Gyurkity Péter

Sony: négy új Xperia változat

A cég még a korábban megjelölt hivatalos dátum előtt lerántotta a leplet négy új okostelefonjáról, amelyből egy saját oldalán, a másik három pedig a Facebook, illetve a YouTube lapjain bukkant fel.

A Sony Mobile szinte egyszerre árulta el az első részleteket a négy új jövevényről, bár azt rögtön illik hozzátenni, hogy ebből egy már korábban is megjelent, a most megjelenő példány a 4G-t nélkülöző országokban hivatott hódítani. Érdekes összeállítással, illetve szoftveres választással érkeznek az újoncok.


Ami a hardveres összetételt illeti, itt egyértelműen az Xperia Ion HSPA vezet a négyesfogaton belül, hiszen ez a korábban megismert Xperia Ion-t másolja le, annak 1,5 GHz-es ikermagos processzorával, 12 megapixeles kamerájával (amelyre a cég nagy hangsúlyt helyez), valamint az Android 2.3 Gingerbread operációs rendszerrel. Az egyetlen fontos különbség a 4G támogatás hiánya, ehelyett ugyanis a modem a HSPA technológiát kezeli, ami azon országokban és hálózatokon jöhet majd jól, ahol a valódi negyedik generáció egyelőre még nem elérhető.


Az Xperia tipo és tipo dual egy, illetve két SIM-kártyával érkezik, ez utóbbi példányon egy külön gombbal váltogathatunk közöttük, illetve ezt akár automatizálhatjuk is, előre megszabva a váltás pontos időpontját. A 3,2 hüvelykes TFT kijelző 480 x 320 pixel felbontást kezel, 800 MHz-es Snapdragon processzorral, 3,2 megapixeles kamerával, alapesetben 2,5 GB-os belső tárolóval, amit microSD révén bővíthetünk. Érdekes módon a két telefonon az Android 4.0 kapott helyet, vagyis itt az újabb verzió mellett döntöttek, ellentétben az erősebb és drágább példányokkal. A várható árat egyelőre nem ismerjük.


Az Xperia miro már egyértelműen a közösségi portálokra és azok funkcióira fókuszál, arany, ezüst, fekete, illetve rózsaszín kivitelben. 3,5 hüvelykes kijelző, 5 megapixeles hátoldali kamera, valamint egy elülső "chat cam" található a listán, Facebook integrációval, Android 4.0 mellett - kizárólag európai megjelenéssel.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • TomecK #7
    Ebbe mi is a szép ? Ugyanolyan mint a többi tucat. Tudok 5 ilyen külsejű telefont mint ezek amiket fél méterről márkajelzés nélkül nem tudnál megkülönböztetni. Egyedül a Nokia gyártott szerintem egyedi külsejű telefonokat csak azoknak meg az OPrendszere szar. Utoljára ami kicsit is uniqe volt a sonytól az mondjuk a Xperia mini.
  • mrlujoak #6
    Az Xperia S, P, U és sola után az ion is megjelent a mobilboltokban kis hazánkban.
  • cloud.strife #5
    Kifejezetten tetszenek. Ráadásul nagyon jó telefonok. Sony Center tulajként, iPhone fun-ként is bevállalnék egyet. Kár hogy nincs szükségem két telefonszámra, ha lenne, vennék egy Xperia P-t, vagy S-t. :)
  • M0RN1NGST4R #4
    azt is jó látni, hogy eddig még nincs egy divatfikázó sem
  • kvp #3
    Igen, tenyleg szepek. Es ezek raadasul a low end sony keszulekek...
  • Crane #2
    Egyetértek. A Sony(Ericsson) mindig szép telefonokat tervezett.
  • shaddam #1
    Jó látni hogy nem csak a tepsik meg a szappantartó samsung dizájn az egyetlen út 2012-ben.