Berta Sándor

"Fiam, csak IT-menedzser ne legyél!"

Az egyik vezető IT-szolgáltató, a Synstar legújabb tanulmányát olvasva bizony sok szülő gondolhatja meg magát, lévén a cég által gyűjtött tapasztalatok nem éppen pozitívak.

Nem csodálkozhatunk azon, ha egyre több szülő vélekedik majd a jövőben hasonlóképpen. Röviden összefoglalva: az IT-menedzser egy szegény szerencsétlen egyén, akinek az élete egy fabatkát sem ér. Mindenesetre meglehetősen szkeptikussá válik az ember, ha egy ilyen felvezetésű tanulmányt olvas.

Pedig a java még csak most jön. Az átlagos IT-menedzser mindennapjai stresszesek, ráadásul 97 százalékuk többet dolgozik 37 óránál egy héten, ez utóbbi pedig egyértelműen az Európai Unióban bevett iránymutatásokkal ellentétes gyakorlat. Nem is csodálkozhatunk tehát, hogy a teljesítendő munka mennyisége miatt 42 százaléknak még ebédelni vagy pár percet pihenni sincsen ideje. Pont a pihenő- és az ebédidő rövidsége miatt az IT-menedzserek 62 százaléka készételeket eszik. A tanulmányt készítő szakemberek szerint különösképpen aggasztó, hogy a megkérdezettek 60 százaléka az ajánlott ötből csak mindössze egyetlen zöldség- vagy gyümölcscsomagot fogyaszt el.

Mindezen tényezők ellenére a menedzserek 83 százaléka félti a munkahelyét és emiatt rosszul alszanak. 39 százalékuk azért aggódik, hogy nem tudja elvégezni a rá bízott munkát és feladatokat, míg 70 százalék a rábízott IT-rendszerek stabilitása miatt nyugtalan.

Nem tudni, hogy ezeket az adatokat olvasva, mennyire csappan majd meg az IT-menedzseri poszttal szimpatizáló fiatalok száma, ám még jó, hogy a cég honlapján az olvasható: "segítünk a sztresszes IT-szakembereknek a vállalati rizikók minimalizálásában és a cégpotenciál maximalizálásában". Ám, hogy ez mennyire hat nyugtatóan a szakemberekre, kérdéses.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Pheel #30
    Information Technology
  • Pheel #28
    Ne kelljen nagyon keresgélned
  • Pheel #27
    Nekem ez a kedvencem: SQL Svr 2000 Ent Ed RUNTIME All Languages MLP 10 PIP Agmt Only ......8 543 400

    Ennyiből hány Linuxos szervert lehetne felépíteni? Hardware költségekkel együtt.
    Na jó! legyen valamelyik BSD... Nyolc és fél millió azért már csak nyolc és fél milló!
    És akkor még van arca némelyeknek azt állítani, hogy a windows TCO-ja olcsóbb.


    Szerintem teljesen lényegtelen, hogy egy SQL server árából hány szervert lehet építeni, mivel a szervered nem fog tudni SQL kéréseket kiszolgálni, márpedig itt nem hardverről, hanem szoftverről esett szó.

    Az MSSQL szolgáltatásai pedig tükrözik az árát. Akinek erre a széleskörű szolgáltatásra szüksége van, annak megéri kifizetni ezt az árat is, hiszen egy olcsóbb - netán ingyenes - megoldás nem felelne meg a követelményeknek. Ilyen helyekre egyetlen alternatív megoldás van, az pedig az Oracle. Nézz utána, hogy az mennyibe kerül és csak azután mondd, hogy milyen drága egy MSSQL.

    Köszöntem.
  • JTBM #25
    Sok IT manager nem IT hatteru, hanem egyeb, pl. penzugy, tanar, stb.
    A kovetkezmeny az, hogy azt gondolja, hogyha fel tud telepiteni egy Windows-t, meg egy Office-t es ossze tud rakatni egy 100 gepes halot, akkor mar IT managernek is lehet nevezni.
    Eleg sok IT manager-t ismerek, de csak 1 a negybol nevezheto hozzaertonek.
    A hozzanemerto pedig sokat kell, hogy dolgozzon, a beosztottjainak is sokat kell dolgozniuk es megsem lesz tul jo az IT.

    Hozza kell tenni, hogy itthon nem is fizetik meg az IT-t es kis fizetessel csak kevesse hozzaerto embereket lehet felvenni, raadasul keves penzbol csak rossz software-t, hardware-t lehet fenttartani...
  • Cat #23
    euban 37 ora a heti munkaidő
  • RelakS #22
    "áadásul 97 százalékuk többet dolgozik 37 óránál egy héten"
    Ezt a faszságot!!! Utánaszámolt a cikkíró, hogy mit írt? Csak mert az, aki böcsülettel letolja a napi 8 órát heti 5 napon, az testvérek között is 40 óra...
    A cégünk nemrég költözött. A főnököm rekkel 7-8 körül megjelent, és mikor kifacsart arccal reggel megláttam, kiderült, örült, ha éjfélkor hazamehetett. És még szombat-vasárnap is bent volt. Úgyhogy egy IT-Manager-nek nem csak azt kell tudnia kijelenteni, amit mondtál kedves Sopánka, hanem egyebet is.

    Én meg csak egy szaros operátor vagyok, de ez is elég stresszes tud lenni :(
  • Zoldalma #19
    Inkabb FreeBSDt v. NetBSDt kellett volna belinkelned.. :o)
  • Mike at home #16
    seperjunk utcat
    az egy nyugis munka
  • Darth Sith #9
    én még csak diák vok, de suliban többet vagyok mint amennyit ezek dolgoztnak. :)mindennap 8óra. utána otthoni 4óra tanulás, mellette edzés stb.. nekem sincs semmire időm... szóval nem tóm mitől vannak úgy oda..
  • Pintyőke #8
    Lassan ezek is elkezdik magukat sajnaltatni, mint a az orvosok. Apropo, halapenz. Szerintem ilyen erovel mindenki kerhetne halapenzt azert amit csinal. :) Milyen lenne mar, belegondoltatok???