Napi Online

Még nem lőtte el idei puskaporát a Disney

Ugyan 27 százalékkal, 931 millió dollárra nőtt a Disney nettó nyeresége, de az árbevétel stagnál. A cégvezetés a Karib-tenger kalózai III. részétől várja a megváltást.

Hiába növekedett 27 százalékkal, 931 millió dollárra az egyesült államokbeli Walt Disney nettó nyeresége a társaság üzleti évének március 31-én zárult második negyedévében az egy évvel korábbihoz képest, a 8,07 milliárd dollárra emelkedő árbevétel igen szerény mértékű, néhány tízmilliós bővülése aggasztja a befektetőket, s ezért a gyorsjelentés közzététele után 2 százalékkal esett a társaság tőzsdei árfolyama.

A Reuters által megkérdezett elemzők 8,1 milliárdos forgalomra számítottak. A társaság vezetése mentségéül arra hivatkozik, hogy tavaly néhány nagy filmbemutató nyomán kiugró árbevételt értek el, s most csak ehhez képest szerény a forgalom növekedése, továbbá az év első hónapjai a szórakoztatóiparban tradicionálisan gyengék, például az idei év egyik nagy dobásának szánt filmje, a Karib-tenger kalózai III. része csak május 25-én kerül a mozikba.

A Disney filmstúdiójának árbevétele ugyan 13 százalékkal csökkent a negyedévben, ám néhány nagyon sikeres bemutatónak, például az öregedő motorosok életéről szóló, sztárokkal megtűzdelt Faterok motoron (Wild Hogs) című komédiának köszönhetően az ágazat üzemi nyeresége 60 százalékkal bővült. A médiadivízió változatlan forgalom mellett 21 százalékos üzemiprofit-növekedést ért el, és hasonlóan jól teljesített a Disney-figurákkal díszített termékek értékesítéséből származó licencbevételeket kezelő, illetve a parkok és üdülőhelyek üzemeltetésével foglalkozó részleg. E két divízió árbevétele 14, illetve 9 százalékkal nőtt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!