Rónai György

IBM Cell, a megváltó?

Egy elemző cég érdekes információkat, és spekulációkat közölt le az IBM Cell processzoráról, amely várhatóan a Sony PlayStation 3 alapját is képezi majd. A Petrov Group szerint a Cell processzor bemutatása egy új éra kezdetét jelenti majd a számítástechnikában.

"A 2004-es év egy újfajta, hálózati számítástechnika születésének éve. Ahogyan az már a múltban is így volt, újból az IBM lesz a fejlődés legmeghatározóbb alakja. Nem akarok túlozni, de az IBM hatása az elkövetkezendő évek számítástechnikájára és üzleti életére olyan lesz, mint több millió évvel ezelőtt a Yucatan aszteroida hatása a földi életre." - nyilatkozta Boris Petrov, a Petrov Group alapítója.

A Cell mikroprocesszorokat a Sony, az IBM és a Toshiba közösen fejleszti, ennek az egyik változata a PlayStation 3 konzol hírmorzsái révén vált közismertté. A chip komplexebb, nagyobb teljesítményű változatai a nagyobb gépekben, az olcsóbb, egyszerűbb változatok pedig a szórakoztatóelektronikai eszközökben jelennek majd meg. A Cell processzorok várhatóan hatalmas számítási teljesítményre lesznek képesek, és pont ez az, amire a mai rohamosan fejlődő multimédiás világnak egyre égetőbb szüksége van.

A Petrov Group szerint az IBM szabályszerűen hátat fordít a GHz-ek népszerű világának, és inkább a System-on-Chip rendszerek és a hatalmas mennyiségű integrált memóriák irányába fordul. Ezáltal olyan vezetővé lép elő, aki egész egyszerűen diktálni fogja a fejlődést a szórakoztatóiparban, a nagy számítógépek fejlesztésében és még a félvezetőgyártásban is. Hatalmas változásokat vonz majd maga után, és merőben új iparágak, fejlesztések és cégek jelennek majd meg a piacon.

"Idén útjára indul az új stílusú számítástechnikai technológia, amely szoftveres segítséggel működő "computer sejtek" formájában születik meg. Ezek az építőelemek szupersűrűségű, integrált elemek lesznek, igen alacsony fogyasztással, ráadásul nagyon nagy mennyiségben költség-hatékonyan is gyárthatóak. A hozzájuk tartozó szoftver azonban sokkal fontosabb lesz, mint a hardver, mert az új rendszerekben ez határozza majd meg a valósan elérhető számítási teljesítményt." - tette hozzá Petrov.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • tajfun #122
    Azt jelenti hogy a nagytudasu ember akinek te a faszat akaord szopni, de nem engedi.
  • Dzson #121
    "dzsona" :))) lol.

    Na én mentem, csak benéztem, hogy tájfuna még itt ficereg-e. :)) FUNA vagy, hallod? :))) Még jó, hogy nem tudod mit jelent. :))))
  • tajfun #120
    On bevallalja? Igen vagy nem?
    :)
  • h4x0r #119
    A szakertelem nem igazan a karomkodas/hozzaszolasban merendo De ez magas az ilyen szakertoknek...
  • Devla #118
    Gondoltam hogy az elso aki meglatja rogton be fogja irni hogy o csak lesullyedt a masik szintjere... tipikus.
  • tajfun #117
    Egy ilyen dzsona szintu ovodassal sajnos csak ilyen szinten lehet beszelni, ennel tobbet nem fog fel a csokott kis agya.
  • Devla #116
    Eskuszom, mint az ovodaban. Vicces, hogy mindketten kulombnek kepzelitek magatokat a masiktol, megis ugyanazon a gyerekes, szemelyeskedo stilusban vitatkoztok arrol, hogy ki a hulye(meg veletlenul se a temarol) mar vagy 10 hozzaszolas ota.
  • tajfun #115
    Dzsona kancso', te akkor hazudsz amikor nyitva a szad.

    "Csak el kell olvasni a fórumot és nyilvánvaló, hogy ki kezdett mocskolódni."
    Igy van. Te.

    Na huzzal haza anyucihoz, az legalabb nem veszi eszre mennyire hozzanemerto" lamer pubi vagy.
  • Dzson #114
    tajfuna, mi van? :) Már nem csak az iq-dat és a jólneveltségedet csillogtatod, hanem hazudsz is? Csak el kell olvasni a fórumot és nyilvánvaló, hogy ki kezdett mocskolódni. Tőled mondjuk ez nem meglepő, az eddigi hozzánemértéstől világító böfögéseidet olvasgatva. :)))) Ennyit tudsz, meg a nevedet.
  • tajfun #113
    En lerendezem magam is, nem nekem kell masokat felkerni hogy vedjenek meg. Ezt benezted.