Szekeres Viktor

Doktor House-nál nincs nézettebb

Nemrég még a Miami helyszínelők, majd pedig a Helyszínelők számított a világ legnézettebb amerikai sorozatának, de a címet ezúttal a Doktor House című orvosi krimi szerezte meg. Nálunk a sorozat mindössze a 3-4. legnézettebbnek számít.

A Doktor House immáron második éve a világ legnézettebb amerikai sorozata, legalábbis ez derült ki a Mediametrie felmérésből. Az NBC Universal által gyártott orvosi széria sugárzási jogait világszerte 250 területre adták el, a legnépszerűbb epizódot 72 millióan látták Amerikán kívül. A két nagy rivális, a Helyszínelők (57,7 millió) és a Miami helyszínelők (51,3 millió) csak tisztes távolságból nézheti a listavezetőt. A Top 10-es rangsor élbolyában még a Lost - Eltűntek és a Született feleségek található meg, de jövőre becslések szerint az NCIS és a Flash Forward - A jövő emlékei is helyet fog kapni a legjobbak között.


Míg Amerikában 14 millióan követik hétről-hétre a Doktor House új epizódjait, idehaza átlagosan 1,1 millióan nézik a sorozatot. A széria népszerűsége Európában jelenleg Franciaországban tetőzik, hiszen ott 9,3 millióan látják a friss részeket, de nem kell szégyenkeznie Olaszországnak (4,7 millió néző), Németországnak (4,2 millió néző) és Lengyelországnak (3,3 millió néző) sem.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • LuciferTheReal #11
    Nem a House-nak van alacsony nézettsége, te féleszű, hanem a TV2-nek.
    Ezért sakkozik a House-zal.

    2.

    Tudod, mit. Nem vagy érdemes kínlódásra.
  • winnie #10
    "hát nem tudom... te ott dolgozol?!"

    ha valaki nem ért veled egyet, akkor ott dolgozik? nocsak:) üldözési mánia light? épp ezért írtam, hogy fura a dolog, de gondoltam, ha olyasmit írsz, ami butaság, akkor arra kitérek.

    "Ha normális ember követi a sorozatot, akkor látható, hogy House-éknál karácsonykor van karácsony. Télen tél, stb. Már ebből a szempontból is idióta a vetítési forma."

    két dolog:
    1. máskor bezzeg azért sírt az ember, hogy 1 évet kell várni a sorozatra. neked meg az a bajod, hogy nem karácsonykor van karácsony? (egyébként elárulom, hogy nem karácsonykor van karácsony, hanem december elején, de a 4. évadban például január végén volt.)
    2. amerikában így van, hiszen az amerikai sugárzás, a magyarral ellentétben nem folyamatos. így hiába van amerikában 40 héttel a szeptemberi premier után májusi tavasz, ha itthon a szeptemberi premier után 22 héttel jönne el a májusi rész. ott ugyanis 40 hét alatt adnak le 22 (24) részt sok 1-2-3 hetes szünettel. nálunk nincs szünet, vagy ha van, akkor az egy nagy az uborkaszezon miatt.

    "Nézz utána. a sz*r TV2 stratégiai okokból vetítette így. Ha jól körülnézel a neten, megtalálod. Az alacsony nézettség is benne van a cikkekben."

    ??? mióta van a house-nak alacsony nézettsége? rossz cikkeket olvasol:)

    btw, nem kell utánanézni, más véleményét előcitálni, amikor is nagyon egyszerű a válasz: azért sugározták így, mert megtehették, hogy már tavasszal vadi új részeket hoznak, nem kell vérni őszig.

    semmi stratégia nincs abban, amit írsz, hiszen szerda este egész évben house van. 22 új epizód és 30 ismétlés. ősszel és tavasszal új részek, akkor is, ha ősszel kezdenek, akkor is, ha tavasszal kezdenek. semmi különbség nincs a két megoldás között, mindössze annyi, hogy az egyik révén a hazai néző fél évvel hamarabb látja a sorozatot.

    "Abban igazad van, hogy a TV2-nek a House az ütőkártyája. Pontosan ezért tud ezzel sakkozni. ...és még észre sem veszed, amit írsz:D"

    szerintem te nem gondoltad át. mondom még egyszer: egész évben van house. annyi a különbség, hogy korábban szeptembertől adták márciusig, de ekkor nagy lemaradásban voltak, plusz ennek semmi értelme, hiszen január-februárban uborkaszezon van. nem véletlen, hogy nem csak a tv2 és nem csak a house tart téli szönetet itthon.

    "Nem tűnt fel, hogy a sorozat idejében reálisan is hosszabb idő telik el a két évad között?!"

    ez hogy jön ide? ha sok idő telik el két rész között, akkor a tévének is sok időt kell kihagynia? ha 5 évet ugrik az időben a született feleségek, akkor 5 évig ne legyen képernyőn? nem értelek.

    "Nálunk nem, mert ami real time-ban másnap vagy napokban történne, ott nállunk vizuálisan fél év is eltelhet. Ahol meg valóban eltelne, nálunk akár következő héten folytatódik!"

    ez elég nagy katasztrófa. az rtl-en megy most egy sorozat, Hatalom hálójában a címe. azt ne nézd, mert egy részen belül is vannak olyan kiírások, hogy "6 hónappal később" vagy "4 hónappal ezelőtt".

    "Ember, nézd már meg, hogyan gondolkodsz!"

    én nem írtam semmit a gondolkodásomról, mindössze rávilágítottam, hogy csacsi dolgokat írtál. ha a véleményemre vagy kíváncsi a dologról, azt is szívesen leírom, de egyelőre elég volt azt megjelölnöm, hol szenved csorbát a te gondolkodásod. plusz érdeklődtél, hogy miképp fogják adni továb a house-t, én meg válaszoltam.

    "Ez a "úgy jó, ahogy van. Ha fejbeb*sznak , megköszönöm"

    ki az az ostoba politikafüggő, aki egy tévés fórumban választásokkal hoz fel érvként? anyám. (még véletlenül sem akarlak kiábrándítani, de a politika nem úgy működik, hogy vannak a jók és a rosszak és, ha nem szavazol a jókra, akkor a rosszak kerülnek hatalomra vagy fordítva. nincsenek jók és rosszak, olyanok, akik a véredet akarják és olyanok, akik simogatni akarnak:))
  • LuciferTheReal #9
    hát nem tudom... te ott dolgozol?!
    vagy csak szimplán véded?
    Ha normális ember követi a sorozatot, akkor látható, hogy House-éknál karácsonykor van karácsony. Télen tél, stb.
    Már ebből a szempontból is idióta a vetítési forma.

    Nézettség...
    Nézz utána. a sz*r TV2 stratégiai okokból vetítette így. Ha jól körülnézel a neten, megtalálod. Az alacsony nézettség is benne van a cikkekben.
    Abban igazad van, hogy a TV2-nek a House az ütőkártyája. Pontosan ezért tud ezzel sakkozni.
    ...és még észre sem veszed, amit írsz:D

    "így legalább az utolsó rész után azonnal jön a következő évad első része."
    Nem tűnt fel, hogy a sorozat idejében reálisan is hosszabb idő telik el a két évad között?!
    Nálunk nem, mert ami real time-ban másnap vagy napokban történne, ott nállunk vizuálisan fél év is eltelhet. Ahol meg valóban eltelne, nálunk akár következő héten folytatódik!

    Ember, nézd már meg, hogyan gondolkodsz!
    Ez a "úgy jó, ahogy van. Ha fejbeb*sznak , megköszönöm"
    Gondolom te választani is így fogsz...
  • winnie #8
    "Ott kezdődik, hogy 2008-ban korábban kezdték vetíteni (Ha jól emlékszem már tavasszal, szeptember helyett)"

    ez igaz, de gondolom ez még nem baj. mármint, hogy hamarabb jön egy sorozat.

    " mert folyamatosan alacsony volt a csatorna nézettsége."

    nem azért adták hamarabb. így is, úgy is csak 22-24 rész megy egy évben, viszont így frissebbek lehettek. ha valamivel nincs gondja a tv2-nek, akkor az a house és az ncis, a két sorozat, aminek még az ismétlései is erősek.

    " Félbehagyták, majd ősszel folytatták."

    igaz, de nyáron természetes, hogy nem pocsékolnak el részeket

    " Most meg a legutolsó epizódot nem adták le! Ez mekkora gusztustalanság! Ki hallot már ilyet, és melyik országban? Elsőre nem hittem el, hogy nem fejezik be... de megtehetik..."

    nem adták le. majd leadják tavasszal és folytatják a részeket a hatodik évadosakkal. valóban fura dolog, de az átlagnéző nem vesz észre semmit, ő nem tudja, melyik hányadik rész és így legalább az utolsó rész után azonnal jön a következő évad első része. (de nyilván nem ezért hagyták abba.)

    "Idén szeptemberben mi lesz?! Leadják a következő évadból az első epizódot, és folytatják 2011-ben a további mondjuk 23 résszel?!"

    szerintem teljesen egyértelmű, de akkor leírom.

    márciusban jön az 5. évad vége, majd alig lemaradva amerikától a 6. évad első fele. ősszel pedig a 6. évad második fele.
  • LuciferTheReal #7
    Ott kezdődik, hogy 2008-ban korábban kezdték vetíteni (Ha jól emlékszem már tavasszal, szeptember helyett) mert folyamatosan alacsony volt a csatorna nézettsége. Félbehagyták, majd ősszel folytatták. Most meg a legutolsó epizódot nem adták le! Ez mekkora gusztustalanság! Ki hallot már ilyet, és melyik országban? Elsőre nem hittem el, hogy nem fejezik be... de megtehetik...
    Idén szeptemberben mi lesz?! Leadják a következő évadból az első epizódot, és folytatják 2011-ben a további mondjuk 23 résszel?!
  • cstommy #6
    Hello
    Nebojsa: hát te nem vagy az... a Tv- 2 csak ott hibádzott hogy nem adta le azt az utolsó részt, a Torri meg csak akkor jó ha szinkronos :)
    GG: nem nem normális hogy nem adták le az utolsó részt, de mind1 majd Márciusban leadják
    Winnie: Amcsiban 6 évad megy nálunk ez az 5 volt...

    Én imádom HOUSE-t nagyon jó sorozat, csak az a baj hogy nem szinkrózzák valami gyorsan az új részeket, és ezért van az a fél év csúszás az amcsi meg a magyar sugárzás között..
  • zombeeka #5
    Ez egy jól eltalált sorozat! Nekem bejön...bár a sok ismétlés már fárasztó néha,de ez van!
  • winnie #4
    még tart a sorozat, még nem volt utolsó rész.
  • GG #3
    Normális az hogy az utolsó részét nem adták le a sorozatnak?
  • winnie #2
    matekozz egy kicsit. egy évben csak 22-24 részt tudnak leadni. ergó a maradék 28-30 ismétlés. ráadásul a legjobb üzlet, mert a tv2 még így is hozza a nézettséget.