Ötvös Tibor

Nem kapott zöld utat a harmadik Narnia krónikái film

Még mindig nem kapott zöld utat A hajnalvándor útja címet viselő ötödik Narnia krónikái könyv, mely a harmadik mozifilm alapjait adná. A Disney ugyanis nem elégedett a Caspian herceg bevételeivel.

A Narnia Krónikái - Az oroszlán, a boszorkány és a ruhásszekrény a 2005-ös év egyik legnagyobb sikere volt, mely még talán magát a Disneyt is meglepte. A film világszinten 745 millió dollárt fialt. Mindenesetre az első hétvége után a forgalmazó kiadta az ukázt, miszerint el kell kezdeni a következő rész előkészületeit.



A Caspian herceg el is készült, a Disney pedig már dörzsölte is a tenyerét és újabb milliókat látott szemei előtt. A folytatás azonban nem talált olyan fogadtatásra, mint elődje, és Amerikában csak 141 milliót kapart össze. Ez a 200 milliós büdzsé tekintetében elég gyenge eredmény, ráadásul 419 milliós összbevétele is jócskán elmarad a várttól.

Ennek hatására a Disney most kicsit átgondolja a helyzetet és bár C.S. Lewis Narnia sorozatának jogai továbbra is a birtokában vannak, de jelen állás szerint A hajnalvándor útja címet viselő következő film még hosszú ideig nem kapja meg a zöld fényt. Elvileg 2010. május 7-én került volna mozikba a harmadik Narnia krónikái film, ám ez a dátum határozatlan időre módosult.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • 05lampard #24
    Fú, ebben volt a beszélő oroszlán? Na köszönöm, elég volt :)
  • Szilvi79 #23
    Érdekes. Úgy látszik én egyik réteghez sem tartozom. Nekem tetszett az első film története, de kifejezetten unszimpatikusak voltak a gyerekszínészek. A második részben már sokkal élvezhetőbb volt a gyerekek játéka, de ott meg a történet nem fogott meg. :S Végeredményben egyikre sem emlékszem igazán jó szívvel...
  • PrisonMan #22
    Az amerikai stúdióknak csak az amerikai bevételek számítanak!
    Namármost, ha így belegondolsz, hogy a 200 milliós költségből (+40/50 millió marketing) kaptak egy 141 milliós bevételű filmet, akkor ez bődületes bukás. +++ Nem is az összes amerikai bevétel landol a stúdió zsebében, valamiből a moziknak is élniük kell, tehát a 141 M-nak csak valamennyi százalékát kapják meg.

    Igaz ez a nemzetközi forgalmazásra is, csak abból még kevesebb pénzt kapnak. Gondolj bele, hogy beleöltek a filmbe ~240/250 M dollárt és csak kínkeservesen, amerikai + nemzetközi + DVD eladásból jön vissza epphogy a befektetési költség, ekkor vannak 0 dollár kiadásnak, akkor miért érné meg egy folytatás??

    Legnagyobb sajnálatomra sajnos ugyan ez igaz az Arany iránytűre is. 180 M-s forgatási költség (+ marketing milliók), erre 70 (!!!) milliós amerikai bevétel. Igaz, hogy nemzetközileg hozott még plussz 300 milliót, de a stúdiónak nem fogja megérni egy folytatás, szerintem még most sincsenek 0 kiadáson..
  • zola2000 #21
    Nekem a könyv tetszett a film nem.
  • PrisonMan #20
    Igen, szerintem is ez a 3 év kihagyás lehet a hunyó a dologban. Általában animációs filmek folytatásai jönnek 3 év alatt, sima blockbuster filmek 2 év alatt jönnek. Mire jött a folytatás már lecsengett a Narnia-láz.
    Azt hülyeségnek tartom, hogy "nem teszett nekik és ezért nem nézik meg a folytatást". Valószínűbb a rossz marketing/érdektelenség/és hogy már lecsengett
  • CaptainRumi #19
    Az én véleményem szerint a Narnia gyerekeknek készült....egyértelmű, hogy az első rész nem tetszett sokaknak akik beültek rá, főleg a felnőtteknek(anyukák, apukák)és így a második részre már eszük ágában sem volt beülni...
    nekem sem tetszett az első így a másodikat a "majd egyszer talán letöltöm" kategóriába soroltam.
  • Hoz_Hun #18
    Hát szerintem azért szerepelt a 2. rész gyengén, mert sokaknak nem tetszett az első. Én azt se tudtam, tudom, hogy eszik-e vagy isszák a Narniát csak szimplán megnéztem. Nem az volt vele a bajom, hogy nem brutál, meg nincsenek benne orkok, stb. Az én idegeimre a beszélő állatok mentek (Arany iránytű ugyan ez, csak annak a történetnek se füle se farka). Meg nem tudom az egész kicsit olyan ...gyerekes volt, ami érthető, de valahogy akkor se jött be (a Spider...akármi krónikák jobban tetszett, bár az is felejtős számomra).
  • zola2000 #17
    A narnia nem 3 hanem 7 könyvből áll. Egyébként én el is olvastam.
  • xido #16
    Arany iránytűvel kapcsolatban szemétségnek tartom a mézesmadzag effektust...Kiköttetném a stúdióval is,hogy ha összefűggő a regény és a 3 rész egyben adja ki a történetet,akkor 3 rész készítését íratnék alá velük kapásból,mert így genyaság....Narnia 2 tetszett nagyon is,megy is a polcra és tetszik benne,hogy ugyanazok a szereplők is,látjuk beérni a kölköket..
  • VvD #15
    Hát nem tudom, nekem nagyon tetszett a 2. rész is. Moziban láttam & nagyon élveztem. Az igaz, hogy nem egy gyűrűk ura, viszont látványilag és történetileg is eléggé ott volt. És izgalmas is volt egész végig.

    Az arany iránytű is egy rohadt jó film volt, nagy sajnálom, hogy nem folytatják. Tényleg, mit lehet erről tudni, miért nem?