Spencer

Razziát tartottak az Intel japán irodáiban

Az Intel bejelentette, hogy egy a szabad piaci verseny felett őrködő japán hivatal ellenőrei razziát tartottak a chipgyártó Tokió környéki irodáiban, mivel a vállalatot tisztességtelen üzleti gyakorlattal vádolják.

Az Intel munkatársai elmondták, hogy együtt kívánnak működni a vizsgálat lefolytatóival és minden segítséget megadnak annak érdekében, hogy az ügy mihamarabb lezárulhasson. Mint ismeretes, jelen pillanatban globálisan öt személyi számítógépből négyben Intel gyártmányú mikroprocesszor teljesít szolgálatot, vagyis elmondható, hogy a chipgyártó abszolút mértékben domináns szerepet játszik a PC-s piacon. A japán ellenőrök állítólag azért kezdtek vizsgálódni az Intel háza táján, mert az egyes feltételezések szerint különböző módon megpróbálta megakadályozni, hogy riválisai - így elsősorban az Advanced Micro Devices (AMD) - processzorokat szállítsanak a számítógépek gyártásával foglalkozó cégek számára.

Chuck Mulloy, az Intel szóvivője elég szűkszavúan nyilatkozott, és csak annyit árult el, hogy az FTC (Fair Trade Commission) ellenőrei a napokban razziát tartottak a vállalat Tokióhoz közeli, tsukubai irodáiban. Mulloy az ügy részleteire egyelőre nem kívánt kitérni. A szabad piaci versenyt garantáló törvények betartatásáért felelős FTC munkatársai megerősítették az Intel bejelentését, vagyis elismerték, hogy előre be nem jelentett ellenőrzést tartottak a gyártó telephelyén.

Shun Yoshizawa, az AMD japán részlegének vállalati marketing igazgatója elmondta, hogy az FTC munkatársai nemrégiben az AMD-t is felkeresték, ám az FTC ez esetben nem razziát tartott, hanem csak felvette a kapcsolatot a cég munkatársaival. Yoshizawa elmondta, hogy az AMD természetesen minden tekintetben együtt kíván működni a vizsgálatot lefolytató szervezettel. Egyszer csak megjelentek az FTC emberei, elmondták, hogy mivel vádolják az Intelt, feltettek néhány kérdést, majd pedig távoztak - nyilatkozta Yoshizawa.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Mice #4
    kiváncsi vagyok a microsofthoz vajon hányszor mentek....
  • Tumor #3
    Hát ez lol és mégis mivel akadályozta az AMD-t, vagy a többi gyártót ?!?!?! Mert az áraivel nem éppen tudja..... természeti katasztrófák, terrorista akciók, vagy a fenyegetések előidézései maradnak, hát nem tudom..... továbbá az is érdekes, hogy megjelennek ezek az FTC-s arcok az AMD-nél, ahol szépen bájcsevegnek egyet, majd x időre rá, be nem jelentett raziát tartanak az Intelnél.... ezekután már csak azt tudom levonni, hogy ezek mind EGYÜTTvéve loller csíra gyökerek, azt a porosodó Intel bünbakot meg már jó lenne leselejtezni......
  • JZO #2
    mit nem mondasz....