Gyurkity Péter

LG, ZTE és HTC újdonságok

Mindhárom címben szereplő gyártó készül valamilyen újdonsággal az elkövetkező hetekben, ezek pedig nagy valószínűséggel a közelgő IFA alatt, vagy közvetlenül azután mutatkoznak majd be a nagyközönség előtt.

Elsőként az LG fejlesztéséről jelentek meg hírek, mégpedig érdekes módon a Qualcomm hivatalos sajtóközleményében, amelyben a cég megerősítette, hogy valóban dolgoznak egy csúcskategóriás változaton, amely a legújabb chipkészletre épül. Ez elsősorban a teljesítmény, valamint az LTE támogatása miatt jelentős lépés, hiszen a fanatikusokat a Snapdragon S4 Pro (négymagos Krait processzor és az Adreno 320 grafikus vezérlő) sebessége, valamint az LTE által nyújtott nagyobb elérési iram nyűgözheti majd le - valamikor szeptembertől, globális szinten.


A ZTE szintén készül egy új változattal, mégpedig Blade III néven, erről pedig korábban szintén jelentek már meg bizonyos részletek. Ezen híreszteléseknek azonban némileg ellentmond a finn Verkkokauppa internetes oldalán megjelent lista, amely szerint az új okostelefon nem 4, hanem egy 3,5 hüvelykes, 800 x 480 pixel felbontást támogató kijelzőt, 1 GHz-es Snapdragon chipet (MSM7227A), 5 megapixeles hátoldali kamerát, valamint az Android 4.0-ás verzióját kapná meg. Bárhogy is legyen, a gyártó az év első felében növelni tudta bevételét a tavalyi év hasonló időszakához képest, ennek fele a hazai kínai piacról folyt be, ám a tiszta profit csökkent. Biztató azonban, hogy 19 ország 33 szolgáltatójával kötöttek szerződést a TD-LTE technológia bevezetéséről.

A HTC által tervezett új jövevényről a The Verge számolt be, ők hozták le elsőként a marketingesek által a sajtónak készített renderképeket. A HTC Proto egyértelműen a One V változat közvetlen utódaként jelenik meg, azt mintegy menet közben lecserélve, hogy tartani tudják a lépést a riválisok hasonló megoldásaival. A specifikáció alapján a készülék az eddig kizárólag Kínában elérhető New Desire V nemzetközi piacra szánt változata, a maga 1 GHz-es ikermagos Qualcomm MSM8225 chipjével, Adreno 203 grafikus vezérlőjével, valamint 4 hüvelykes WVGA SLCD kijelzőjével. A többi jellemző marad a régi: 512 MB RAM, 5 megapixeles hátoldali kamera, valamint HSPA támogatás.


A Proto várhatóan az IFA alatt mutatkozik be, megjelenése az év második felében várható.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!