Kruza Richárd

Jön az Office 2003 SP3

Az Office 2003 SP3 a hivatalos álláspont szerint az irodai programcsomag biztonságát fogja növelni, és az Office 2007-hez kifejlesztett megoldásokat is tartalmazza.

A Microsoft csütörtökön jelentette be, hogy nemsokára megjelenik az Office 2003 új javítócsomagja, az SP3. Ez alapvetően az Office 2007 biztonsági fejlesztéseit és megoldásait tartalmazza, illetve ezeket fogja beépíteni az Office 2003-ba. Joshua Edwards, a Microsoft technikai termékek menedzsere elmondta, hogy az SP3 alapvetően emiatt készült.

Egyelőre nem lehet pontosan tudni, mikor jelenik meg az SP3, valamint még nem ismertek a részletek azzal kapcsolatban, hogy pontosan mit is fog tartalmazni a javítócsomag - egyenlőre tehát csak annyit tudni, hogy az Office 2007-fejlesztéseire alapszik. "Nem tudunk teljes mértékben mindent felhasználni az Office 2007-ből, de amit lehet átveszünk. A legtöbb változtatást egyébként a felhasználó észre sem fogja venni, viszont a rendszer kétségkívül nagyobb vedelem alatt fog állni a betörésekkel szemben" - mondta Edwards az SP3 tartalmával kapcsolatban.

A legutolsó Office 2003 javítócsomag 2005 szeptemberében jelent meg - ebben az esetben a legfontosabb szempont a biztonság növelése, a program stabilitásának növelése, és a Microsoft SQL Server 2005 és a Visual Studio 2005 támogatásának létrehozása volt.

Az Office 2007 ez év elején jelent meg. A Microsoft széles körben használt irodai szoftvercsomagjának új verziójában a leglényegesebb különbség a korábbi Office verzióval szemben az új fájlformátumok megjelenése és azok kezelése, a megújult kezelőfelület és a "Trust Center" interfész, mely a biztonságot hivatott növelni. Megjelenése óta eddig egyetlen esetben találtak komoly biztonsági rést az Office 2007-ben.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • asysoft #17
    Campusban csak a Windows upgrade verzió, az Office nem.
    Az Office 2007 GUI-jával kapcsolatban egyetértünk, szerintem is zavaró, azzal, hogy az új felhasználók számára egyszerűbbé tették, a többiek életét megnehezítik. Legalább lenne választható...
    #11: biztos lesz SP3 XP-hez, de tudtommal ebben messze nem lesznek olyan újítások, mint az SP2-ben. De szerintem előbb jön a Vistához SP1...
  • WinfIlka #16
    Oke, de ha mondjuk tanulsz es csak MS alkalmazasokkal tudsz reszt venni az oktatasban mit teszel? Csak update verziokat kaphatsz a campus kereteben. Ha maskent teszel meg egy bunozo vagy, a tarsadalom ellensege. Persze jo az Office, jo a Vista, nem azert mondom. Csak a hozzaallas kozepkori.
  • Péntek #15
    Nekem lassan egy éve nincs feltéve semmilyen MSOffice alkalmazás (más sem) :)
  • WinfIlka #14
    Igen, azert eleg bator fickok vannak a MS-nal, hogy ekkora valtoztatast mertek eszkozolni. Aki eloszor ul office ele annak nem rossz az uj, de kicsit olyan, mintha szoktatni akarnanak a webes megoldasokhoz. Miert nincs hagyomanyos nezet? Ugyanez a Vistanal, egy ilyen UAC-t belerakni, meg ez a zagyva explorer, haat. Batrake a szerencse.
  • Cactus #13
    Éppen windows reinstall van porondon, és barátom nagy hévvel felajánlotta a 2007-et. Mondtam ok, de előtte megnézném. Megnéztem...katasztrófa. Az egy dolog hogy fájlformátumokkal baromkodik, de az a kezelőfelület? Jézusom. Biztos idővel megszokható, de miért nem volt jó a régi? Komoly mondom semmit nem találtam elsőre. Biztos megszokható, de köszi, jó a 2003 nekem.
  • Yfel #12
    En is office 2003-at hasznalok. Volt egy ideig 2007 is (es be lehet allitani benne, hogy az alapertelmezett dokumentum formatum az Office XP/2003 legyen) de leszedtem mert az oruletbe kergetett az uj kezelofelulet. Tul sok helyet foglal a kepernyon es nekem kozel sem olyan logikus mint a 2003 aminek az ikonjait ugy valtoztatom ahogy nekem tetszik.

    Van meg mit fejlodnie a 2007-nek mielott hajlando leszek meg egyszer ranezni. Lehetne jo is, csak kar, hogy felkeszen adtak ki.

    Az OO-rol inkabb nem beszelek. Munkahelyen jo, hogy meg tudok inni ket kavet es kimegyek ebedelni mire betolt, de ha a sebessegevel nem csinalnak valamit akkor szamomra doglott project marad.

    Y
  • WinfIlka #11
    De ez ugye nem olyan lesz, mint az XP SP3? Megigertek. Csuszott. Csuszott. Lesz egyaltalan? Ha lesz, nem lesz kisse megkesett valami? Megnyugtatjak a kedelyeket, aztan a vegen ugy is valt mindenki, aki nem az meg kapja be. Hm? Persze az lenne a normalis, ha mindenki valtana, amint felkeszult ra technikailag, csak hat ezek draga szoftverek.
  • BiroAndras #10
    Én pl. azért nem szeretem az OO-t, mert sokkal lassabb az MSO-nál.
  • GABOR16 #9
    Mindenki azt használja ami neki jól esik... Én csak addig használtam az MSOfficet míg iskolába követelték. Nekem bővel elég az OO is, és az ráadásul ingyenes .
    Most minek warezoljak le egy MSOfficet? Nem használom ki, és nem akarok kiadni érte annyit amennyibe kerül (nekem nem éri meg).
    Ráadásul az elmult 2 év dokumentumtermése mind odt-ben van mentve (ami saját felhasználású persze..) Sokan csak néznek, hogy mi az az odt és a Word miért nem nyitja meg... Kifelé sokszor így doc-ban vagy rtf-ben küldöm a fájljaimat (MS függőség előnyei).
    De lényegében jó az új frissítés, de vajon csak a MS féle xml-t fogja támogatásként hozzni, vagy az odt-t is mellete (nem írták).
    Ennek ellenére maradok az Open változatnál.. Nincs értelme nekem MS re pénzt kiadni, lewarezolni meg minek? Kedvem sincs használni...
  • Csaba42 #8
    Én "DKV"-val járok, mert nem pesti vagyok:).