Gyurkity Péter

Nagyobb billentyűzetet kap az Eee PC 901

Az Asus meghallgatta a vásárlók és érdeklődők panaszait, majd úgy döntött, hogy két új változatot dob piacra az eredeti 901-es készülékből. Az MSI eközben az USA-ban és az Egyesült Királyságban készül a Wind rajtjára.

A 8,9 hüvelykes kijelzővel érkező Eee PC esetében a legtöbb panasz a billentyűzettel kapcsolatban merült fel - a vásárlók jó része túlságosan kicsinek, kevésbé felhasználóbarátnak találta a beépített klaviatúrát, amely megnehezítette a készülék használatát. Ennek orvoslására az Asus úgy döntött, hogy a nagyobb, 1000-es sorozat billentyűzeteit "lelopják" ez utóbbi változatokról és becsempészik a 900-as sorozatba, mintegy áthidaló megoldásként.

Ezzel reményeik szerint egyszer s mindenkorra megoldják a problémát, és megfelelő szinten tarthatják majd az eladásokat. Egyszerre két új példányt dobnak majd piacra, mégpedig Eee PC 904 és 905 jelzéssel - azt még nem tudni, hogy a kettő között pontosan milyen különbségeket fedezhetünk majd fel. Valószínűleg az akkumulátor és a háttértároló kapacitását variálják majd, ám a hírek szerint a cég még nem döntötte el, hogy pontosan milyen jellemzőkkel dobja majd piacra az egyes változatokat - a jól értesültek szerint nagy változtatásokra ugyanakkor nem számíthatunk.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képekre a nagyobb változathoz

Eközben az MSI sem tétlenkedik és igyekszik minél közelebb hozni a Wind laptopok megjelenését. A 10 hüvelykes kijelzővel érkező megoldások érdekes módon az Egyesült Királyságban bukkannak majd fel elsőként, mégpedig június elsején, azaz most kedden. A hivatalos bejelentésből a pontos jellemzőket is megismerhetjük, eszerint az immár szokásos Atom processzor, 945GMS chipkészlet, 1 GB memória, 80 GB-os merevlemez, beépített webkamera, Wi-Fi és Bluetooth technológia, valamint Windows XP érkezik a 330 fontot kóstáló készülékkel.

Ami az amerikai rajtot illeti, itt az akkumulátoroknál tapasztalt utánpótlási gondok miatt egy héttel később, július 7-én várható a debütálás.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • psishock #21
    a jó üzemidő már megvan valósulva persze ;), a mondanivalómat úgyértettem, hogy minden pozitív tulajdonságot sikerül majd egy mini gézepetbe olcsón integrálniuk a végén. =)
  • nickelbolha #20
    Életünk fonalát összekötnénk-e ... jónőe.
  • Turdus #19
    Nem konkrétan erre a cikkre gondoltam, hanem úgy általában. Ha egy kvantuum-számítógép lenne a csajszi kezében, akkor is ugyanet lenne a reakció
  • Sanyix #18
    +1 a lánynak
  • jtrencsenyi #17
    Heh! Vagyunk itt egy páran, akik lenyalogatnánk róla az EeePC logót. :)
  • passatgt #16
    lassan akkora lesz mint egy laptop
  • daveofgod #15
    a 901 est teszteltük, és teljes fényerővel, wlannal, bírta kb 5-6 órát, anélkül és energia gazd. módban kb 7 órát. Ez nem elég üzemidő?
  • psishock #14
    a leányzó tőlem is kap +1 pontot, mert megérdemli.
    A laptoppot meg hagyom had forrjon még pár évet, a végén jó lesz ez, könnyű, kicsi és funkciókkal teli gépezek, hosszú munkaidővel.
  • Le Kurde #13
    "a világ legdurvább technikai újítását"

    nem értékeled kicsit túl a dolgot?
  • Turdus #12
    Jellemző, bemutatják a világ legdurvább technikai újítását, és a tisztelt IT köszösség csak a hostesst nézi...
    (no nem mintha én nem az utolsó képpel kezdtem volna a galéria megtekintését )