Gyurkity Péter

A Vivid is letölthetővé teszi filmjeit

A Vivid is csatlakozik azon stúdiók sorához, akik az interneten letölthető változatban is elérhetővé teszik filmjeiket. A fizetős tartalmakról másolatot készíthetünk, egyedül azok terjesztését korlátozzák.

A Reuters információja szerint a Vivid Entertainment Group megerősítette, hogy több filmstúdió példáját követve megállapodott tartalmainak internetes terjesztéséről. Ennek alapján a CinemaNow szolgáltatás oldalán a következő hónapban kezdik meg a filmek értékesítését, amelyet a vásárlók kiírhatnak és biztonsági másolat formájában akár el is tárolhatnak. A stúdió jelentős érdeklődést vár az internetezők részéről.

"Ezzel a lépéssel lehetőséget adunk a felhasználóknak, hogy letöltsék és kiírják maguknak filmjeinket. A szolgáltatás keretében nemcsak maga a mozihoz, hanem egy hagyományos DVD összes tartalmához hozzáférünk, nem kell tehát lemondanunk a kiegészítő tartalmakról - menü, egyéb felvételek, grafikák, stb. - sem" - nyilatkozta a hírügynökségnek Bill Asher, a Vivid társigazgatója és tulajdonosa. Az árat tűrhetőnek ítélhetjük meg, hiszen 20 dollárért, vagyis nagyjából 4200 forintért juthatunk hozzá egy-egy filmhez, amit tehát a feltételeknek megfelelően kiírhatunk DVD-re.

A CinemaNow a hónap elején a Sony Pictures és a Lions Gate vezetésével is hasonló megállapodást kötött, első lépésben 85 alkotás elérhetővé tételéről. Az árak 10 és 20 dollár között mozognak és a kínálatban Oscar díjas filmek is megtalálhatók.

Amint arról mi is beszámoltunk, a hasonló szolgáltatást működtető Movielink eközben hat stúdióval jutott egyezségre, a jelek szerint tehát Hollywood végre valóban feladta a korábbi ellenségképet. Igaz, ilyen lehetőségek már évek óta jelen vannak, az igazi lökést mégis az Apple iTunes szolgáltatása adta, és ennek nyomán indult meg az érdeklődés a mozifilmek iránt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Cactus #4
    Most nem azért, de ez a Vivid nem 18+ kategóriában alkot? Engem nem zavar, csak azt nem értem, hogy miért vannak mindig ők az élvonalban innováció terén?
  • Zro #3
    Valószínűleg egyelőre szeretnék, ha rendes dvd-n vennéd meg, nem pedig leszednéd és másolgatnád mindenkinek :)
  • raingun #2
    Hát elég drága, akkor inkább eredetit vesz az ember. Nem tudom hogy a költségek 40-70%-ának lefaragása után mi a francnak kerül ugyanannyiba...
  • strogg #1
    Lassan a zeneipar ellenséges álláspontjának végképp vége lesz. Ugyanis lassan már egyedül csak ők kötekednek fűvel-fával.