Spencer

A világ legnagyobb folyadékkristályos kijelzője

A Samsung Electronics legyártotta idén szeptemberben átadott új üzemében a világ legnagyobb, 57 colos képátlójú folyadékkristályos kijelzőjét.

A dél-koreai vállalat munkatársai a bejelentés kapcsán elmondták, hogy a gigantikus LCD panel a Samsung Electronics idén szeptemberben átadott ötödik generációs TFT (Thin Film Transistor) kijelző gyártóüzemében készült. A folyadékkristályos kijelzők maximális méretét az határozza meg, hogy azok a gyártósorok, melyeken készülnek, mekkora méretű üveglapokkal képesek operálni. Az ötödik generációs LCD gyártósorok 110x130 centiméteres (43,3x51,2 col) üvegszeleteket képesek feldolgozni, ily módon lehetőség nyílik akár 57 colos képátlójú LCD panelek gyártására is.


Park Sung Hae, a Samsung Electronics szóvivője elmondta, hogy az óriási méretű folyadékkristályos kijelző sorozatgyártása egyelőre nincs tervbe véve, vagyis az 57 colos prototípust elsősorban azért gyártották le, hogy demonstrálják: akár ilyen nagy LCD panelek is előállíthatók. Hae elmondta, hogy a Samsung Electronics LCD termékskálájának csúcsát jelen pillanatban a 46 colos képátlójú folyadékkristályos kijelzők jelentik, de a vállalat hamarosan meg fogja kezdeni 54 colos LCD kijelzőjének tömeggyártását, illetve forgalmazását is. Utóbbi modell első prototípusait egyébként az elmúlt esztendőben mutatta be a gyártó.


A most bejelentett, 57 colos képátlójú LCD panel felbontása 1920x1080 pixel, vagyis akár szélesvásznú HDTV-ként (High-Definition Television, nagyfelbontású televízió) is használható. A legfontosabb specifikációk közé tartozik az 1000:1 kontrasztarány, a 600 cd/m2 fényerő, illetve a 8 milliszekundumos válaszidő. A panel egyébként konkrétan 52x30 colos, 5 centiméternél alig vastagabb, tömege pedig 21 kilogramm. A nagy méretű LCD újdonság maximális fényerő mellett 350 W-ot fogyaszt. A Samsung Electronics képviselői arról nem kívántak nyilatkozni, hogy az új LCD kijelző mennyibe kerülne, ha a jövőben esetlegesen megjelenne a kereskedelmi forgalomban.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Chappy #17
    kb. 5 milla lehet
    nekem
    1 TV-ni
    1 a géphez
  • Sub #16
    Veszek 2-t! Egyet a wc-be meg 1et a gyereknek pléjsztésönözni
  • Che Guevara #14
    Fejezet? Bekezdés. Bocs...
  • Che Guevara #13
    350W. (Lásd utolsó fejezet.)
  • gz8 #11
    Hagyd szegényt, zizi bolygó...
  • Munch #9
    Hűha! Megvan mit kérek a Jézuskától!!! :)
  • NasaTm #8
    Ja, ja pontosan igazat adok Cat-nak a Plazma messze jobb kepminoseget produkal mint a Projector.
    Nem beszelve arrol, hogy ha meg tudja HDTV technikat akkor meg mirol is beszelunk ?
    A masik meg az, hogy ki az az allat aki egy 100cm-nel nagyobb kepatlot kozelrol nez ?
  • Xboxman #7
    jah hogy ez nem is plazma?Mind1 akkor is szar:)
    Egyébként a projektor ha nem számítógépezni akarsz rajta közelről mindeképp jobb mint egy plazma(hacsak a mérete miatt is de elvégre az a legfontosabb)
  • Cat #6
    nemértelek
    a plazma képminőségével van bajod a projektorral szemben?! a kettő össze sem hasonlítható... utobbi csak a méret miatt nyerő
  • Xboxman #5
    Jah tesco gazdaságos kiszerelésben...