Berta Sándor

A Samsung nem mutathatta be a legújabb Galaxy Tabot

Gyakorlatilag csak néhány órán át volt látható a Nemzetközi Híradástechnikai Kiállításon (IFA) a dél-koreai cég legújabb tábla PC-je. Az Apple bírósági úton elérte, hogy a készüléket ne lehessen bemutatni.

Újabb fejezetéhez érkezett a Samsung és az Apple közötti szabadalomvita: bár a Samsung kiállította az IFA-n a Galaxy Tab 7.7 nevű készüléket, azt később el kellett távolítania a standjáról. Az indoklás szerint erre az Apple beadványa, illetve a düsseldorfi bíróság döntése miatt kényszerült a vállalat. Ezt később a konszern központja megerősítette a Yonhap dél-koreai hírügynökségnek is.

A társaság arra kérte a düsseldorfi bíróságot, hogy az ügyben csak az IFA után hozzon döntést, azonban ebbe a testület nem ment bele, így az ítélethirdetés után a Samsung minden olyan feliratot és reklámanyagot kénytelen volt eltávolítani, amely a Galaxy Tab 7.7-essel volt kapcsolatos. A Galaxy Tab 7.7 helyét a Galaxy Note nevű okostelefon foglalta el. A lépésre gyakorlatilag a látogatók szeme előtt került sor és meglepően gyorsan, amit a Samsung szóvivője azzal indokolt, hogy tiszteletben tartják a döntést és nem akarták összezavarni a vásárlókat.


Samsung Galaxy Tab 7.7

A Samsung valamit sejthetett, mivel a kiállított tábla PC-t eleve egy olyan matricával látta el, amelynek felirata szerint a termék "Németországban nem árusítható". A céget egyébként nem csak ezzel az újabb helyzettel kellett szembenéznie, hanem azzal is, hogy a kiszállított egymillió Galaxy Tab 7-esből mindössze 20 000 darabot adtak el. Ez egyértelműen csalódást keltő eredmény és egyben óriási veszteség a cég számára.

A Samsung táblagépei augusztus közepén kerültek Európában tiltólistára, később a tilalmat módosították, így azóta Németországban nem árusíthatók. Az Apple most azt akarta elérni, hogy a bíróság a tilalmat terjessze ki az új Galaxy Tab modellekre is és ezt a beadványt a testület elfogadta.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • levente68 #143
    Ne is várj tőle semmi értelmeset, nem képes rá ugyanis, régi a szektakiképzése, az új dolgokra nem tudja a választ, ezért a betanult és szerinte jól bevált szófordulatokat próbálja alkalmazni, azt próbálva elérni, hogy a személyeskedésbe fordított vitában elsikkad a lényeg, amit nem tud cáfolni.

    Egy bukott állítólagos építész, aki ma fényképészként éldegél nyugaton, onnan fikáz minket, akiket nem tudtak agymosni, mulatságos képei láthatók az aláírása szerinti oldalon, amit blog-nak nevez...
    Ha azokhoz nem ért, nem várhatjuk el, hogy máshoz értsen.
    Egyszerűen egy beteg emberszerűség, ne bántsuk.

    Milyen érdekes, a kognitív disszonanciát egyik se akarja megmagyarázni, mind úgy tesz, mintha nem esett volna róla szó. Biztos jelentették már Apple-nak a felvetést, de nem jöttek meg a további direktívák.
  • 5c0rp330n #142
    na akkor:
    "2 vs a világ"
    itt ki/mi a 2?
    "mennyit visznek vissza az elégedetlen vásárlók"
    egyreszt: hogy jon ez ide? masreszt: miert tolem kerdezed? fogalmam sincs, mondd meg te, ha van errol valami hiteles adatod.
    "Manapság már másolni sem tudnak ezek rendesen?"
    ebben azon kivul, h rejtely az "ezek" kire/mire utal es hogy megis pontosan mire vonatkozik a kerdes, barhogyan is ertelmezem, sehogy nem kapcsolodik semmihez, amirol eddig beszeltunk.
    az apple topic h megis hogy jon ide, azt mar meg sem merem kerdezni. de ha tenyleg azt gondolod, hogy ott valaha barmi hasonlo tortent amit irsz, kivancsi vagyok hogy megis mit sikerult igy ertelmezni es megis hogyan.
  • G_ArchAngel #141
    Jaja, kifogyott az AA-gun-ból (AntiApple) a lövedék, most jöhet a személyeskedés.

    Jó ember vagy te, Levcsi, csak fáj, hogy a kutya sem szeret, így másokat ugatsz. De itt a mellkasom, jöhet a kés, ebben jó vagy:)

    (ha már a Samsung-Apple témában elbuktál)
  • G_ArchAngel #140
    Nem először, ezt már az Apple topicban is többször bizonyítottad. Igaz ott az is látszott, hogy azt sem érted, amiről saját magad írsz.
  • 5c0rp330n #139
    otletem sincs hogy mirol beszelsz.
  • levente68 #138
    Ami szar, az szar, bárminek hívhatod.
  • G_ArchAngel #137
    SamuLevi, miről beszélsz te???:DDD

    Te tényleg nem értesz semmihez, hogy egy rohadt blogot sem tudsz megkülönböztetni egy honlaptól.
    Hihetetlen suta vagy:DDD

    (Safarit meg igencsak nem használók, úristen! Google Chrome-ot használok, Steve vagy Tim ki fog tagadni az egyházból!!!:DDD)
  • G_ArchAngel #136
    2 vs a világ, és mennyit visznek vissza az elégedetlen vásárlók?

    Manapság már másolni sem tudnak ezek rendesen?
  • 5c0rp330n #135
    szedulok az osszefuggestelen mondataidtol, valoban. szoval kinek is a telefonjarol beszelsz? azzal gondolom tisztaban vagy h kb ketszer annyi androidos telot adnak el manapsag mint ios-est, es ez meg egy ovatos also becsles.
  • levente68 #134
    Na és mikor volt az Apple alkalmazásában és hányan vannak most Apple alkalmazásban régi Google dolgozók közül?
    Arról van szó, te olvasni nem tudó, hogy Apple azzal vádolja a Google-t, hogy az ő alkalmazásában dolgozó ember jelentős szerepet játszott az Android fejlesztésében, csakhogy ha semmit nem olvasol végig, hülye maradsz!

    Ne erőlködj már, butus, csinálj inkább valami gyenge effektet Safarin böngészett gyorstalpaló segítségével a szánalmas weblapodra, aztán csucsu!
    De ne guglizz, az az ördög terméke!