Spencer

Az IBM új tervei a Power architektúrával kapcsolatban

Az IBM a jövőben egy új nyílt együttműködési modellt fog alkalmazni Power processzor architektúrája kapcsán, valamint a Java és Linux fejlesztők, illetve megoldás szolgáltatók számára egy új ökorendszert kíván létrehozni.

A Big Blue 1990-ben az IBM RS/6000 típusjelzésű munkaállomásokban mutatta be az első Power processzort, mely chip azóta az armonki székhelyű vállalat egyik igazi sikertermékévé vált. Ilyen architektúrájú mikroprocesszorok teljesítenek szolgálatot az IBM pSeries és iSeries sorozatú kiszolgáló számítógépeiben, az Apple Computer különböző rendszereiben, valamint OEM gyártók beágyazott számítógépes megoldásaiban. Egy New Yorkban megrendezett média rendezvényen a cég munkatársai elmondták, hogy a technológiai fejlesztésekben a jövőben rendkívül fontos szerepet fog játszani a széles körű hozzáférhetőség. "Az elkövetkezendő időkben az innovációra és a nyílt együttműködésre kívánjuk helyezni a hangsúlyt" - nyilatkozta Nicholas Donofrio, az IBM technológiai és gyártási részlegének az alelnöke.

Donofrio elmondta, hogy az IBM a jövőben is szorosan a kezében kívánja tartani a RISC alapú processzor architektúra fejlesztését, azonban jelentős mértékben ki fogja terjeszteni a technológia licenszelési lehetőségeit. Donofrio szerint az IBM egy új fejlesztési és integrációs nyílt közösséget szeretne létrehozni, és a chipfejlesztő cégek számára továbbra is számos gyártási szolgáltatást kíván nyújtani. "Új vízekre evezünk és a kollaboratív innováció révén a Power architektúra teljesen új piaci szektorokban jelenhet majd meg" - tette hozzá az alelnök.

Az IBM a most bejelentett új együttműködési modell keretein belül szerződést kötött a Sony-val, melynek értelmében a tokiói székhelyű mamutvállalat számos különböző terméke esetében felhasználhatja majd a Power processzorok technológiai megoldásait. A Big Blue ezzel párhuzamosan úgynevezett Power Architecture Centereket fog nyitni, melyek komoly tervezési és egyéb segédleteket nyújthatnak majd az IBM partnerei számára.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!