Gyurkity Péter

Elégedetlen az Intel vezérigazgatója

A növekvő bevételek ellenére nyílt levélben fordult a vállalat alkalmazottaihoz az Intel vezérigazgatója, amelyben kifogásolta a dolgozók munkamorálját és motiváltságát.

Craig Barrett szerint több fontos termék megjelenése a nem megfelelő munkamorál miatt szenvedett késedelmet, ezért nyílt levelében felszólította az Intel alkalmazottait, hogy alakítsanak ki megfelelő hozzáállást, és minél hamarabb orvosolják a csúszást okozó problémákat. "Az Intel vezető szerepet tölt be az információs technológia számos területén, de ez nem jogosít fel minket arra, hogy elkényelmesedjünk" - jelentette ki Barrett.


Az Intel nemrég kénytelen volt elhalasztani az Alviso, valamint a Dothan kódnevű Pentium M processzorok megjelenését, ugyanis a tervezés során újabb problémák merültek fel. A Pentium 4 legújabb változata, a Prescott ugyan időben elkészült, de a gyártást még mindig nem sikerült felfuttatni, és rendkívül magas ára miatt nem tudja leváltani a Northwood processzorokat. Az Intelnek az új alaplapokkal is meggyűlt a baja, és számos terméket vissza kellett hívni az alaplapi chipkészlet hibája miatt.

"Összetett problémák ezek, de az okok nem számítanak, és a hibákra nincs mentség, mivel az Intel hírnevét tettük kockára" - hangsúlyozta a vezérigazgató. Elemzők szerint ezek a csúszások nem fenyegetik a vállalat nyereségességét, de éppen a legfontosabb termékek megjelenése szenvedett jelentős késedelmet. "Sok szempontból kiválóan teljesítettünk" - jelentette ki Barrett. "Az elmúlt negyedévben 1,8 milliárd dolláros haszonra tettünk szert, és a vállalat bevétele gyorsabban növekedett, mint azt bárki gondolta volna. Ugyanakkor sokkal többre lettünk volna képesek, ha elkerüljük az említett hibákat. Éppen ezért törekednünk kell arra, hogy megőrizzük vezető szerepünket, és minél hamarabb visszaszerezzük vásárlóink bizalmát."

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • GABOR16 #9
    Közben az AMD egyre jobban teljesít...
  • [HUN]PAStheLoD #8
    szegény intel papa , majd sírunk érte ...
  • ThomasTheKoRner #7
    #6:A magyar fejlestőmérnökökhöz képest egészen biztosan....
  • Rockety #6
    hmm sztem rendesen megfizetik az intel alkalmazottaikat, de ez csak egy feltételezés :>
  • dez #5
    Hmm, nem sok értelmét látom az ilyen körleveleknek. Nyílván az "alkalmazottak" is tisztában vannak mindezzel. Esetleg segíteni kellene a motiváltságukat. Na nem fenyegetéssel, hanem (nagyobb) részesedéssel, stb. Legalábbis fontosabb "poziciókban". Bár ez még mindíg jobb, mint ha azt hiszik, pár ezer új munkatás felvétele mindent megold, ala MS.
  • tajfun #4
    Ugytom mar csak volt elnok.
  • Cat #3
    andy groove, az elnök, nem pedig vezérigazgató
  • Krinyo #2
    Intel Imre
  • I.C.ram #1
    Az Intelnek nem magyar volt a vezérigazgatója? Legalábbis magyar származású. Vagy az alapítója votl az? :D