MTI

Veszélyben az EMI

A spekulatív sávba süllyesztette a világ egyik legnagyobb zeneműkiadó csoportjának, a brit EMI-nak a vállalati adóskockázati besorolását a Standard & Poor's, amely szerint a cég általános üzleti profiljának minősége most már nem éri el a befektetésre ajánlott szintet.

A világ legnagyobb hitelminősítőjének londoni bejelentése szerint az EMI Group Plc. hosszú távú adósi besorolása az eddigi "BBB mínusz"-ról - a korlátozottan még befektetőinek tekintett "BBB" sáv alsó széléről - "BB plusz"-ra romlik. A döntés előzményeként az EMI bejelentette, hogy a 2005. márciussal véget ért pénzügyi évében várhatóan 7,5 százalékkal zuhantak zenekiadó részlegének eladásai. Ezért a Standard & Poor's már februárban negatív figyelőlistára helyezte a céget.

A hitelminősítő közleménye szerint a globális zenekiadó ipar egésze komoly rövid és hosszú távú nehézségekkel küszködik, azzal együtt is, hogy az eladások visszaesésének üteme tavaly már-már stagnálássá lassult, ám a digitális tartalomletöltések és a nagybani kalózkodás továbbra is nyomást gyakorol az iparágra.

Az EMI átfogó üzleti profilja azonban az S&P szerint ma már nem tekinthető olyan minőségűnek, amely megfelelne a befektetésre ajánlott adóskockázati besorolásnak, és ezen belül pénzügyi profilja is valószínűleg befektetői alatti minőségű marad, mivel az osztalékfizetés utáni szabadkészpénz-képzési egyenleg gyenge, jóllehet rövid távú refinanszírozási kockázatok nincsenek - áll a közleményben.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • dez #1
    Talán nem kellett volna a fejlődés útjába állni, hanem inkább meglovagolni. Széllel szembe...
    (Azért remélem, nem csak mp3-ban lesz erérhető a zene a jövőben.)