Berta Sándor

Késik az Office 2007 is

Hivatalossá vált, hogy a Windows Vista után a Microsoft Office 2007 irodai szoftvercsomag is csak jövőre fog megjelenni. Eredetileg az Office 2007-nek az idei év második felében kellett volna bemutatkoznia.

A Microsoft tervei szerint a cégeknek már az év végén lehetőségük nyílna az új irodai szoftvercsomagok, konkrétan az Office Basic 2007, az Office Professional Plus 2007 és az Office Enterprise 2007 verziók beszerzésére. Szakértők szerint a döntés valószínűleg összefügg a Vista halasztásával, hiszen így a két terméket újra egyszerre tudja majd reklámozni a redmondi konszern.

Az Office 2007 elődeihez képest egy teljesen új, átdolgozott kezelőfelülettel érkezik majd 2007-ben. A változások jelentősen érintik a menüpontokat és a szimbólumikonok elhelyezkedését. A kiszivárgott információk szerint ugyanis ezeket a Microsoft fejlesztői új rendszer szerint csoportosították. Az Office 2007 erényei közé tartozik majd az XML formátum teljes támogatása is. A PC Welt német hírportál tudósítása szerint a döntés érinti az Office Home 2007, az Office Student 2007, az Office Professional 2007, az Office Small Business 2007 és az Office Standard 2007 változatokat.

Klikk ide! Klikk ide!
Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képre a nagyobb változathoz

A Microsoft indoklása szerint egyszerű gazdasági döntésről van szó - a különböző változatok második bétaverziói várhatóan idén júniusban jelennek majd meg. Arról nem szól a fáma, hogy az Office 2007 halasztása okoz-e és ha igen, mekkora fennakadásokat a Microsoft ütemtervében. Mint ismeretes, alig néhány nappal ezelőtt jelentették be az amerikai vállalat illetékesei, hogy csak jövőre jelennek meg a Windows Vista operációs rendszer magánszemélyek számára elérhető változatai.

A csúszás miatt lecserélik a Windows fejlesztéséért is felelős részleg vezetőjét, valamint átszervezéseket is végrehajtanak.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • BiroAndras #59
    "Bocs megint láma voltam. Rosszul fogalmaztam. A fájlhoz való hozzáférést, a fájl felismeréseként kell érteni."

    Ezt végképp nem értem. Mit jelent a file felismerése, és miért ne tudná megoldani a win?

    "De sajna ilyen szempontból nem éppen fényes, még rosszabb a win bizonyítványa. Lásd a korábban említett kodekes mizéria."

    Ez csak kis részben az MS hibája. A kodek rendszer alapvetően jó ötlet, mert rugalmasan bővíthető 3rd party cuccossal. Tehát pont egy open interface, amit mindíg hiányolnak az MS-nél. Bárki szabadon fejleszthet hozzá.
    A probléma az, hogy egy nagy halom szar kodek meg főleg filter van, ami összebarmolja a rendszert. Emiatt meg kell válogatni, hogy mit raksz fel, és mit nem.
    A másik lehetőség, hogy csak az MS ír kodeket, és mindenki másnak kuss van. Biztos, hogy stabilabb lenne, de az is biztos, hogy sokan nehezményeznék.
    Ugyanez van a driverekkel is, valaki ír egy szart, ami kifagyasztja a wint, és persze mindenki az MS-t hibáztatja.
  • NEXUS6 #58
    Bocs megint láma voltam. Rosszul fogalmaztam. A fájlhoz való hozzáférést, a fájl felismeréseként kell érteni.

    De sajna ilyen szempontból nem éppen fényes, még rosszabb a win bizonyítványa. Lásd a korábban említett kodekes mizéria.

    Ezzől függetlenül én a wint, a 2000-től egy használható, elfogadható stabilitású rendszernek tartom.

    Sajnos alapvető, továbbra is kijavítatlan hibákkal.
  • BiroAndras #57
    "Nem lehet megnyitni olvasásra sem, ha írod(legalábbis így tudom), linuxon lehet. Sőt ott simán lehet törölni is, attól még hogy nyitva van, ezt pedig tudhatná az NTFS is, mert nem egy nagy cucc."

    Szerintem sokkal biztonságosabb, ha nem lehet olvasni az éppen változó fájlt (pláne írni).
  • Caro #56
    Nem lehet megnyitni olvasásra sem, ha írod(legalábbis így tudom), linuxon lehet.
    Sőt ott simán lehet törölni is, attól még hogy nyitva van, ezt pedig tudhatná az NTFS is, mert nem egy nagy cucc.
  • Caro #55
    A megoldás:VideoLan Player
  • z5oTtu #54
    Szerintem, megint Megabájt-ra fizetik a programozókat, azért csúszik az Office is. Az Office97-ben mekkora jó volt már a repülőszimulátor
  • rigidus #53
    Ez itt a lenyegi informacio:
    "Failed validation, 378 errors"
  • rigidus #52
    mert
    a szabvanyt nem tartottak be az oldal keszitesekor (a validator eredmenyeit cache-eltem)
  • z5oTtu #51
    "Nem röhögött senki. Használtuk a netcápát meg a mosaic-ot, oszt kész."
    Én röhögtem, és használtam a netcápát.
  • BiroAndras #50
    "Van olyan feature a winekben, ami egyszerre lehetővé teszi az OS alatt működő minden progi számára az adott fájlhoz való hozzáférést, mint pl az Amiga 20 éves datatypes rendszere?"

    Ezt már a win 3.0 is tudta. De asszem a DOS is. csak írásra nem leeht többször megnyitni, se szerintem ez érthető.