Berta Sándor

100 milliószor töltöttek le programokat a Samsung alkalmazásboltjából

Fontos mérföldkőhöz érkezett a dél-koreai cég: a szoftverboltjából a felhasználók alig egyetlen esztendő alatt 100 milliószor töltöttek le különböző programokat.

A platformot még tavaly júniusban, a Samsung Wave (GT-S8500) okostelefon piacra dobásával egy időben indították el. A Wave volt az első eszköz, amit a Samsung a saját fejlesztésű Bada operációs rendszerével látott el. A fő különbség a többi cég és az ázsiai vállalat alkalmazásboltja között az, hogy az utóbbi kínálatában nem csak okostelefonokra fejlesztett, hanem televíziókon futtatható megoldások is elérhetők.


A Samsung új szolgáltatása rendkívül hamar népszerű lett. Ezt bizonyítja, hogy alig 3 hónap alatt sikerült elérni a 10 milliós letöltési határt és a tendencia folytatódott, hiszen az indulást követő tizedik hónapban már a letöltések száma meghaladta a 100 milliót. A társaság adatai szerint jelenleg a platformról kereken 13 000 különböző program tölthető le. Ez ugyan jócskán elmarad az iTunes App Store és az Android Market kínálatában megtalálható szoftverek száma mögött, de cserébe a felhasználók akár televíziókon használható szoftvereket is letölthetnek.

A legtöbb alkalmazást Franciaországban töltötték le. A rangsorban a második helyen Németország és Spanyolország található. E három európai államban került sor a letöltések 40 százalékára. A platform jelenleg a világ 120 országában érhető el. A konszern arra számít, hogy a bolt forgalma az idén tovább nő.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • cloud.strife #3
  Valamiből meg kell ám élni.....

  Bérfórumozók, bércikkírók...... Száni.....
 • syn7h37ic #2
  A cikkíró egy hatásvadász bulvárbuzi.
 • willcox #1
  "100 millió programot töltöttek le a Samsung alkalmazásboltjából" - ez baromság, bulvárszar cím.
  "100 milliószor töltöttek le különböző programokat." - ennek megfelelően kellett volna a címet is írni. Ha a cikkíró nem érzi a különbséget, akkor nem tud magyarul.