Alex

Az Intel második negyedéves eredménye 8 milliárd dollár

Az Intel bejelentette, hogy második negyedéves eredménye elérte a 8,05 milliárd dollárt, ami az előző negyedéves eredménnyel hozzávetőlegesen megegyezik, az előző év ugyanezen időszakához képest pedig 18 százalékos növekedést jelent.

A második negyedéves nettó jövedelem 1,8 milliárd dollár volt, ami az előző negyedéves adatokkal hozzávetőlegesen megegyezik, az előző év ugyanezen időszakához képest azonban 96 százalékos emelkedést jelent. Az egy részvényre eső hozam 27 cent lett, ami az előző negyedév értékéhez képest 4 százalékos növekedést, a 2003-as második negyedév 14 centes eredményhez képest 93 százalékos emelkedést jelent.

"A második negyedévben az Intel is nagyon erős eredményeket produkál a tavalyi évhez viszonyítva. Ennek oka elsősorban a mikroprocesszor üzletág időszakos trendjei, illetve a a kommunikációs üzletág erősödése voltak, elsősorban a flash memóriának köszönhetően. " - mondta Craig R. Barrett, az Intel elnök-vezérigazgatója. "Jelentős negyedévet tudhatunk magunk mögött, elsősorban a mobil és vállalati piaci szegmensek számára készült 90 nanométeres gyártási technológiával készülő új termékbejelentéseknek köszönhetően, illetve az asztali gépek számára bemutatott Grantsdale lapkakészlet által, amely az évtized legjelentősebb PC-platform újításait tartalmazza. A második félévvel kapcsolatosan elmondhatom, hogy a legmodernebb technológiákba eszközölt befektetéseink révén növelni kívánjuk a központi mikroprocesszor üzletágat, illetve szeretnénk növelni jelenlétünket a lapkakészletek, a flash és másik kommunikációs termékek piacán is."

Az Intel második negyedéves eredményei magukban foglalnak egy korábban nyilvánosságra hozott, az állami adóellenőrzés lezárultával stornírozott 62 millió dolláros adóhátralékot, illetve a hatályos adózási rátához való kiigazítást. Ezen elemek a második negyedéves eredmények részvényenkénti összegét 1,7 centtel növelik. Az Intel első negyedéves eredményei magukban foglalták a peres ügyek költségeit, amelyek részvényenként 1,7 centtel csökkentették az eredményeket.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • dduma #1
    szegények, de kevés a bevételük