122
 • tajfun
  #122
  Azt jelenti hogy a nagytudasu ember akinek te a faszat akaord szopni, de nem engedi.
 • Dzson
  #121
  "dzsona" :))) lol.

  Na én mentem, csak benéztem, hogy tájfuna még itt ficereg-e. :)) FUNA vagy, hallod? :))) Még jó, hogy nem tudod mit jelent. :))))
 • tajfun
  #120
  On bevallalja? Igen vagy nem?
  :)
 • h4x0r
  #119
  A szakertelem nem igazan a karomkodas/hozzaszolasban merendo De ez magas az ilyen szakertoknek...
 • Devla
  #118
  Gondoltam hogy az elso aki meglatja rogton be fogja irni hogy o csak lesullyedt a masik szintjere... tipikus.
 • tajfun
  #117
  Egy ilyen dzsona szintu ovodassal sajnos csak ilyen szinten lehet beszelni, ennel tobbet nem fog fel a csokott kis agya.
 • Devla
  #116
  Eskuszom, mint az ovodaban. Vicces, hogy mindketten kulombnek kepzelitek magatokat a masiktol, megis ugyanazon a gyerekes, szemelyeskedo stilusban vitatkoztok arrol, hogy ki a hulye(meg veletlenul se a temarol) mar vagy 10 hozzaszolas ota.
 • tajfun
  #115
  Dzsona kancso', te akkor hazudsz amikor nyitva a szad.

  "Csak el kell olvasni a fórumot és nyilvánvaló, hogy ki kezdett mocskolódni."
  Igy van. Te.

  Na huzzal haza anyucihoz, az legalabb nem veszi eszre mennyire hozzanemerto" lamer pubi vagy.
 • Dzson
  #114
  tajfuna, mi van? :) Már nem csak az iq-dat és a jólneveltségedet csillogtatod, hanem hazudsz is? Csak el kell olvasni a fórumot és nyilvánvaló, hogy ki kezdett mocskolódni. Tőled mondjuk ez nem meglepő, az eddigi hozzánemértéstől világító böfögéseidet olvasgatva. :)))) Ennyit tudsz, meg a nevedet.
 • tajfun
  #113
  En lerendezem magam is, nem nekem kell masokat felkerni hogy vedjenek meg. Ezt benezted.
 • h4x0r
  #112
  "Nyilvan, hiszen o kezdte a mocskolodast."

  Mond meg anyukadnak.
 • tajfun
  #111
  Ezt ugye Dzsona pubinak cimezted? Nyilvan, hiszen o kezdte a mocskolodast. Ha nem akarja hogy hasonlokepp valaszoljak neki, akkor 1szeru a megoldas: NEM KELL ELKEZDENI. Ismered a mondast: amilyen az adjonisten, olyan lesz a fogadjisten. Igy jart.
 • Devla
  #110
  Moderald magad. Egy dolog lekezelonek lenni, megint egy masik ilyan szavakat hasznalni.
 • tajfun
  #109
  Dzsona pubi, takarodj csak vissza a szaros konzolodra, ahhoz talan van eleg eszed hogy megnyomd a play gombot. Ehhez a temahoz viszont fingod sincs, szal ne nagyon eroltesd, csak magadat egeted sze'nne'.

  //A magyar ekezet egy alt+tabba kerulne, persze neked nem fogom megeroltetni magam, kiskocsog.
 • tajfun
  #108
  "kis bar(át)om"
  Mar megint arrol a szutykos cigany kurva anyadrol ugacc a mocskos pofaddal, kocsog?
 • Dzson
  #107
  tajfuna pattanj már le a dilettáns hülyeségeiddel. Mingyár felrakom a linux kitet, betolom a net adaptert és onnan írok. Tudtad kis bar(át)om, hogy már SEGA Dreamcaston is simán lehetett netezni MAGYAR ÉKEZETEKKEL? Te még ideáig sem jutottál el, húzz aludni, mama meglát szobafogság lesz megint és nuku TV.
 • tajfun
  #106
  En legalabb megtehetem, ellenben a te PS2ddel.
 • Dzson
  #105
  Az intel meg akkor ásta el magát a szememben először, amikor 90megás pentiumokat 75-re szitáztak, eladták, majd mikor esett a kereslet, rányomták hogy 90 és eladták ugyanazt majdnem dupla áron. Azután hogy kerüljék a botrányt, bejött a köztudatba a húzható proci fogalom. Az órajel növelés a mostani procik esetében zsákutca, az architektúra nem alkalmas rá. Az emlegetett 68xxx-es sorozat is azért állt le Motorolánál a 060-nal, mert inkább váltottak ppc-re, minthogy az órajelet huzogassák és toltozgassák a mikrokódot (a 68060 sok régi 68000-020-030 utasítást már csak emulált pl.). Programozni meg álom volt azokat egy intel mellett. Korrekt kizárás- mexakítás kezelés, nagyon rugalmas címzésmódok, stb stb.
 • Dzson
  #104
  Alfa, ez nem is a végfelhasználóktól kell, hogy jöjjön. Minimum vállalati szinten, szerezni linux disztribúciókat, feltenni (win mellé is lehet ugye, nem kell reinstall az összes gépre), és szépen betaníttatni mindenkit egyenként vagy csoportosan, ami a rendszergazda feladata. A németeknél egész minisztériumok váltottak, vagy ilyesmi (volt hírekben). A windows csak nagyobb lesz, és ezzel párhuzamosabban erőforrásigényesebb és sérülékenyebb. XP, Longhorn... Ez már nem op rendszer, beleintegrálnak minden szart.
 • Alfa Of NS
  #103
  "Szemléletváltás szükséges az emberekben, hogy belássák, az intel (amd) és mikrofos 15 éve veri át őket."

  Nem csak szemleletvaltas kerdese, egy atlag felhasznalo nem latja at ugy az informatika vilagat, hogy egyaltalan rajojjon, hogy at van baszintva rendesen. Es ha rajon is mit tudna csinalni? Max lecserelei a bingeszojet, de ha mondjuk egy cegnel a powerpointos bemutato van elterjedve akkor ugyis azt fog hasznlani. Ugyanigy word formatum stb. Lepni csak cegek, vagy nagyobb egysegek mint pl kozigazgatasi szervek tudnak, lasd linuxra valo atallas nehany varosban.

  "Amig lesz buta, dilettáns ember, aki fél pl. egy linuxtól vagy leszarja a macintoshokat mert nem fut rajtuk a századik szar fps klón"

  A linux mostanra valik olyanna, hogy nem kell 5 eves onkepzes, hogy kozepes felhasznalo legyel. De meg ma is sok gond lehet. Allami szektroban, ahol korlatolt a felhasznalasa es nem kell belenyulni a rendszerbe ott jol lehetne hasznalni, remelhetoelg terjed is a trendje.
 • Alfa Of NS
  #102
  "tőled is jobb riposztot vártam, ez igen sekélyes (mint te is tajfuna haveroddal): :("

  A te silany beszolasodra nem tudtam jobbat kitalalni

  tajfunat meg nem is ismerem, nemhogy haverom lenne...
 • Vers
  #101
  vagy képtelen vagy telepiteni a magyar billt a hön szeretett winedre :DDDDDDDDDDDDDDDDDDD

 • tajfun
  #100
  "Amúgy tájfun, hogy állsz te az ékezetekkel?"
  Aki nem ma kezdte a szamitastechnikat, az meg az angol billentyuzetre szokott ra.
 • NEXUS6
  #99
  Dzson megmondta a frankót, szemléletváltás kéne ahhoz, hogy az emberek végre mást vegyenek.

  Csak az a ciki, hogy akkor az emberek azt a mást is birkamódra vennék. Soha nem a minőséget nézik, ja és pláne nem előre. Ráadásul van egy olyan pszichológiai effektus, hogy az ember a vásárlás után meggyőzi magát, hogy milyen jó üzletet is csinált.
  Szerintem meg valaki amúgy is csak akkor tudna reálisan dönteni, ha közelről, több héten át tesztel különféle rendszereket. De kinek van arra pénze , hogy mindet megvegye?

  Így aztán viszont jön az ad hoc választás, majd a másik savazása. Mindenhol jó de akkor is az enyém a legnagyobb

  Amúgy tájfun, hogy állsz te az ékezetekkel?
 • tajfun
  #98
  Egy 1 igazi agymosott konzolos kisgyerek fantazialasat lathattuk...

  "akik tök hülyék még a konzolokhoz is"
  Te me'g a fae'ken is orakat gondolkozol, ahhoz is sik hulye vagy, b+.
 • tajfun
  #97
  Dzsonika kisgyere, te apad kocsogje, neked csak azert nem fogyhattak el az erveid, mert sose voltak. Na eredj vissza az iskolaba, es kerdezgesd a tanitobacsit a temarol.
 • tajfun
  #96
  Persze, persze... ha mar annyira hangoztatod az uzletet, nem artana ezt meg1szer atgondolnod.
 • Dzson
  #95
  Vers, a PC-ket nem lehet kiszorítani. Szemléletváltás szükséges az emberekben, hogy belássák, az intel (amd) és mikrofos 15 éve veri át őket. Amig lesz buta, dilettáns ember, aki fél pl. egy linuxtól vagy leszarja a macintoshokat mert nem fut rajtuk a századik szar fps klón, addig teljesen felesleges új technológiát bevetni. Pláne az ilyen tajfuna féléknek, akik tök hülyék még a konzolokhoz is, pedig szerintük a PC ezerszer magasabb rendű. :)))))
 • Dzson
  #94
  tajfuna, ez az, ilyen egy igazi PC-s, amikor elfogytak az addigi nulla érvei. :)))))))) TERA LOL vagy. :)))

  Alfa or NS: tőled is jobb riposztot vártam, ez igen sekélyes (mint te is tajfuna haveroddal): :(
 • Vers
  #93
  tajfun sokat kell még tanulnod az üzletröl, ott nincsenek érzelmek
  ha a sony birtokában lenne egy uj technologia ami kiszoritaná a pc-ket, 1 percig se gondolkodnának
 • tajfun
  #92
  Hat a sanyi nem is akar konkurrenciat allitani a PCnek a PS2vel, kulonben nem igazan eroltetne a Vaiokat, marpedig azt teszi. A szoni tudja hogy a PC es a konzol 2 kulon kategoria, csak egyes konzolos juzerek nem, mert szo szerint benyelik a hajmeresztoen nevetseges PR rizsat. Ezt a szoni erre is szanta, beetetesre, nem szakmai konzultaciora. Ha mindent beleraknanak 1 konzolba ami ahhoz kell hogy utolerje a PCt, akkor az mar egy PC lenne es nem konzol, igy meg ugye hogy is lehetne celgepkent eladni. 1szeruen masra valo, hiszen masra is terveztek.
 • Alfa Of NS
  #91
  Dzson, ha majd tudod hogy mi az a szoftver es mi az a hardver, akkor beszelgetunk...
 • NEXUS6
  #90
  Ha senkit nem zavar, akkor még egyet hozzászólnék a témához. Nem sokára úgy is átcsúszik a cikk a másik oldalra és akkor mindenki másik fórumot keres, ennek meg vége lesz mint a botnak.

  Na szal, ahhoz, hogy egy ilyen konzolos izé, legyen ez xbrick3 vagy péjesix5, vagy akármi kb 3 dolog kell, hogy "legyőzze" a pécét. Magyarul az egyszeri parasztember -aki amúgy nem sokat ért az egészhez- tisztaszobájából kiszoritsa a konzol a számitógépét.
  1. Az a tv amin amúgy a Betti a csúnya lányt szokja nézni, birja az 1024x768-as felbontást, noninterlacéban. Netezés/bizonyos játékok/irodai alkalmazás közben ne follyon ki a felhasználó szeme.
  2. Valahogy legalább akkora csinnadrattát(gyk. reklámkampányt, népfelvilágositást kell folytatni az új eszköz ügyében, mint amilyen annó a pc-t is segitette (lásd pécéábécé, stb) Meg köll gyözni aztat a júzert, hogy karácsonyra a gyerkőcnek ezt a másik masinériát köll venni, mer most már ez a trendi.
  3. Valami elfogadható, felhasználóbarát, nem nagy gépkövetelményű oprendszer se ártana, mer amig egy új win esetében a szükséges extra vas árát simán rá lehet háritani az ecceri balekra (értsd felhasználó) addig a konzolos formációban minden költség a gyártót terheli.
  Csak még annyit, hogy mindezen követelmények kielégitésére a sanyinak mint tévégyártónak (lásd egyes pont) és amúgy is meglehetős széles érdekeltségi körrel rendelkező cégnek (gyak a média a zsebében -2. pont, oprendszert meg onnan szerez ahonnan csak akar -3.) már a PS2 esetében megvoltak a lehetőségek, hogy egy ilyen pécégyilkos konzolt összehozzon.
  Nem tette.
  A tvi drágák és semmi extrát nem nyújtanak, más gyártót sem ösztönöz, hogy a fentebb emlitett ficsöröket beleépitse a készülékbe. A linux kit támogatása mögül szép lassan kihátrált. Maradt a ps2 önmagában, ami meg olyan amilyen, mondjuk veszik mint a cukrot, de hogy a pécét most mán nem szoriccsa ki a nappalimból az bizti.
  Az hogy a konzolos cégek -most már a MNKPOCOFT is ugye- ezek után mit fognak összebénázni, azt a jó isten se tuggya!
 • Vers
  #89
  jajj ne már , interneten fenyegetözni, az a gigalol
 • tajfun
  #88
  "Egy kis szerencsétlen senki"
  Anyadrol ugacc?

  "csak az, hogy sík hülyék a témához"
  Te nemcsak a temahoz vagy sik hulye, hanem ugy altalaban is. Szellemi szinted megrekedt a gyp-s ciganyok szintjen, ezert csak a masikat sertegetni vagy kepes, ha mar hozzaszolni nem a szamodra total kinai temahoz. Nagy szerencsed hogy megved az internet anonimitasa, igy a fogaid (most) a pofadban maradhatnak. Kis pisis.
 • Dzson
  #87
  tajfuna, egyelőre szénné égeted magad a játék ismereteid terén, mint az itteni PC-sek általában. Giga LOL vagy. :))))) Egy kis szerencsétlen senki, aki dobálódzik itt innen onnan összeolvasott "szakszavakkal". :) De a játékokhoz FINGOD SINCS. Konzolos gamét pedig láttál már sokat, kirakatban, dobozban. Ezer hozzád hasonló pc buzer próbálta már bebizonyítani, hogy szar a konzol, a baj csak az, hogy sík hülyék a témához. Papagály módra ismételgetik, hogy tekken meg manga meg szar a PS2, és ennyiben ki is merül a bölcsességetek.

  ALFA or NS, az hogy nem értesz az informatikához az nem szégyen, de hogy ezt be is bizonyítod az igen. Ha majd nem kevered a SW és HW fogalmát, gyere vissza és beszélgetünk...
 • NEXUS6
  #86
  Háj Vers, meg tajfun!

  Hát ti aztán jól egymásra találtatok! Szeretem, amikor valaki teljesen meg van győződve, hogy hatással van olyan dolgokra (pc/cell piaci sikere) amikre valójában nincs, aztán meg ez a "győzelem" olyan kihatással van az életére, ami szintén nem igaz.

  A magam részéről teljes mellbedobással drukkolok a cellnek. Azt is remélem, hogy még megérem, hogy az otthoni számtechel való foglalkozás ne a spanyol inkvizició boszorkánypróbájának feleljen meg (win hibaelháritás/lin telepitás), de közben remélem, hogy a wintel baromkodásit, nem a sony féle "ugyan azt kapod mint máshol, de 40%-al drágábban" hozzáállás váltja fel.

  Igazság szerint hidegen hagy, hogy egy normális számtechet milyen processzoron produkálnák a cégek, én tőlem a ruszki penyó gyilkost is előhozhatják.

  Vers: nekem speciel a doom3 nagyon teccik. Autó versenyben pedig bizti, hogy a Granturizmó a nyerő, és ha megunom a sok babrálást a stratégiákkal, meg szimulátorokkal akkor előveszem a jó őreg PS2-t és nyomok egy pár menet tekkentet.
 • tajfun
  #85
  Hat erre csak annyit tudok mondani: LOL.

  Te regebben aszontad programozol. Kezdek 2elkedni.
 • Devla
  #84
  Tevedsz. A programozas egy szakma, amit egy eleten at tanul az ember. Azzal a tudassal, amivel most barmit meg tudsz irni 5 ev mulva kirohognek, hiszen akkor mar sokkal hatekonyabb modszerek is lesznek mar. Tehat ha te raszansz 10 evet arra, hogy megtanulj programozni, mire kesz leszel vele mar semmit nem er. Azt kell megtanulnod ez alatt a 5-10 ev alatt, hogy hogyan fogod tudni majd aktializalni a tudasod nehany het alatt az akkori programnyelvekre.
 • Vers
  #83
  a programozás egy szakma amit ha az ember megtanul mondjuk 10 év alatt, akkor nem jelent problémát semmilyen program megirása, se a doom4 se a hl2, se forditoprogram se oprendszer
  nem tehetség kérdése hogy pont azok az emberek irják meg akik, hanem pénz, szerencse , jo helyre születtek stb..

  a játékkészités olyan elméletekre épül amik már régota ismertek(20-50 év), ujat létrehozni sokkal nehezebb
  egy játék megirása nem ad akkora motiváciot mintha pl egy beszélö neurális hálozatot fejleszt valaki, vagy egy sétálo robotot
  a nagy koponyák nem az istenitett játékprogramozok hanem azok akik csendben kutatják a jövö problémáit, és mégse öket istenitik, ki érti ezt???