Gyurkity Péter

Sony: Xperia J és Xperia Tablet

A korábbi híreknek megfelelően a Sony több új Xperia változat piacra dobására készül, ezek között pedig egy saját tábla is helyet kap, hogy jobban összefogják a cég hordozható termékeit. Nem minden telefon kap frissítést.

Néhány nappal ezelőtt mi is írtunk az Xperia Mint (LT30p) várható érkezéséről, amelyet valószínűleg a Hayabusha (LT29i) egészít majd ki az IFA alatt. Most viszont egy további példány közeli bemutatkozásáról adtak hírt bizonyos források, amely az Xperia J (ST26i) névre hallgat, jellemzőivel pedig valahol a legkisebb és legolcsóbb, valamint a középkategóriás megoldások között helyezkedik el.


Az Xperia J eszerint 4 hüvelykes kijelzőt, valamint egy 1 GHz-es egymagos Qualcomm Snapdragon S4 processzort kap. A támogatott felbontás 854 x 480 pixel, a szoftveres oldalon pedig az Android 4.0.4 dolgozik majd, többek között a hátoldali 5 megapixeles LED flash kamerát kiszolgálva. A külső dizájn ismerős lehet, a készülék valahol az Xperia miro és tipo, illetve az Xperia U között helyezkedik el (tekintettel arra, hogy ez utóbbi ikermagos chippel dolgozik). A hivatalos bemutatóra várhatóan az IFA alatt kerítenek majd sort az illetékesek, addig további részletek futhatnak be.

A cég ezzel egy időben saját tábla piacra dobására is készül, végre leváltva az eredeti Tablet S és Tablet P példányokat. Érdekesség, hogy az új készülék szintén az Xperia nevet kapja majd, ez azt jelzi számunkra, hogy szeretnék egyetlen márka alatt összefogni a különböző hordozható termékeket, egyazon élményt nyújtva mindegyik fejlesztésen. A kijelző mérete 9,4 hüvelyk, a felbontás itt 1280 x 800 pixel, a chip egy négymagos nVidia Tegra 3, az Android 4.0 itt is megtalálható, a listán pedig 8,8 és 11,85 mm közötti vastagság, 16, 32, illetve 64 GB-os belső tároló, Bluetooth 3.0, SD-támogatás, 6000 mAh-ás akkumulátor, valamint opcionális 3G-elérés szerepel. Az ár 450 és 650 dollár között lesz, a tároló méretétől függően.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képekre a nagyobb változathoz

A Sony brit részlegének egyik vezetője a Facebook oldalán megerősítette, hogy nem minden készülékük kapja meg az új Jelly Bean verziót. Az Xperia Arc S, a Mini Pro, valamint az Xperia S várhatóan nem részesülnek a Jelly Bean ízéből, bár ez utóbbi már nagyjából készen áll az Ice Cream Sandwich (4.0) fogadására.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • mrlujoak #7
    Kedves Cat!

    Pont azt a forrást hivatott cáfolni - amit a Sony hivatalosan adott ki - az énáltalam linkelt 2 forrás...

    Így bizony a cikk végén szereplő hír/forrás nem a legfrissebb, elavult, és nem helyes állítást hordoz.
  • Cat #6
    Akkor lenne igazad, ha nem lenne ott belinkelve a forrás.
  • narumon #5
    Szerintem ez khm nem túl szép inkább randa :)
  • dexterZ #4
    Hát igen, a nagyjából azt jelenti, hogy kb. 3 hete már Mo-n is elérhető az Icecream, a cikkíró nem túl tájékozott...
  • mrlujoak #3
    Ez a rész a cikkből kimaradhatott volna:

    "A Sony brit részlegének egyik vezetője a Facebook oldalán megerősítette, hogy nem minden készülékük kapja meg az új Jelly Bean verziót. Az Xperia Arc S, a Mini Pro, valamint az Xperia S várhatóan nem részesülnek a Jelly Bean ízéből, bár ez utóbbi már nagyjából készen áll az Ice Cream Sandwich (4.0) fogadására."

    Agyanis:

    -a FB-os kolléga túl buzgó volt, és a Sony hivatalos közleményben jelezte, hogy még vizsgálják, mely TAVALYI modellek kaphatnak JB-t.
    - Az idei Xperia S-re pedig nem nagyjából kész, hanem kiadott, hivatalosan frissíthető 4.0.4-es ICS van...

    A Sony állásfoglalása az inkriminált tavalyi modellekre vonatkozó JB-el kapcsolatban itt olvasható:

    http://andro-id.info/2012/07/31/a-sony-meg-mindig-aktivan-vizsgalja-mely-keszulekek-kapnak-jelly-bean-frissitest/

    és

    http://blogs.sonymobile.com/products/2012/07/31/on-android-4-1-jelly-bean/#more-5680
  • EnxTheOne #2
    Hát nem tudom, tabletbe szerintem kéne a full hd, telo meg ha felsö kategoriás akkor meg kétmag :S
  • DjDano #1
    Kiegészíteném a hírt az Sony Xperia SL-el is ami brutálisan jól néz ki:



    További részletek itt:

    Sony Xperia SL