Gyurkity Péter

Érkezőben az asztali Eee PC

A friss hírek szerint az Asus Eee Box, illetve Ebox néven dobja piacra laptojának asztali változatát, amely hasonló összeállításban érkezik. A Nintendo Wii konzolra emlékeztető megoldás már júniusban megjelenik.

Már márciusban beszámoltunk arról, hogy az Asus további fejlesztésekkel szeretné kiegészíteni az eredeti, elsőként elkészült laptopot. Az akkori tervekben egy többé-kevésbé hagyományos külsejű asztali gép, illetve egy, az iMac-re emlékeztető példány szerepelt, amelynek lelke a monitor hátuljában kapott helyet. Ezen fejlesztések közül a jelek szerint elsőként az asztali változat jelenik meg, hiszen erről érkeznek folyamatosan hírek.

Az első körben még E-DT néven emlegetett asztali változat Ebox, illetve Eee Box néven mutatkozik majd be a nagyközönségnek, mégpedig a jövő héten esedékes tajvani Computex kiállításon. Az Asus itt rántja majd le a leplet az Eee család legújabb jövevényéről, illetve a laptop legfrissebb változatáról. A külsőleg a Wii konzolra emlékeztető asztali példány várható összetételéről már több alkalommal jelentek meg hírek, ám a cég még mindig nem árulta el a pontos részleteket. Ezen a téren nagy valószínűséggel nem ér majd senkit komoly meglepetés, de nem árt, ha ezúttal is gyorsan végigmegyünk a listán.

A számítógép várhatóan az Intel Atom, azaz Diamondville kódnevű processzorára épül, amelyet 2 GB memória, valamint egy 160 GB-os hagyományos merevlemez egészít majd ki. A külső nem sokat változott a márciusban megjelent képek óta, és valószínűleg a szoftveres oldalon sem lesz nagy változás, vagyis marad Xandros Linux - legalábbis első körben. Windowsos változatról egyelőre nem érkezett hír, ám mivel ezt a laptopnál sem tudták elkerülni, minden bizonnyal itt is kibővül majd a kínálat.

Jelenleg a pontos árat sem ismerjük, ez egyes források szerint 200-300 dollár között mozog majd, de az sem lenne meglepő, ha ennél többet kérnének el a készülékért.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Sanyix #41
    "Nem kotozkodni akarok, de pl. mas mp3 playert osxre dugva viszont nem latom az itunes kompatibilitast, szoftvert meg nem adnak hozza. Ergo oda vissza ervenyes."

    Nem akarok kötöszködni, de miért oldanák meg az itunessal, merthogy igenfos cucc, aztán meg a konkurencia egyik alapja.

    ""Mutattam milyen más gép van ugyanolyan áron mint a legolcsóbb mac."
    Nem akarok senki lelkebe taposni de Acer nem hiszem h premium kategoria lenne."

    Hát ja nemkell úgy nevezni, de attól még ugyanaz, csak nem 2x áron.
  • ziipp #40
    :D
  • ziipp #39
    Azt hiszem a gondok inkább veled vannak. Vagy miért reagálnál egy vicces-csipkelődő megjegyzésre ilyen agresszívan? Szerintem te átestél a ló másik oldalára, és minden olyan emberben, akinek nem jön be a Mac, vagy csak nem akar olyan sokat fizetni egy PC-ért az elborutl Mac-utálót látod. De nekem mindegy, csak így hamarabb őszülsz meg. :)
  • sathinel #38
    linux in hollywood video
  • sathinel #37
    ) hollywood is gagyi? csak pár ingyeneset mutattam

    hollywood mit is használ?

    egy másik cikk

    Az SGI gépeit is érdemes megnézni milyen oprendszer alatt működnek) márpedig azokat használják ha valami normális munkáról van szó.
  • Zoldalma #36
    "ez csak mozi hogy mit tud a legújabb ubuntu. Igen komoly:D"
    Mint irtam mind3 platformot hasznalom. :)
  • Zoldalma #35
    Hmm, azert ne vessuk mar ossze a hobbi mozivagast ezekkel:
    http://www.apple.com/finalcutstudio/finalcutpro/
    http://www.apple.com/finalcutstudio/motion/
    http://www.adobe.com/products/premiere/?ogn=EN_US-gntray_prod_premiere_home
  • Zoldalma #34
    " A mac nagy hátránya sokszor hogy túl egyedi akar lenni."
    Miota intelre van ultetve nem igazan latom ezt a fajta egyediseget. Leven x86os platform van osx alatt.

    "Pl ipod-al szoptam már sokat ha más gépre akartam rádugni"
    Nem kotozkodni akarok, de pl. mas mp3 playert osxre dugva viszont nem latom az itunes kompatibilitast, szoftvert meg nem adnak hozza. Ergo oda vissza ervenyes.

    "Mutattam milyen más gép van ugyanolyan áron mint a legolcsóbb mac."
    Nem akarok senki lelkebe taposni de Acer nem hiszem h premium kategoria lenne. :)

    "Ha már osx vagy más rendszer közt kell választanom akkor inkább linux(ubuntu a favorit nállam most)A legtöbb ember aki mac-et mutatott leginkább a kinézet miatt vette"
    Mivel cirka 8 eves desktop linux hasznalat utan valtottam osxre nem mondanam h a kinezet miatt (szerverre meg mindig csak linuxot). Ugyanazt megtudom csinalni OSX alatt mint linux alatt, foleg h van X11 illetve sok mas mod. De mint mondtam kezreallobb. En elhiszem h sokan azert valtanak Macre mert csillivilli meg lehet vele vagizni, de el kellene mar fogadni h nem feltetlen ezert vesznek emberek Macet.

    "Mac-nél a garanciával is gondjaim voltak. Míg egy pc, vagy laptop meghibásodik, sokkal gyorsabban egyszerűbben javítják mint egy mac-et. (tapasztalat)"
    Szinten....de gondolom neked a magyar szervizzel vannak gondjaid :) Nezd, ebbe megint bele fognak kotni, de tolunk nyugatabbra klasszisokkal masabb a helyzet e teren, hidd el.
  • sathinel #33
    sokan videóeditálást, zeneszerkesztést hozzák fel linux ellen:

    cinelerra videószerkesztő
    zene szerkesztés:
    pl1
    pl2

    http://ubuntustudio.org/

    lol ez nagyon király ha végignézitek.

    ez csak mozi hogy mit tud a legújabb ubuntu. Igen komoly:D
    ubuntu+korn
  • Ludi94 #32
    Csak aztán ha lesz (100+1% esély) nehogy a Windows-os verziót Xp-vel árulják, mert az itt felsorolt kevés hardver közül talán csak az Atom processzort (ami egyébként hordozható gépekbe készült, nem asztaliba) izzasztja meg a Vista Home Basic (természetesen nem az Ultimate-et akarom rárakni, de ne is Xp-t).