Berta Sándor

Online siker egy szeptember 11-i videó

Két amerikai amatőr filmes egy összeesküvés-elméletet feldolgozó filmet készített a 2001. szeptember 11-i merényletekről és azok hátteréről. A mű a várakozásokkal ellentétben rendkívül sikeres.

A film minden eddigi amerikai letöltési rekordot megdöntött. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy ez még csak egy előzetes változat és a végleges finomításán még jelenleg is dolgoznak az alkotók. A Loose Change végleges formájában még az idén meg fog jelenni, ezt megerősítették weboldalukon a készítők, Dylan Avery és Korey Rowe is.

A két 22 éves fiatal által elkészített videó időtartama alig másfél óra és fő mondanivalója, hogy valójában az amerikai kormány a felelős a 2001. szeptember 11-én a World Trade Center és a Pentagon ellen elkövetett merényletekért. Kitérnek arra, hogy a támadásból kinek származhatott haszna és hogy a hatóságok miért zárták le a nyomkeresők elől a Ground Zero pontot.

Az amatőr videósok alkotásukban azt állítják, hogy az American Airlines 77-es járata soha nem tudta volna eltalálni a Pentagon épületét, a World Trade Center ikertornyait belső robbantásokkal omlasztották össze és a 93-es járat nem zuhant le Pennsylvaniában, hanem a clevelandi Hopkins repülőtéren szállt le épségben. Alighanem a készítők is meglepődtek azon, hogy az alig 6000 euróból létrejött film rövid időn belül mekkora siker lett a világhálón. A Google Video és a Youtube oldalán például egyértelműen ez az egyik, ha nem a legkeresettebb mű.

Mint azt Avery és Rowe elmondták, a céljuk az, hogy az emberek semmit se vegyenek készpénznek, amit látnak vagy hallanak, hanem mindennek járjanak utána maguk is. Időközben a két fiatal kénytelen volt létrehozni egy új oldalt, mivel a film első változata miatt szerzői jogi vitába keveredtek. Ez azonban nem akadályozta meg, hogy a Loose Change letöltési rekordokat döntsön.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • PLackó #308
    Elég megrázó telefonbeszélgetés...főleg a végén,kirázott a hideg...
  • NASAboy #307
    Nekem megvan az a Film... Én végignéztem és nagyon de nagyon elgondolkodtató. Érdemes letölteni.
  • BiroAndras #306
    "ura mód, még mindig nem kaptam választ András bartunktól"

    Tudod, vannak itt dolgozó emberek is, akiknek nincs idejük egész nap fizika korrepetációt tartani.
  • BiroAndras #305
    "Meg tudnád nekem indokolni, hogy miért lehet a föld mozgási energiáját elhanyagolni? mert nagyon nincs igazad!"

    Megindokoltam. A mozgási energia képletében a sebesség második hatványon szerepel, az impulzusséban meg elsőn. Namármost a Föld és a tornyok impulzusa ugyanakkora, de a Föld tömege milliárdszor nagyobb, így a sebessége milliárdszor kisebb. Tehát az energia képletében a Föld és a tornyok tömegének hányadosa 1x szerepel a tömegben, és 2x a sebességben. Vagyis ahányszor nagyobb a Föld tömege, annyiszor kisebb a rá eső mozgási energia.
    De mint mondtam, ez tökéletesen lényegtelen ebben az esetben, mert úgyis összeadódik az energia.

    "Előbbinek relative a tömege a másiknak meg a sebessége lesz kicsi, viszont mozgási energiája mindkettőnek ugyanakkora."

    Tévedés. Az impulzusuk egyenlő, a mozgási energiájuk nem. Ennek megértéséhez elégnek kell lennie az általános iskolai mateknak.

    "Ez a kettő impulzus azonban kioltja egymást."

    Igen. De az energia nem vész el, csak átalakul.

    "Ha az általad vázolt eset forogna fent, akkor eléggé fura lenne a fizika: pl. csak ráfütyülnék egy tárgyra, az meg vagy jönne, vagy nem."

    Ezt nem tudom honann szűrted le.
  • Jonah #304
    Mélységesen egyetértek veled. András barátunk kellőképpen nem figyeli a dolgokat, mi több alkalmatlan baromság is elhagyja keyboardját, ami valahogy itt köt ki a fórumon. Lásd, Newton(III)-axióma semmibevétele pl.

    fura mód, még mindig nem kaptam választ András bartunktól, hogy a föld mozgási energiája miért elhanyagolható.
  • wanek #303
    "Mostantól én már CIA ügynök is vagyok" - az érintettség nem erre vonatkozott. Egyébként is alkalmatlan lennél cia ügynöknek.
    "Próbálj már meg olvasni" - te meg felfogni azt, amit olvasol. És persze nem szelektíven nézni a dolgokat.
  • rigidus #302
    The server at www.loosechange911.com is taking too long to respond.
  • dez #301
    Ja, oké. Bár így olvasva (+kis klipek), linkekkel az eredeti cikkekre, nyilatkozatokra, szal ennek is megvan a feelingje. :)
  • dez #300
    Helyreállt az oldal! Bár a felső menü érdekesen néz ki. :)
    Tehát ez az. Az Evidence lapból kiindulva igen sok "érdekes" infó olvasható.
  • PLackó #299
    Van magyar felirat hozzá.