JohnnyCage

MPAA figyelmeztetések: hamarosan a mozikban

A filmstúdiók amerikai érdekvédelmi szövetsége a közeljövőben olyan kampányt indít, amely során a felhasználók a mozikban is az illegális filmletöltések veszélyeit részletező figyelmeztetésekkel találkozhatnak.

A Motion Picture Association of America (MPAA) ezidáig példátlan kampányra készül: Az Amerikai Filmstúdiók Szövetsége olyan televíziós és mozibejátszásokat készít, amelyek számos, weboldalakon megjelenő figyelmeztetéssel együtt a filmek jogtalan terjesztésének, a szerzői jogi törvények megszegésének veszélyeiről tájékoztatja a felhasználókat.


A legnagyobb filmsikerek a leginkább
veszélyeztetettek - Octopus a Pókember 2-ből
A szövetség egyre jobban aggódik a szélessávú internethozzáférések, illetve a hatékony videótömörítési megoldások elterjedésével gyakoribbá váló illegális filmletöltések miatt, amelyek jelentős veszteségeket okozhatnak a filmstúdiók számára. Az MPAA a probléma megfékezése érdekében a jövőben figyelmezteti, majd pedig felkutatja és felelősségre vonja azokat, akik jogtalanul terjesztenek filmeket az Interneten.

"Rendkívül fontos a filmipar számára, hogy megtanítsa az embereknek: a szerzői jogok által védett tartalmak jogtalan másolása nem áldozat nélküli bűncselekmény" - mondta Peter Chernin, az MPAA elnöke, és a Fox Group egyik vezetője. "Egyre erőteljesebben érezzük annak szükségét, hogy tudassuk az emberekkel, az illegális másolás rendkívül károsan hat az új filmek megjelenésére, az alkotó munkára, és számos munkahelyet is veszélybe sodorhat. Nem pusztán a cégek nyereségéről vagy veszteségéről van szó" - tette hozzá Chernin.

Az MPAA szerint a figyelmeztető üzenetet mintegy 35 amerikai televíziós csatorna kezdi sugározni július 24-től. A mozibejátszásokat július 25-től vetítik le mintegy 5 ezer amerikai moziban.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Bonewerkz #19
    varok par evet, ugyis adjak a tvben.... most minek adjak ki annyi let mozira, meg dvdre....

    turelem, a rozsat szelem:)
  • Dr.Tápfesz #16
    Tisztára be vannak ilyedve meg untakoznak ezek a Hollywoodosak. meg sok a pézük. csináljanak inkább jobb filmeket!!!!!!!!!!:-))))
  • galocza #15
    akkor még kevesebbet járok moziba...
  • Yfel #14
    Ezekután az is tudni fog a P2P adta lehetőségekről aki nem hallott még arról, hogy le is lehet tölteni a filmeket ingyen... jól fog jönni a reklámhadjárat a szélessávú internet-szolgáltatóknak.

    Egyébként én csak megveszem a DVD-ket (sokkal olcsóbb mint két embernek elmenni moziba és még kajálni is mellette)... és otthon nézhetem a filmet... ahányszor akarom, ágyból, jobb minőségben és nem kell amiatt aggódnom, hogy az 50$-ért (2 jegy + kaja-pia)elmehetek popcorn-t enni, mert hallani semmit nem fogok a filmből a mögöttem ülő tahók miatt.

    Régen le is töltöttem a filmeket, de mostmár nem nagyon éri meg időben... suli és munka között nagy a külömbség ha a szabadidőd értékét nézed :)

    Y
  • Pheel #13
    LOL! Maximálisan igazad van! Ráadásul ha megveszed DVD-n, azt is ugyanott nézed meg, szóval majdnem felesleges. Mellesleg nehogy azt hidd, hogy egy ilyen CinemaCity - Best Hollywood mozi sokkal jobb lenne... Háttérzajos hangosítás, szűk széksorok, bunkó emberek, gagyi minőség, néha szar a légkondi is...

    Egyedül a vászon nagyobb...
  • Pheel #8
    Ha ez bejön, még ennyiszer sem fogok moziba menni. Köszönjék maguknak...
  • HappyBoy #6
    Elmész moziba, ahol egy filmért kicsengeted a DVD film 1/5-ét(per fő), aztán meg az arcodba vágják : NE LOPJ! te g*ci. Már a reklámblokkokon is kiburul az ember, de ez már mindennek a teteje.
  • Frank99 #2
    tök nyóc, hogy letöltöd vagy nem.
    régen is másoltuk a videokazikat, amikor katona voltam, alig vártuk, hogy hétvégén lesz-e új film.
    és mégis mindig él a USA filmipar, és a mai napig nagyon jól.

    erről ennyit