SG.hu

Szakadásmentes zenehallgatás futás közben

Az idei CeBIT látogatói futószalagon ellenőrizhették egy új szoftver működőképességét.

A Siemens olyan szoftvert fejlesztett ki, amely lehetővé teszi, hogy a jövőben a kocogók által pl. a mobiltelefon mp3-lejátszójáról hallgatott zene üteme pontos szinkronban legyen a futás lépésszámával anélkül, hogy a hangmagasság megváltozna.

Az mp3-lejátszó azért előnyös, mert a hordozható magnóval vagy CD-lejátszóval ellentétben érzéketlen a rázkódásra. A kocogás közbeni zenehallgatásban zavaró lehet a zene és a futás eltérő ritmusa. A Siemens bocholti kutatói a szinkront egy gyufásdoboz méretű lépésszámláló segítségével teremtik meg, amelyet a kocogó az övére erősít, és amely a lépés ritmusát Bluetooth-összeköttetéssel továbbítja a handybe. A szoftver az éppen lejátszásban lévő zene ritmusát megállapítja, és a lejátszás sebességét úgy változtatja, hogy az szinkronban legyen a futással.


A dolog fordítva is működik: a zene sebessége előre beállítható, a futó pedig e szerint szaporázza lépteit. Egy PC közbeiktatásával egész edzéstervek beprogramozhatók a handybe, pl. gyorsabb és lassabb iramú szakaszok váltakozva. A futó lelki motivációja bíztató kiáltások és tapsok szabadon programozható bekeverésével növelhető annak érdekében, hogy tartsa a neki diktált tempót.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • TeszteloPontHu #6
    Azt már kidolgozták. A Toshiba új akksiját 1 perc alatt fel lehet tölteni 80%-ra, a teljes töltés is csak pár perc.
  • Garfield #5
    Izé: "mégsem vagyok benne"

    mégsem vagyok biztos benne
  • Garfield #4
    A vadkacsák közti homoszexuális nekrofília is az emberiség tudásbázisát növeli, mégsem vagyok benne, hogy feltétlenül ilyesmikkel kéne foglalkozni...
  • Alfa Of NS #3
    "A futó lelki motivációja bíztató kiáltások és tapsok szabadon programozható bekeverésével növelhető annak érdekében, hogy tartsa a neki diktált tempót."

    beszol az mp3 lejatszo: "Gyorsabban má, bazze!"
  • Alfa Of NS #2
    Annyiban nem baj, hogy ha gyakorlatban nem is lesz sok ertelme, de probalgatjak a kulonbozo technikakat es ezaltal novelik az emberiseg tudasbazisat.
  • Garfield #1


    Ez most komoly?

    Mert az MMS-t hosszas győzködés után még talán esetleg el tudnám fogadni, mint az SMS és a kamera összepárosítását.
    Mi lenne, ha az ilyen f*szságok helyett mondjuk kicsi, gyorsan feltölthető, nagy kapacitású akkukat fejlesztenének, esetleg a telefonok belső szoftverét írnák meg villámgyorsra, illetve a PC-s összekötéshez szükséges szoftvereket csinálnák meg működőképesre és használhatóra?