Gyurkity Péter

Érkezőben a PlayStation Mobile

A Sony az ősz folyamán, kilenc országban tervezi elindítani a jól ismert, elsősorban játékosoknak szóló online platform mobil verzióját, méghozzá az első körben két külső partner eszközeinek bevonásával.

A hivatalos sajtóközlemény szerint az őszre tervezett rajtra először kilenc országban, így Japánban, az USA-ban, Kanadában, az Egyesült Királyságban, Franciaországban, Németországban, Olaszországban, Spanyolországban, valamint Ausztráliában kerül majd sor, őket követik majd a többiek, nyilván valamivel később. A cég 30 új játékot ígér, ezzel bővül majd a kínálat.

A jól ismert Xperia vonal okostelefonjai, valamint a Sony Tablet S (és nyilván idővel az új Xperia Tablet) mellett az Asus, valamint a Wikipad egyes kütyüi is megkapják a PlayStation Certified minősítést, ezzel tehát újabb két külső cég csatlakozik a programhoz. A fejlesztői kit hamarosan szintén elérhetővé válik, közvetlenül azután, hogy a kifejezetten a mobil szegmensbe szánt tartalom megjelenik a PlayStation Store kínálatában. Ennek igénybe vétele a külső fejlesztőknek évente 100 dollárba kerül majd, de a feliratkozás már megkezdődött, hiszen a csatlakozók száma 85-nél jár. Érdekesség, hogy a rajtot követően a Store oldalán már nem lesz megtalálható a PS one Classics csomag.


A külső fejlesztők számára a Sony kellően széles felhasználói bázist ígér, alkotásaik ezzel elérhetők lesznek a PlayStation Certified eszközökön, valamint a Vita hordozható konzolon is. A két partnerrel kötött megállapodás tovább szélesíti ezt a kört, itt az Asus a Transformer Pad táblát, a Wikipad pedig első saját fejlesztését teszi elérhetővé a támogatott eszközök listáján. Eddig ezen a listán a HTC One-sorozat mellett kizárólag a Sony saját telefonjai és táblái voltak megtalálhatók, ezzel tehát háromra bővült a partnerek köre.

Mivel a PlayStation Store március eleje óta immár hazánkban is elérhető, remélhetőleg nem kell sokat várni, hogy a Mobile is hivatalosan megjelenjen nálunk.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • asgh #4
    He?
  • okosan gyerekek #3
    a hozzád hasonló Komolbusz Kristófok miatt futott zátonyra a Symbian, amikor felfedeztétek magatoknak az okostelefonpiacot a sok redvás Android reklámmal. de legalábbis biztosan nem sikerülhetett volna nélkületek; köszönjük!
  • Nabateus #2
    Igen, de ez a platform mar bejaratott. Sot, mondhatni cross, hiszen egyreszt Android van az eszkozokon, (ami mar amugy is ismert, es szinten alkalmas jatekokra), masreszt a Vita sem most kerul bevezetesre.
    Az NGage csak maga volt, nem volt kompatibilis semmivel, talan csak Java-s jatekok mukodtek meg rajta.
  • Yodafon #1
    Olyan Nokia NGage utánérzésem van