Napi Online

Kikosarazta a Yahoo a Microsoftot

Jerry Yang, a Yahoo vezérigazgatója nyílt levélben utasította vissza a Microsoft szombati ultimátumát.

Ebben a világ legnagyobb szoftverfejlesztője azzal fenyegette meg az internetes portál igazgatóságát, hogy ellenséges felvásárlási ajánlatot tesz a társaságra, ha a vezetőség április 26-áig nem válaszol érdemben a Microsoft 44,6 milliárd dolláros - részvényenként 31 dollár - februári felvásárlási ajánlatára. Yang hangsúlyozza: nem ellenzik, hogy valamiféle pénzügyi megállapodás jöjjön létre a két társaság között, de az ajánlott árat - akárcsak februárban - továbbra is túlságosan alacsonynak tartják.

Hiába magasabb ugyanis az a Yahoo tőzsdei árfolyamánál - pénteken 27,5 dolláron zártak a társaság papírjai -, nem veszi figyelembe, hogy a cég márkaneve az egész világon ismert, óriási felhasználótábora van, folyamatban van hároméves pénzügyi tervének végrehajtása, működik új hirdetésmenedzsment-platformja, illetve hogy az elmúlt hetekben erősítette meg első negyedéves, valamint éves árbevétel- és nyereség-előrejelzését.

Yang szerint azt sem tükrözi a Microsoft-ajánlat, milyen stratégiai előnyei származnának a redmondi vállalatnak a világ egyik vezető internetes böngészőjét üzemeltető portál megszerzéséből. A Yahoo vezetője azt is leszögezi, hogy az ellenséges felvásárlás lehetőségének lebegtetése ellenkezik a Microsoft eredeti ajánlattételének természetével, abban ugyanis barátságosnak mutatta be közeledését a részvényeseknek.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • uniu #3
  Itt nincs ertelme hazudni! Mielott meg az mondanad, hogy persze-persze, nezd csak meg az AMD-vel kapcsolatos hireket...
 • Kaadi #2
  Jerry Yang-ot keresztre fogjak fesziteni a reszvenyesek ha a sok kekeckedes miatt a MS meg csokkenti is a veteli ajanlatat. A yahoo reszvenyek 20 dollar alatt voltak, amikor a MS ajanlatot tett.
  A Microsoftnak sokba fog kerulni egy ellenseges felvasarlas, es a koltsegeket a yahoo reszvenyesei fogjak megfizetni.

  "az elmúlt hetekben erősítette meg első negyedéves, valamint éves árbevétel- és nyereség-előrejelzését."

  -persze en is mondhatom hogy 2008ban tobbet keresek majd mint Bill Gates, de ettol meg senki nem dob hatast.
 • uniu #1
  "ellenséges felvásárlási ajánlatot tesz a társaságra, ha a vezetőség április 26-áig nem válaszol érdemben a Microsoft 44,6 milliárd dolláros - részvényenként 31 dollár - februári felvásárlási ajánlatára." - Itt nem sok lehetoseget latok :))