Spencer

Intel: a vártnál némileg rosszabb eredmények

A világ elsőszámú chipgyártó vállalataként nyilvántartott Intel közzétette pontosított forgalmi előrejelzését, melyből kiderül, hogy a vállalat várhatóan a korábban közölt előrejelzések alsó határán fog teljesíteni.

Az Intel gazdasági szakemberei úgy vélik, hogy a cég negyedéves forgalma 8-8,2 milliárd dollár körül fog alakulni. Összehasonlításképp, a Santa Clara-i (Kalifornia) székhelyű vállalat januárban még 7,9-8,5 milliárd dolláros forgalmi előrejelzést tett közzé. A mostani bejelentést követően a szakma által leginkább elfogadott forgalmi középérték 8,2 milliárd dollárról 8,1 milliárd dollárra módosult. Közvetlenül a bejelentés előtt egyébként a szakértők többsége úgy vélekedett, hogy az Intel forgalmi középértéke kicsit növekedni fog és megközelíti a 8,3 milliárd dollárt.


Az Intel részvényárfolyama az utóbbi egy év folyamán

Andy Bryant, az Intel pénzügyi igazgatója elmondta, hogy a vártnál némileg rosszabb forgalmi adat elsősorban annak következménye, hogy a vállalat Ázsiában és főleg Japánban az ideálisnál némileg nagyobb raktárkészletet halmozott fel. Bryant felhívta a figyelmet arra, hogy az Intel ezzel együtt is remekül teljesít, hiszen az idei esztendő első negyedévében várhatóan húsz százalékkal nagyobb forgalmat fog regisztrálni, mint 2003 hasonló időszakában.

"Európában továbbra is nagyon jól szerepelünk, Észak-Amerikában is hasonlóképp jó eredményeket érünk el, viszont tény, hogy a Távol-Keleten kisebb raktárkészlet problémáink adódtak" - nyilatkozta Bryant, majd hozzátette, hogy a vállalat flashmemóriák gyártásával és kereskedelmével foglalkozó részlege egy éve (azaz négy negyedévenkénti jelentés óta) most először tud javítani eladási mutatóin. Emberünk nem kívánt különösebb kommentárt fűzni az Intel második negyedévre vonatkozó kilátásaival kapcsolatban, azt mindenesetre megjegyezte, hogy a második negyedév általában 2-4 százalékkal rosszabb forgalmi eredményeket szokott hozni.

Mint ismeretes, az Intel ebben a negyedévben jelentette be legújabb asztali processzorát, az immár 0,09 mikronos csíkszélességgel rendelkező, Prescott magos új Pentium 4 chipet. A minden korábbinál hosszabb futószalag a jelenlegi viszonylag alacsony működési frekvenciák mellett behatárolja az új processzor teljesítményét, viszont egyben garanciát jelent arra, hogy az Intel a jövőben növelni tudja majd az órajelet.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • mir #5
    az mág folyamatban van.
  • mir #3
    nem az AMD, sokkal inkább a power meg a társai tettek be az itaniumnak.
  • [HUN]PAStheLoD #1
    huhh .. lehet hogy valami nem jött össze tavaly ? :))