Berta Sándor

Csak Németországban került tiltólistára a Galaxy Tab 10.1

A Samsung készülékeinek európai értékesítésének ügyében korábban döntést hozó düsseldorfi bíróság módosította az ítéletét, így a táblagép Németországon kívül bármely európai államban forgalmazható.

Peter Schütz, a bíróság szóvivője bejelentette, hogy a Samsungra vonatkozó értékesítési tilalom a jövőben nem terjed ki egész Európára, azt Németországra korlátozták. A dél-koreai óriáscég németországi leányvállalata ugyanakkor továbbra sem szállíthatja a tábla PC-t más európai országokba. Kiderült továbbá az is, hogy az ügyben a következő tárgyalási nap augusztus 25-én lesz.

Az Apple emellett egy másik negatív fejleménnyel is szembesült. A webwereld nevű holland IT-hírportál ugyanis rámutatott, hogy a benyújtott keresetben - véletlenül, vagy szándékosan - tévesen adták meg a Galaxy Tab 10.1 méreteit. Ezen valóban úgy tűnik, hogy a készülék szinte ugyanúgy néz ki, mint az iPad 2, a valóságban azonban az iPad 2 mérete 241 x 186 mm, míg a Galaxy Tab 10.1 mérete 256,7 x 175,3 mm. A holland lapnak nyilatkozó jogászok úgy vélték, hogy ez a néhány mm-es tévedés akár nagyon komoly mértékben befolyásolhatja a per kimenetelét és hatással lehet már az augusztus 25-i meghallgatásra is. Ugyanakkor szerintük hiba történt és nem szándékos félrevezetési kísérlet, éppen ezért furcsa, hogy az Apple nem reagált a dologra.


A düsseldorfi bíróság néhány nappal ezelőtt tiltotta be egész Európában a Samsung Galaxy Tab forgalmazását. A döntés - Hollandia kivételével - az egész EU területére kiterjedt. Hollandia azért jelent kivételt, mert ott az ügyben egy külön eljárás zajlik. A tiltás egyaránt vonatkozott a dél-koreai anyavállalatra és a Samsung Electronics GmbH-ra. A Samsung azonnal jelezte, hogy fellebbez a döntés ellen és csalódott, amiért a bíró az Apple érveit fogadta el. Az amerikai konszern a Galaxy Tab 10.1 bemutatása után alig egy hónappal perelte be a vetélytársát és ötletlopással vádolta meg. Az Apple azt állította, hogy a Samsung androidos okostelefonjai és tábla PC-i egy az egyben az iPhone és az iPad ügyes másolatai.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • G_ArchAngel #122
    Nem, én is az vagyok.

    És igen, direkt csinálom, mert hiszem azt, hogy mások is. Különben ennek az országnak annyi. Ennyire nem lehetnek az emberek korlátoltak, így reménykedem, csak megjátszák, megjátszátok.
  • G_ArchAngel #121
    Buta vagy. Nagyon.
  • levente68 #120
    Aztán, mondd csak, te megélhetési forumozó, avval is tisztában vagy-e, hogy mennyi mindent lopott, utánzott a szektád anyja-apja, az Apple?

    Szánalmas vagy, építésznek nem voltál jó, fényképésznek se vagy, külföldről nyálát verő fórumtrollnak jó vagy, csak arra meg nincs kereslet, tűnj inkább el, annyira izzadságszagú, amit csinálsz, hogy ki kell nyitni az ablakot, de akkor meg meleg van, brrr.

    Do You understand?
    Megtiszteltelek, bár nem kéne...
  • speed2006 #119
    És mi vagyunk elfogúltak. Vicces ember vagy.
  • G_ArchAngel #118
    A Samsungot kellene eltiltani mindentől, mivel folyamatosan lopnak. Örökre.


  • G_ArchAngel #117
    A bíróság felé volt, ennek semmi köze a Samsunghoz.
    Rengeteg alkalommal előfordul, hogy adott dokumentáció formai hibája miatt büntetést kellett fizetnünk, még akkor is, ha a tartalom megállt.

    A Samsung az Apple-t lopta meg, az Apple a bírósági dokumentumban elkövetett hiba miatt fizetne.
  • Komolytalan #116
    Pár millió eur? Egy olyan cég ami 380 milliárdot ér? Nem faszi, legalább a cég értékének 10%-át fizessék, azaz 35-40 milliárd EU-t. B opcióként viszont teljes EU-s tiltás, örökre, minden apple termékre.
  • speed2006 #115
    Ha szerinted is inkorekt volt az Apple, akkor miért kéne fizetni a Samsungnak? Ezt most nem értem. Miért kéne változtatnia? Autók, TV-k és sok más hasonló dolog van a világon. Azért ez már nevetséges.
  • G_ArchAngel #114
    De, gusztustalan amit csinált a képekkel a tablet esetében.
    A telefonnál már leírták, hogy a méretbeli eltésés van.
    Simán megbüntetném pármillió EUR-ra az Apple-t, a Samsung-ot pedig designváltoztatásra kötelezném adott, de rövid (2 hónap) időn belül. Addig pedig nem árulhatják tovább a termékeiket, illetve a Galaxy Tab 10.1 és SGS 1-2 utáni eddigi bevételből jutalékot kellene fizetniük.
  • speed2006 #113
    Ez fordítva is igaz. Te sem akarod meglátni hogy mit művel az Apple.