Berta Sándor

Webmail-szolgáltatót vásárolt az Opera

Újabb terület, az online kommunikációs megoldások és alkalmazások felé nyitott egy tranzakcióval a norvég fejlesztőcsapat.

Az Opera Software megvásárolta a 10 éve működő, ausztrál Fastmail.fm nevű webmail-szolgáltatót azért, hogy a közeljövőben számítógépeken, mobil készülékeken, televíziókon és játékkonzolokon egyaránt működő üzenetküldő programokat készíthessen. A Fastmail.fm IMAP-szolgáltatásai jelenleg magánszemélyek és kisebb cégek számára elérhetőek. "Az online felhasználók legfiatalabb generációja a webet a mobil eszközök segítségével fedezi fel. Az Opera és a Fastmail.fm erőinek egyesítésével minden készüléken megjelenhetünk üzenetküldő megoldásokkal" - mondta Rolf Assev, az Opera Software stratégiai vezetője.

A norvég böngésző már jelenleg is tartalmazza az Opera Mail nevű levelezőklienst, valamint elérhető az Opera Web Mail szolgáltatás is. A Fastmail.fm integrálásával azonban további területek nyílhatnak meg a népszerű szoftvert használók előtt. Az ausztrál vállalatot 10 évvel ezelőtt alapította az akkor 19 éves Jeremy Howard. A fiatalember felsőoktatási hallgató volt, de fiatal kora ellenére már tanácsadóként dolgozott a McKinsey számára és egy biztosítási szoftverekkel foglalkozó céget is vezetett.

"A Fastmail.fm tovább fog működni. Ötvözzük kapacitásainkat és egyesítjük a technikai, illetve termékfejlesztési csoportjainkat. Úgy hisszük, hogy az egyre komolyabb és intenzívebb versenyt biztosító piacon szükség van néhány nagyobb befektetésre azért, hogy megtehessük a következő lépéseket. Az Operának a böngészőkkel és különösen a mobil területtel kapcsolatos tapasztalatai egyesülni fognak a mi elektronikus levelezéssel kapcsolatos tapasztalatainkkal. Ez teszi majd lehetővé a növekedésünket" - olvasható a Fastmail.fm blogjában.

Az ausztrál cég azért is tökéletes jelölt volt az Opera számára, mert fontosnak tartja az online biztonságot, az innovációt és támogatja a nyílt, egymással kompatibilis szabványok kidolgozását.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • caprocorno #5
    Ámen :)
  • aronvirginas #4
    Nem engem támadtál, azondban olyan agresszív hangnemben írtál, amely mellett nem mehettem el szó nélkül. Nem kicsit bosszantó, hogy minden operás hírnél akadnak önjelölt szakértők, akik még mindig a böngészőválasztós ügyön lovagolnak. Sokan elmondták már, de még egyszer leírom:
    1) A kiviszgálást valóban az Opera kezdeményezte, de mellé álltak mások is, például a Mozilla és a Google. Érdekes, hogy róluk megfeledkeznek a Microsofttal együttérző fórumozók.
    2) A kivizsgálást valóban az Opera kezdeményezte, a döntést azonban az EU megfelelő szervei hozták. Ez jogilag körülbelül azt jelenti, hogy az Operának volt igaza, és nem jogsértés, hanem -éppen ellenkezőleg jogorvoslás történt.
    Aki ezek után még mindig az Operát látja a bűnösnek és a Microsoftot az áldozatnak, azt nem tudom másképp, mint frusztráltként, a saját tévképzetei által vezérelt egyénként jellemezni.
  • caprocorno #3
    Nézz utána a "frusztrá" szó jelentésének, és rájössz, hogy butaságot írtál, ez nem passzol ide. A másik pedig az, hogy én nem támadtalak téged, légyszíves te se beszélj itt badarságokat mindenféle kapszulákról. Nem ismerek pici zöld kapszulákat, de ezek szerinte te igen, háét figyelj, hogy mindig bevedd az előírtak szerint:)
  • aronvirginas #2
    Téged még mindig ez frusztrál? Elfelejtetted bevenni a kicsi zöld kapszulákat?
  • caprocorno #1
    És mikor fogják követelni, hogy integrálják az Explorerbe? Vagy inkább a Windowsba, alapból jelenjen meg az asztal közepén telepítés után, és lehetőleg villogó ikonja legyen, melyben váltakozzon az opera logó, egy lassan körbefrgó agyvelő, majd egy mosolygós lüktető szív. Szerintem az EU-nál ezt simán el tudnák érni.