Gyurkity Péter

Nokia Phi - elsőként Windows Phone 8 alatt

A Nokia és a HTC egyaránt korai megjelenésekkel igyekszik ellensúlyozni a riválisok utóbbi időben tapasztalt előrenyomulását, a finn gyártó esetében pedig immár néhány részletet, sőt egy képet is megtekinthetünk.

Legutóbb már írtunk arról, hogy a Nokia valószínűleg a Microsoft többi partnere előtt dobja piacra saját fejlesztéseit a Windows Phone 8 alá, ami nem lenne meglepő, tekintettel a két cég szoros kapcsolatára (és az árra, amit a gyártó fizetett a Symbian feladásáért). A WP7 és WP7.5 nem váltották be a hozzájuk fűzött reményeket, így most a többieket megelőzve szeretnének elrajtolni saját megoldásaikkal, a HTC-vel együtt.

Tajvani források szerint mind a Nokia, mind pedig a HTC a tervezettnél korábban rukkol majd elő saját fejlesztéseivel, valamikor szeptemberben, hogy ezzel is felkeltsék a felhasználók érdeklődését. A két cég számára ez maradt mintegy utolsó esélyként, hiszen a riválisok az utóbbi hónapokban többnyire sikereket arattak, míg ők ketten inkább visszaesést voltak kénytelenek elszenvedni. A HTC a One-sorozattól várta a feltámadást, ez azonban még nem következett be, míg a Nokia az újgenerációs WP8-telefonokba helyezi reményét, ennek érdekében pedig siettetik a munka lezárását, illetve jegelik saját Meltemi platformjukat.


Némileg ellentmond az értesülésnek, hogy a Nokia a Phi révén mutatná be elsőként saját megoldását, ennek várható felbukkanását ugyanis október végére teszik. A készülékről immár egy kép is megjelent, ez alapján a külső dizájn egyértelműen a Lumia 900-ra hajaz, ám a burkolat alatt első alkalommal dolgozik majd ikermagos processzor, mégpedig egy Qualcomm S4 személyében. A támogatott technológiák listáján a Bluetooth, a microSD, valamint az NFC is megtalálható, a szoftver pedig Internet Explorer 10 böngészővel felszerelve érkezik majd.

Hivatalos információ továbbra sincs, de nem kell már sokáig várnunk, hogy bemutatkozzon a Windows Phone szegmens új generációja.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Tetsuo #7
    A legdurvabb az, ha valaki nem akar mobilt. Azt tenyleg csak kevesen engedhetik meg. :)
  • Narxis #6
    Azért az már a sznobság egy új szintje ha valaki nem akar az iOS-hez se "tartozni". :D
  • DjDano #5
    Te nagyon el vagy tévedve... A Lumia 900 ára 120 ezer, a Lumia 800 meg már 90 ezertől kapható. Szerintem te a Nokia 808 PureView-re gondolsz, de annak is esik az ára már kevésbé horribilis 165 ezerért a tiéd lehet :)
  • tomboy013 #4
    Piszok jól néznek ki ezek a Nokiák. Egy WP8-asra tuti beruházok. Csak jönnének már =)
  • SanMaster #3
    Ha jó lesz az ár, lehet én is váltok. Már csak azért is, hogy egyik hordához se tartozzak (iOS & Android)

    A SE Xperia Arc telefonomat 80 ropiért vettem függetlenül, szürkületi zónás magyar boltban. Kb nálam ez az ár, amit max kiadok egy okkkkos telefonért.
  • Gauge #2
    Szerintem is jó hír, de remélem, hogy értelmes árakkal rukkolnak elő. A Lumia 199ezres független ára epic fail...
  • Elemir #1
    HATALMAS LIKE!