Gyurkity Péter

Ezúttal töltőket hív vissza a Sony

A Sony jelezte, hogy több tízezer adaptert hívnak vissza, amelyek noteszgépek, illetve docking station-ök kiegészítőiként teljesítenek szolgálatot. Állításuk szerint csak egyetlen típust érint a probléma.

A vállalat hivatalos oldalán találjuk meg a visszahívással kapcsolatos lapot, amelyen további információkat olvashatunk, valamint kiválaszthatjuk az érintett sorozatokat. A lépés önmagában nem nagy hír, azonban emlékezhetünk arra, hogy ugyanígy kezdődött a 2006-os visszahívási hullám, amely számos PC-gyártót és akkumulátorok millióit érintette.

A jelenleg rendelkezésre álló információk szerint egészen pontosan az asztali All-in-One VAIO (VGC-LT és VGC-JS2 sorozat), valamint a VAIO docking station-ök (VGP-PRBX1 és VGP-PRFE1) töltőiről van szó, amelyeknél eddig négy esetben érkezett be hibajelentés a cég illetékeseihez. Ezen jelentések szerint a készülékek belső szigetelése megadja magát, ezt követően pedig bármikor rövidzárlatosak lehetnek a hibás sorozatok példányai, ezzel pedig nyilván használhatatlanná válnak a vásárlók számára.

A Sony által közöltek alapján úgy tűnik, hogy kizárólag az amerikai piacra szállított sorozatokból kerültek ki a hibás példányok, ám a jelenség meglehetősen széles időintervallumot fed le, az érintett adaptereket ugyanis 2005 szeptembere és 2009 októbere között szállították le az Egyesült Államokban. Természetesen arra nincs garancia, hogy egyetlen már országban sem fordulhatnak elő hasonló esetek, ám eddig a hivatalos csatornákon keresztül nem érkezett hír erről. Azon vásárlók, akik az oldalon szereplő típusokkal rendelkeznek, ingyenes cserepéldányhoz jutnak majd az akció keretében.

Az akkumulátorok piacán legutóbb tavaly került sor nagyobb visszahívásra, akkor 100 ezernél nagyobb példányszámot említettek, több esetben égési sérüléseket is szenvedtek a felhasználók.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • caprine #1
    Ennyit a Sony-ról. Szegényeket az ág is huzza. "kizárólag az amerikai piacra szállított sorozatokból kerültek ki a hibás példányok" ez az internet, és a WEBshopok korában elég érdekes kijelentés....