Rónai György

Hi-tech robot-porszívó a Samsungtól

A kiváló fejlesztéseiről ismert Samsung Electronics a DigitAll Inspiration 2003 show keretében leplezte le a legújabb háztartási gépét, amely talán már nem is nevezhető egyszerű gépnek. A VC-RP30W ugyanis egy ultra-high-tech, teljesen automatizált porszívó robot.

A cég szerint az új eszköz forradalmasítani fogja a takarítás fogalmát, mivel bármiféle emberi beavatkozás nélkül képes végezni a munkáját. A Samsung takarítógépe egy fejlett kamera segítségével háromdimenziós térképet tud készíteni a célbavett területről, hogy azután teljesen önállóan navigáljon, mindent kitakarítva porszívójával. Nagy pontossággal, önállóan képes eldönteni, hogy mely területeket kell még kitakarítania, és akár azt is beprogramozhatjuk, hogy ezen feladatoknak mely időszakokban álljon neki, például amikor nem vagyunk otthon.


A csúcsporszívót 50 percen át tudja dolgoztatni az akkumulátora, de amint vészesen alacsony szintet érne el a töltöttségi állapot, az magától visszatér töltöjéhez, és bedokkol. Az eszköz olyannyira intelligens, hogy többszobás lakást is gond nélkül ki tud takarítani, mivel alacsony méretű akadályokon, mint például küszöbökön is simán át tud jutni.


A VC-RP30W-t akár interneten keresztül, számítógép segítségével is távirányíthatjuk, és a beépített kamerája segítségével teljesen kontrollálható a munkája és a takarítandó környezete is. A környezetbarát működést elősegítendő ráadásul negatív töltésű ionok kibocsátásával még a rajta átáramló levegőt is tisztítja.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Troll #14
    Kíváncsi lennék, hogy milyen is az a nem vákuum porszívó...
  • Csóka #13
    Teljesen igazad van!
  • Mice #11
    remélem azért van annyira high tech, hogy a macskát is felismeri, vagy abba már chipet kell tetetnem?
  • Mice #8
    a spektrumon már vagy 2-3 évvel ezelőtt adtak róla dokufilmet, talán a beyond2k3-ban, csak hát már akkor is megmondták, hogy nem fog egyhamar eljutni a hétköznapi beszerezhetőségig.
  • mikike #6
    nekem olyan kéne, ami a bútorokat is odébb tolja és utána rendet rak
  • Kandurex #5
    LOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL!!!!!!!!!!!!!
  • HuAn82 #4
    Aztakurva! Na most fordultam le majdnem a székemről! KELL EGY ILYEN PORSZÍVÓ!!! :-)
  • KM #3
    Ez kell nekem!!!:)
  • antijedi #2
    az nem csak anyit csinál tudtomal hogy ha tul közel ér valamihez megfordul és új irányt vesz fel és ugy megy tovább? mert én csak oylat láttam, az viszont küszöbökön nem tuti hogy át tud jutni + össze visza megy tehát rendszer nélkül takarit igy előfordulhat hogy valamelyik sarok pl nem lesz kitakaritva...
  • Stranger #1
    Az Electroluxnál ilyen már régen van.