Gyurkity Péter

A HTC is PlayStation telefont dob piacra

Erre számíthatunk azt követően, hogy a Sony és a HTC megállapodott a szükséges feltételekről, amelynek eredményeként utóbbi cég elsőként csatlakozott a PlayStation Certified programhoz.

- A Sony az E3 alatt jelentette be, hogy megállapodtak a HTC vezetésével, ezzel pedig a gyártó csatlakozik a programhoz. Ezzel egy időben a japán óriás illetékesei átnevezték a PlayStation Suite csomagot, amely immár PlayStation Mobile néven található meg a hivatalos oldalon, bár a cél nyilván változatlan: valamilyen egyedi megoldással kitűnni a zsúfolt mobil szegmensben, minél több játékot és egyéb appot elérhetővé téve a vásárlók számára.

A PlayStation Certified program is ezzel indult annak idején, a támogatott eszközök körében pedig jelenleg több Xperia okostelefon (Play, arc, S, ion, acro, acro HD), valamint a Sony Tablet S és P is megtalálható. A zászlóshajó szerepét a telefonok között egyértelműen az Xperia Play vette fel, ez azonban nem hozott nagy sikert, dacára annak, hogy a Sony minden lehetséges alkalommal megpróbálta kihangsúlyozni a játékok által kínált élményt. A vásárlók körében azonban némi gondot okozott, hogy nem eredeti PlayStation játékokról volt szó, maga a program pedig nem igazán jelentett többet egy szokásos online appboltnál, amelyben számos eltérő alkotás között válogathatunk.


A HTC csatlakozásával azonban immár megjelent az első külső gyártó, amely nyilván szintén hasonló eszközöket fog piacra dobni, bár ezen potenciális megjelenésekről egyelőre még hallgatnak. A Sony egyértelműen a kínálatot szeretné bővíteni, minél szélesebb vásárlói réteg előtt elérhetővé téve a csomagot, amely első körben az új HTC One okostelefonok bevonásával valósul meg.

A cég eközben mindent megtesz a szoftveres háttér további bővítéséért, immár a PlayStation Mobile keretében, amelynek várhatóan az elkövetkező hónapokban lesz majd meg az első eredménye.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • shaddam #4
  De azért az emulátorok hagynak maguk után némi kívánnivalót. Ez nem tudom a fejlesztőket, vagy a mai vasakat minősíti.
 • Skynet #3
  PsVita jelenleg a legkeményebb kézi konzol ami mondjuk utazás közben jól jöhet. A jelenlegi telefonok a közelében sincsenek.
  Ps Play akár jó is lehetett volna ha csak annyi kraft lett volna benne mint az első PSP-ben,de nem volt, a ps1 szintű játékokkal elboldogul (ahogy minden más telefon is) mással nem.
  Igazság szerint túl sok értelme nincs mivel Ps1 emulátort boldog boldogtalan leszedhet a telefonjára...:)
 • mrlujoak #2
  Az Xperia PLAY - mint ahogy a PSP(k)- egy szűk rétegnek készülnek.
  Mivel a konzolon (és PC-n) játszó felhasználók csak kisebb része akar mobilon is hasonló vezérléssel játszani, így a PLAY piaca kicsi lett.

  A Sony magát a játékplatform lehetőségét kínálja - mint házon belül az Xperia arc,arc S, S, és pl a Tabletjei - ami már nem csak gamepadspecifikus lehetőséget is biztosít... Így van értelme ilyen irányban terjeszkedni.
 • donceleger #1
  Én már a Playstation Vitát sem értem! Mire jó az?
  Kezelni is bonyolultabb, kisebb is, és ugyanannyiba kerül mint a nagytestvér PS3!
  És akkor jönnek ezek a mobilok, már a Play sem volt valami túl sikeres, tehát a Sony házon belül sem tudta megoldani a történetet, akkor szerintem ez a HTC-nek sem fog sikerülni.