Kruza Richárd

Fujifilm FinePix Z300 bejelentés

Az új gép egyetlen érdekessége, hogy teljes egészében az érintőképernyőn keresztül lehet kezelni.

Nemrégiben számoltunk be egy olyan "noname" fényképezőgép megjelenéséről, melyről lényegében csupán annyi információ volt elérhető, hogy kezelése teljes egészében az érintőképernyőn keresztül történik. Most a Fujifilm FinePix Z300 személyében megjelent ennek a koncepciónak a márkás verziója is.


Az érintőképernyőtől eltekintve egy szép, de teljesen átlagos ultrakompakt gépnek tűnik az új Fujifilm: a 10 megapixeles CCD érzékelő 3648 x 2736 pixeles fotókat készít, videó módban pedig VGA, tehát 640 x 480-es felbontású, 30 képkocka/másodperces minőséget produkál. Maximális érzékenysége ISO 1600, a 3 collos képernyő pedig 230 ezer pixeles. A gép piciny, 5-szörös zoom optikájának 36-180 mm-es gyújtótávolsága van, fényereje F3,9-4,7. SD kártyafoglalat található rajta, valamint tele van automatizált funkciókkal, miközben a manuális beállítási lehetőségeket nélkülözi.


Alapvetően nem árt, ha a Fujifilm FinePix Z300-hez hasonló fényképezőgépek teszik változatossá a szaküzletek kínálatát, azonban a várható, 80 ezer forint környéki vételár már elgondolkodtató. Teljesen megszokott tudású gépről van ugyanis szó, melynek érintőképernyőjét a propaganda (a mechanikai gombokkal kapcsolatos állítólagos problémák miatt) komoly újításnak, evolúciós továbblépésnek titulálja. Eme újdonságért pedig igencsak sokat kell majd fizetnie a hozzá nem értő vásárlónak.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • babajaga #6
    Hazugság olyat állítani mintha a gombok meghibásodása gyakori volna.
  • Gabe Dearborne #5
    Mikor tanulják meg végre, hogy nem a megapixelektől függ egy digitális gép minősége? He???
  • Möci #4
    Lehet vele gizdáskodni az "erdei iskolában".
  • Neurotoxin #3
    Egy FujiS7000et használok évek óta,pedig csak 6 mp!Attól még nem lesz 1 gép jó,hogy 10x mp.5xös gagyi zoom,nah meg az optika,az használhatatlan.Kispics@knak bulira kategória.Kiváncsi lennék mennyit fogyaszt pl az érintőképernyő.
  • Ferrer #2
    "Teljesen megszokott tudású gépről van ugyanis szó, melynek érintőképernyőjét a propaganda (a mechanikai gombokkal kapcsolatos állítólagos problémák miatt) komoly újításnak, evolúciós továbblépésnek titulálja."

    Aztán ha majd a képernyő krepál be, az lesz az evolúciós továbblépés..
  • nkmedve #1
    Csak 10 Mpixel? Ultragagyi:D