JohnnyCage

Egészségkárosítással vádolják az IBM-et

Az óriáscég egyes korábbi, és jelenlegi alkalmazottai azzal vádolják a társaságot, hogy a '90-es években olyan munkakörülményeket teremtett egyes üzemeiben, amelynek később súlyos egészségügyi következményei lettek.

Az IBM jelenlegi, és korábbi alkalmazottainak egy csoportja pert indított a társaság ellen, mivel állításuk szerint az óriáscég olyan, egészségre veszélyes körülmények között dolgoztatta alkalmazottait a '80-as évek közepétől a '90-es évek közepéig egyes amerikai üzemeiben, amely később súlyos megbetegedéseket váltott ki a munkásokban, és rendellenességeket okozott gyermekeikben.

Az egészségre káros körülmények között végzett, egyes dolgozók esetében közel tíz éven keresztüli munka következtében az elmúlt évek során számos IBM alkalmazott kapott rákos megbetegedést, és az üzemi munkások gyermekei között az átlagosnál jóval nagyobb arányban alakultak ki veleszületett rendellenességek, állítják a felperesek.

A felperesek állítása szerint veszélyes anyagokkal az alkalmazottak az IBM East Fishkill-i félvezető- és merevlemezgyárában dolgoztak, valamint néhány további amerikai üzemben. Az anyagokat szállító társaságok egyébként szintén a vádlottak listáján szerepelnek az ügyben.

Az IBM tagadja az ellene felhozott vádakat, amelyek a társaság képviselője szerint tudományosan teljesen megalapozatlanok. A New York Times napokban közzétett jelentése szerint az ügyet számos további félvezetőipari társaság is figyelemmel kíséri az esetlegesen várható hasonló vádak miatt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • HappyBoy #5
    Én meg beperelem a régi sulimat, mert nem tettek meg mident, hogy jobban felkészítsenek az életre. Továbbá mert mindenféle bolsevita meg kommunista zagyvasággal tömték a fejemet. És köteleztek, hogy kisdobos legyek akaratom ellenére. Ez olyan lelki törést okozott, amely 5B forintral kárpótolható csak.
    Azbeszt miatt meg a régi házgyárépítőket, és a Magyar államot fogom perelni.