánnivalót L800-ban.

    tomboy013 (#11):
    Rákeresve a C5-03-ra, nem tudom, hogy ugyanarról az eszközről beszélünk-e, de engem nem emlékeztet arra a 8S.
    Kijelzőhöz: IPS panelű LCD-k általában közelebb vannak a színhűséghez, mint az AMOLED-ek, azaz te kvázi a valóságot látod csúnyának. AMOLED-en általában túlszaturáltak a színek (bár gondolom ez inkább szoftveres dolog), ami néha érdekes eredményt tud hozni, én inkább a természetesebb megjelenést favorizálom.
  • Csaba42 #20
    Biztosan meg volt neked az összes HTC teló? Mert az én készülékemet akárhogy szorongatom, nem ropog, masszív hatású.
  • Csaba42 #19
    Nekem is volt szerencsém látni a két telót egymás mellett, és a HD7 tényleg egy trágya a kijelző tekintetében, szinte össze sem lehet hasonlítani az Omnia 7-tel, mert nem érdemel annyit a HD7. Kicsit túlszaturált ugyan a színezése az Omnia képernyőjének, de szerintem sokkal inkább bájos, mint zavaró mértékben.
  • tomboy013 #18
    Az Omnia 7-emnek fém a hátlapja, télen eléggé szar hogy szétfagy tőle a kezem és még csak fel sem melegszik rövid időn belül. A jó minőségű műanyag azért szerintem jobb. Jobb a tapintása is (mint a Nokia N95 8GB-nak is volt) és könnyebb is mint egy fém ház. De amúgy ezen is felesleges vitatkozni, kinek melyik jön be...
  • okosan gyerekek #17
    jah, és a HTC anyaghasználatáról meg annyit, hogy nyekereg az ember keze alatt, függetlenül attól, hogy itt-ott némi fémet használnak, csak azért, hogy a fajhője miatt rögvest tudjuk, hogy valami prémium akadt a kezünkbe... sajnos ez csak szemfényvesztés...
  • okosan gyerekek #16
    oké, szállj versenybe egy e66-al anyaghasználat tekintetében.
  • okosan gyerekek #15
    egy, HTC van. kettő, én szerettem az N95 8 gigám - olyanom is volt. és jó lenne, ha leszoknának az ilyen szutyok anyagokról; ezek az anyagok csúcskészülékeknél bóvlik. fémet. bassza meg, fémet. érzed, hogy van; masszív, hűvös a fogása; tudod, hogy valamiért fizettél...
  • tomboy013 #14
    Amúgy az N95 8GB-nak tök jó anyagból volt a háza, nem tudom miről beszélsz... 4 évig használtam és teljesen j fogása volt, nem csúszkált az ember kezében. Ha ez is olyan lesz az nem lesz rossz, de szerintem attól még jobb lesz.
  • Ferrer #13
    Adminok, asszem a többiek nevében is mondhatom, ne töröljétek már Én ki más kommentjeit légyszíí