Gyurkity Péter

Office 2010: webes és mobil újdonságok

A Microsoft bemutatta az Office 2010 sokak által várt új funkcióit, amelyek közül a webalkalmazások, illetve a mobiltelefonos opciók kapják a főszerepet. Jön a böngészőbe integrált Office.

Eképpen lehetne jellemezni az új szoftvercsomag bemutatását, amelyre már a Worldwide Partner Conference előtt sort kerítettek a redmondi illetékesek. Érdekes módon azonban a hivatalos oldalt rövid időn belül eltávolították, így egyedül a Google gyorsítótárában megtalálható példányt, illetve az egyéb oldalak és blogok által elmentett példányokat vehetjük közelebbről szemügyre - utóbbi esetében olykor videókkal kiegészítve.

A fő hangsúlyt a webes és a mobiltelefonos funkciókra helyezik, ami nem véletlen, hiszen ezen a téren a nagy rivális Google vezet saját megoldásaival, legalábbis ami a webalkalmazásokat illeti. Az Office Web Applications 2010 névre keresztelt csomagban gyakorlatilag a böngészőn keresztül érhetjük majd el a jól ismert programokat, így a Word, Excel, PowerPoint és OneNote alkalmazásokat. Jelzésértékű lehet, hogy a bemutató videókban is a Firefox böngészőt használják, így az a vád sem érheti a céget, hogy saját programjára hegyezi ki az egyes szolgáltatásokat.

A Microsoft Mobile 2010 esetében kiemelendő, hogy a dokumentumokat úgy jeleníthetjük majd meg a legtöbb okostelefonon, hogy minden számítást a vállalat szerverén végeztetünk el, így a hordozható készüléknek mindössze a kész adatokat kell majd megjelenítenie. Ez természetesen nagy könnyebbséget jelent a korlátozott teljesítménnyel felruházott termékeken, ezzel egy időben pedig növeli a kompatibilis eszközök számát. Az elkövetkező napokban újabb részleteket látnak majd napvilágot, illetve remélhetőleg ismét felrakják a hivatalos oldal frissített változatát.

A további fontos bejelentéseket a WPC hivatalos oldalán követhetjük majd figyelemmel - különös tekintettel a Windows 7 RTM bemutatására, már amennyiben valóban ezen a héten sor kerül erre.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Sanyix #22
    kölcsönkenyér visszajár :)
  • A1274815 #21
    Előtte is tudott, csak le kellett hozzá tölteni a SaveASpdfxps bővítményt, ami a Beta2-höz még szintén nem kellett, de az Adobe jól kiperelte belölle.
  • mousee #20
    Office 2010 The Movie

    ikszdé
  • [HUN]FaTaL #19
    Arról nem beszélve hogy az SP2 óta az MSO2k7 is tud PDFbe menteni.
  • gz8 #18
    Látom, hogy a helyesírás-ellenőrzőt az Office 2007-ben sem sikerült megtalálnod...
  • B0nFire #17
    Én a 2007-et ajánlom. Néha a tesómnál mikor megnyitom a 2003-as Word-öt, alig találok már meg valamit benne. De mexokás kérdése. A 2007-ben ha nem tudok valamit, F1->kulcsszó->olvas->örül. Szövegszerkesztésnél is azt nézik egy vizsgán, hogy az alapfunkciókkal elboldogulsz-e. Bekezdés, behúzás, tabulálás, elválasztás, betűtípus, méret. Ezeket majdnem mindet helyi menüből is lehet vezérelni, vagy gyorsbillentyűvel, úgyhogy nem nagy vasziszdasz. Én azt mondom, ha már szövegszerkesztés, akkor minimum tudjon az ember vakon gépelni. Itt kezdődik; a többi néhány nap alatt elsajátítható.
  • Ferrer #16
    Igen, én is így gondoltam, csak ezt nem tudom, melyiket ;)
    Vizsgázni meg jobb munkalehetőség miatt kell..
  • ziipp #15
    Minek vizsgázni ilyesmiből? Feltelepíted, és kitapasztalod. Ha meg nem tudsz valamit, ott a net.
  • Rexhawk #14
    azok is jobbak mint a régiek
  • Ferrer #13
    Kérdés: Lehet -e majd az Office 2007-tel vizsgázni a közeljövőben? Melyikbe kezdjek bele, ebbe vagy a 2003-asba? Vagy tul.képp ugyanaz, csak más az elrendezés?