Berta Sándor

YoGen, a kézzel hajtott töltő

Bejelentette új, emberi erővel hajtott multimédiás feltöltőjét az Easy Energy. A YoGen-t kézzel kell hajtani és egyaránt használható mobiltelefonokhoz, PDA-khoz, digitális kamerákhoz vagy éppen MP3-lejátszókhoz.

Az eszköz várhatóan a jövő évi International Consumer Electronics Shown mutatkozik majd be. A készülék mérete 55 x 90 x 23 mm, a súlya 98 gramm és egy kapcsoló kihúzásával kapcsolható be, éppúgy, mint amikor valaki beindít egy fűnyírót. A mozdulat segítségével elindul egy miniatűr generátor. Az energia tárolására egy 650 mAh-es lítiumionos akkumulátor szolgál, amelynek feltöltöttségéről egy LED tájékoztatja a felhasználót.

"A töltési idő gyakorlatilag megegyezik a hagyományos töltők adataival. A gyakorlatban tehát senkinek sem kell majd mondjuk 60 percen át le-föl húzogatnia a kapcsolót" - mondta Alexander Sromin, az Easy Energy vezető tudósa. A szakember hozzátette, hogy bár a YoGen kiválóan helyettesítheti a normális töltőket is, de mégis elsősorban vészhelyzetekben lehet ideális. A 40 dollárba kerülő töltő csomagjában megtalálható egy mini-USB kábel, amelynek segítségével az áram áttölthető a különböző készülékekbe.


A fejlesztők a hongkongi Electronics Fair kiállításon már bemutatták a YoGen prototípusát és ott óriási volt iránta az érdeklődés. "A YoGent gondosan tesztelt alkatrészekből készítjük és képes tízszer több energiát termelni, mint a mobiltelefonokon elhelyezett napelemek. Ráadásul van még egy előnye: független az időjárástól" - szögezte le Sromin.

A YoGent hivatalosan ugyan már november óta meg lehet rendelni az interneten, azonban az óriási érdeklődés miatt a szállítások több hetet csúsznak. A globális terjesztés várhatóan a jövő esztendő második negyedévében kezdődik el. A YoGennek elérhető lesz a Max nevű változata is, amely 60 Watt áramot tud termelni. Ennek és egy hozzátartozó lábpedálnak a segítségével pedig akár már egy notebook vagy más szórakoztatóipari, háztartási berendezés is üzemeltethető önerőből.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • haxoror #9
    praktikus cuccnak néz ki
  • Gerygrey #8
    multimédiás feltöltő

    Ez WTF???
  • kirieger #7
    anno a nokia 3210emhet vettem dojcslandba egy kézi hajtású töltőt....1 euro volt...akkor mi ez a cikk?
  • drakesberg #6
    A honlapon mintha azt láttam volna, hogy ingyen szállítjákmagyarországra. Most kb. 7400ft (39.99$) az ára.
  • BB7 #5
    Ez se semmi!
  • Slim Rick #4
    Ez marha nagy ! és nem is sok . Kell . x)
  • Nonix #3
    Csak most neztem a videot. Hát mit is mondjak :D Nem hiszem hogy oscar-ra jelölnék :D
  • Alfa Of NS #2
    Hát ez a reklám elég Tesco gazdaságosra sikerült
  • Nonix #1
    Sok egyéb eszközhöz jól jöne egy ilyen ketyere..