Napi Online

A Yahoonál vége a mézesheteknek

Éppen egy éve nevezték ki Jerry Yangot a Yahoo vezérigazgatójává, és sokan csodát vártak a 39 éves mérnöktől, aki elődjével, Terry Semellel ellentétben (aki Hollywoodból jött, és hat év alatt médiavállalattá alakította a társaságot) alapvetően a számítógépesek világát képviselte.

Azt várták tőle, hogy vezetésével képes lesz megújulni a cég - annál is inkább, mert személyesen is érdekelt a vállalat sikerében, amelyben 1,2 millió dollár értékű részvénnyel rendelkezik. Azt ígérte, hogy az idei a fordulat éve lesz - és az is lett, csak éppen ellenkező irányba fordult a Yahoo, mint Yang várta: a vállalat papírjainak árfolyama több mint hároméves mélypontra zuhant, vezetése alatt az értékcsökkenés 16,5 százalékos volt. De ami a részvényesek többsége szemében bukottnak nyilvánította, az a Microsoft felvásárlási ajánlatának kezelése volt.

A Microsoft 44,6 milliárd dollárért vette volna meg a céget, ami részvényenként 33 dollárt jelentett - ez 72 százalékkal magasabb az akkori tőzsdei árnál. Yangnak azonban sikerült meggyőznie a cég igazgatótanácsát, hogy ez az ár alulértékeli a Yahoo-t, és jobban járnak, ha megőrzik függetlenségüket.

Hamarosan azonban kénytelen volt a Google-val szövetkezni, hogy megerősítse a vállalat megrendült pozícióit. A tulajdonosok egyre inkább a Wall Streettel értenek egyet, miszerint az elutasítással óriási lehetőséget szalasztottak el, ráadásul megkezdődött az igazgatók menekülése a süllyedő hajóról: a vezető tisztségviselők közül egyre több szerződik el a cégtől.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • god25 #2
    Hehe. Sok randa milliomos ill. üzletember van. Nem ezen múlik.
    A guglinak jobb volt a marketingje és szerteágazóbb szolgáltatásokkal próbálta maga mellett tartani ill. magához ragdani az "ügyfeleket".
    A jahúnak csak az eurosport maradt.
    Én -személy szerint- úútálom beírni a hosszú domain neveket. Ezért sem jelentett reklám erőt számomra a yahoo.
  • dzsagon #1
    Erre az arcra a kertem gondozását se bíznám rá.