SG.hu

Az Intel első negyedéves eredménye 8,1 milliárd dollár

Az Intel bejelentette, hogy első negyedéves bevétele elérte a 8,1 milliárd dollárt, ami az előző negyedévhez képest 7 százalékos csökkenés, a megelőző év ugyanezen időszakához képest azonban 20 százalékos növekedést jelent.

Az első negyedéves nettó jövedelem 1,7 milliárd dollár volt, ami az előző negyedéves adatokhoz képest 20 százalékkal alacsonyabb, a megelőző év ugyanezen időszakához képest azonban 89 százalékos emelkedést jelent. Az egy részvényre eső hozam 26 cent volt, ami az előző negyedév értékéhez képest 21 százalékos csökkenés, de a 2003-es első negyedév 14 centes eredményéhez képest 86 százalékos növekedést jelent.


A korábbi negyedéves eredmények
"Az Intel első negyedéves eredményei mind a bevételek, mind a jövedelem szempontjából folyamatos növekedést mutatnak az előző évi adatokhoz képest, melyet elsősorban az egész világon jelentkező informatikai költések növekedése segített elő." - mondta Craig R. Barrett, az Intel vezérigazgatója. "Egy sor új asztali processzor bemutatásával segítettük a 90 nanométeres technológiánk elterjedését. Terveink szerint a második negyedévben nagy mértékben növelnénk szállítmányainkat, az első mobil és szerver termékeket is beleértve. Ezen termékek kombinációja, illetve az új processzorok és platformfejlesztések lehetővé teszik számunkra, hogy az idei évben folyamatos növekedést produkálhassunk."


Az Intel részvényárfolyamának alakulása az utóbbi egy év folyamán

Március 30-án az Intel és az Integraph bejelentették, hogy befejeződött szabadalomsértési perük, amely eredményeként az Intel 225 millió dollárt fizet az Integraph részére. A megegyezés szerint az Intel 162 millió dollárt könyvelt el első negyedéves értékesítési költségként, mely az egy részvényre jutó osztalékot hozzávetőlegesen 1,7 centtel csökkentette. A fennmaradó 63 millió dolláros összeget, mely a szerzői jogok értékét jelenti, hozzávetőlegesen 5 éven keresztül törlesztik majd.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • Pheel #3
  Szerintem nem drágábbak az aktuális cuccok, mint a régebbiek a maguk idejében, sőt!
 • deep #2
  "Az Intel első negyedéves eredményei mind a bevételek, mind a jövedelem szempontjából folyamatos növekedést mutatnak az előző évi adatokhoz képest, melyet elsősorban az egész világon jelentkező informatikai költések növekedése segített elő."

  Persze, hogy növekszik az informatikai költés.Időről időre mindent meg kell újítani, meg kell venni, mert ugye elavul.Az új dolgok meg egyre drágábbak és egyre rövidebb ideig tartanak ki. Ha csökkenne, nagy szarban lennének a gyártók és ez meg ugye megengedhetetlen:)
 • Chappy #1
  EZ IS SOK ZSETON!