Gyurkity Péter

Nokia tervek, Sony Xperia Mint

A WP8 közeledtével megoszlanak a vélemények az első készülékek várható megjelenési dátumáról, a Nokia azonban megelőzheti a többieket, miközben a Sony egy újabb Xperia zászlóshajóval készül.

Néhány nappal ezelőtt még arról szólt a fáma, hogy a szoftver októberi bemutatkozását követően valamikor novemberben rajtolhatnak majd el az első WP8-okostelefonok, bár azt akkor is megemlítettük, hogy a Nokia valószínűleg egy korai debütálást tervez. Ez utóbbi felvetést erősíti meg az a korábban megbízhatónak bizonyult forrás, amely szerint még szeptember elején bemutatkozik két új Lumia változat a nagyközönség előtt, ezek pedig már az új verzióra támaszkodnának.

Eszerint már szeptember 5-én debütálna a Lumia 910 és Lumia 920, amelyek nyilván erős hardverrel jelennének meg, nem véletlenül éppen akkor, amikor a Microsoft további részleteket osztana meg a felhasználókkal az új operációs rendszerrel kapcsolatban. Azt a forrás nem tudta megerősíteni, hogy a cég itt is felhasználja-e majd a Pureview technológiát, mivel azonban a Nokia nemrég vásárolta fel a Scalado céget, valószínűsíthető, hogy a képalkotásra továbbra is nagy hangsúlyt helyeznek majd - különösen úgy, hogy első generációs WP8-fejlesztéseiknek nagy szükségük lesz a többiektől való elkülönülésre.

A Sony a maga részéről egy új zászlóshajón dolgozik, amely Xperia Mint néven jelenne meg. A készülék pontos típusa LT30p, ez kifejezetten egy csúcskategóriás megoldásként mutatkozna be, a maga 4,3 hüvelykes LCD-érintőképernyőjével, 720p felbontásával, 13 megapixeles kamerájával, microSD-olvasójával, valamint 1,5 GHz-es ikermagos Snapdragon S4 processzorával, amelyet 1 GB RAM és 16 GB-os belső tároló kísér majd. A képernyő pontos méretét illetően még viták folynak, az azonban biztosra vehető, hogy a szoftveres oldalon az Android 4 dolgozik.


Sony LT30p Mint

A készülékkel kapcsolatban várhatóan az IFA alatt tudunk majd meg további részleteket.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Mickasi #3
    Már megint alkottak az SG szerkesztői :(
    A képen tényleg az Xperia S látszik vagy annak az utódja az SL.
    A Mint így néz ki!
  • Elemir #2
    Hajrá Nokia!
  • bcrics #1
    Külsőre, belsőre 1:1-ben Xperia S, ami nemfeltétlen baj mert sukár készülék:)