Gyurkity Péter

Érkezőben az iPhone és iPod reklámok

Az Apple a hamarosan debütáló iOS 4 részeként indítja útjára a mobil reklámok új platformját, amelyben a felhasználók számára minimálisan zavaró hirdetéseket, a fejlesztőknek pedig nagy előnyöket ígérnek.

A mobil hirdetési hálózatot iAd néven integrálták az iOS legújabb változatába, a július 1-től életbe lépő platform pedig az iPhone, valamint egyes iPod Touch készülékeken jelenhet meg, hogy a reklámok révén új bevételi forrást kínáljon a külső fejlesztőknek, valamint a megoldásban résztvevő partnereknek.

A lépést támogató cégek listája meglehetősen hosszú, itt olyan neveket találunk, mint AT&T, Best Buy, DirecTV, Geico, GE, Nissan, Sears, Turner Broadcasting System, Unilever, illetve Walt Disney. Az illetékesek arra számítanak, hogy még az idén mintegy 60 millió dolláros forgalmat bonyolíthatnak le, amely igencsak jó eredménynek számítana, hiszen ezzel az év második felére előirányzott amerikai mobil hirdetések felét fednék le. Az Apple szerint az iAd egyik legfontosabb előnye, hogy az iOS 4 részeként érkező platform révén a felhasználóknak nem kell kilépniük kedvenc alkalmazásaikból, hogy megtekintsék az egyes hirdetéseket, ezzel pedig nem romlik jelentős mértékben az élmény.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képekre a nagyobb változathoz

Steve Jobs maga is bízik a megoldás sikerében, amit azzal támaszt alá, hogy a hirdető cégek ezzel a demográfiailag igen fontos csoportokat, korosztályokat fedhetik le olyan módon, amely minden résztvevő számára kényelmes és elfogadható. A platformmal szerinte a televízió és a web által kínált előnyöket nyújtják a fogyasztóknak, a külső fejlesztők számára pedig ez kitűnő megoldás, hogy továbbra is ingyenes, illetve olcsó alkalmazásokat készítsenek és kínáljanak a közönségnek. Utóbbiak egyébként az ágazatban szokásos 60 százalékos részesedést kapják meg a reklámokból származó bevételeknek - ezt az iTunes Connect rendszeren keresztül fizetik ki.

Az iOS 4 az iPhone 3G, iPhone 3GS és iPhone 4G, valamint a második és harmadik generációs iPod Touch készülékeken lesz elérhető (ezen belül a 32 GB-os és 64 GB-os változatokon).

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Sir Ny #49
    "No lám csakk. Látod a cikk elején a hirdetést? Na most besoroltad magad a nem értelmes kategoriába :D + és még te akarod megmondani ki az értelmes.."

    https://addons.mozilla.org/hu/firefox/addon/1865/
  • Justil #48
    az Apple-t fikázni nem szoktam (bár volt már rá példa, őszintén szólva), bár nem vagyok róla jó véleménnyel. de amit Ulkesh csinál, az egy vicc :) még hogy nem troll, ő a mintapéldája lehetne a fórumi Trollnak.
  • Tikal #47
    Ha nem vagy ügyeletes fikázó, akkor ne vedd magadra, bocs... bár igen furán hangzik hogy pont rá mondod hogy troll... :)
  • Tikal #46
    Ezt szerintem gondold át mégegyszer.

    Adva van egy tény, hogy egyes fejlesztők reklámokat tesznek az app-jaikba. Ez eddig meg van, igaz? Most ez ugy néz ki hogy az AdMob teszi ki ezeknek a reklámoknak a nagy részét, többnyire kis villogo izék mint a böngésződben, és ha rákattintasz akkor kilép a progibol és megnyit egy böngészőt, ez szerintem zavaró, mások szerint is.. Most az apple kitalálta hogy ezt kicsit emészthetőbb formába kéne önteni, és megcsinálták...mi is a bajod ezzel? Ahol volt reklám ott ezek után is lesz, ahol meg nem ott ezek után se...
  • Justil #45
    én mit fikáztam, b@szod? csak poénból megkérdeztem, hogy vajon hol marad az ügyeletes trollunk?
  • lenox01 #44
    az a gond tulajdonképpen, hogy tökmindegy mit vezet be/csinál apple, ti egyből jöttök hogy milyen fasza, meg tényleg de jó ötlet. Annak ellenére hogy pl a Safari Reader-t direkt a reklámok ellen tervezték. Arra is azt mondjátok de jó, igaz igaz, nem kell reklám, meg erre az iphone reklámosításra is hogy igaz igaz, kell a reklám. Amit Steve Jobs kitalál és mond, ti arra esküsztök mint valami kultisták.
  • Tiro2 #43
    "amilyen alapon te megkérdezted"
    Ezt te válasznak minősíted? (Politikusnak jó lennél...)

    "ennek semmi köze ahhoz, hogy valaki értelmes-e, vagy sem."
    Persze hogy semmi köze, mivel a te általad vélt „értelmes ember” képe teljesen eltér a normáktól.

    "valószínűleg igen, mert te pl. látsz a cikk elején is hirdetést, én meg nem "
    Mint már írtam nem csak a neten találkozol reklámokkal. Esetleg lehet hogy te azokat se látod? :o
  • Tikal #42
    A kérdés inkább az hogy hogy nem te voltál az első meg az értelmes ember? ... Amennyire kiszámítható hogy ulkesh apple párti, ugyanannyira kiszámítható hogy ti meg fikázni fogtok bármiről is legyen szö az apple-el kapcsolatban...

    Ha nem akarsz reklámokat bámulni akkor majd nem veszel olyan programokat amikben van, én eddig is így tettem, mint ahogy a tv-t is el tudom kapcsolni ha reklám van, böngészővel szintén meg tudod oldani.....
  • Tikal #41
    Dobd ki a tévéd is, mert ott is sok reklámot látsz, értelme meg semmi....
  • Tikal #40
    Úristen de sok hülye irkál ide... azok akik felháborodnak a reklámokon, el is olvasták a cikket vagy csak rögtön fikázásba kezdtek? utobbi...

    Csak ott lesz reklám ahol eddig is volt! ...