JohnnyCage

Félmillió illegálisan letöltött mozifilm naponta

A Viant piackutató cég felmérése szerint a szoftverkalózok jelenleg naponta mintegy 400 ezer - 600 ezer filmletöltést bonyolítanak le a világhálón, amely legalább 20 százalékos növekedés a tavalyi évhez képest.

A Viant egy évvel ezelőtt naponta 300 ezer - 500 ezer illegális filmletöltést becsült a Usenet, IRC, Gnutella, és FastTrack internetes csatornákon.

Az illegális filmletöltések gyakoriságában bekövetkezett drasztikus növekedést a piackutató cég szerint elsősorban a nyár két sikerfilmje, a Pókember, és a Star Wars: Második Rész - A Klónok Támadása gerjesztette. A Pókember és A Klónok Támadása című filmek internetes kalózváltozatainak májusi debütálásával egyidőben hozzávetőleg 9 millióra növekedett az online filmtöltögetők tábora - állítja a Viant. A társaság szerint a "csúcsidőszakokban" egyszerre körülbelül 2,5 millió felhasználó kapcsolódott az IRC csatornára, amely a normális forgalom ötszöröse.

A Viant becslései szerint ezidáig hozzávetőleg mintegy 10 millió internetező próbálta letölteni a Star Wars: Második Rész - A Klónok Támadása és a Pókember című mozifilmek kalózváltozatát. Ebből a társaság becslései szerint ezidáig 2 - 3 millióan járhattak sikerrel a nagyméretű fájlok letöltésével.

A hollywoodi filmstúdiók számára az utóbbi időben egyre nagyobb fejfájást okoz a mozifilmek interneten való illegális terjesztése. A filmipar képviselői ennek ellenére nem számítanak az MP3 letöltésekhez hasonló méreteket öltő illegális filmletöltésekre, mivel a szélessávú internetkapcsolatok viszonylag kis elterjedtsége a legtöbb felhasználó számára lehetetlenné teszi a nagyméretű fájlok letöltését.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Sinkovics #21
    És ez a szám csak azt mutatja, akik letöltik ezeket a filmeket, nem akik megnézik! Általában a letöltött cuccok még tovább vándorolnak rack-ről rack-re, ahogy pl. én is szerzem a filmeket. :-)
  • hiba #8
    A piackutatasbol kovetkezik egy statisztika.Egyx egy ember azt mondta: "annak a statisztikank hiszek amit sajat kezuleg hamisitottam". Ami nem volt bevetel az nem lehet kieses sem.
    (egyik partunk is menyerte a valasztast a kutatasok szertint aztan megsem)
  • fotel #7
    és akkor hol vannak az FTP-k :D
    meg offline
  • Supergamer_real #5
    "Bazz, bele kellene huzni"

    Rajtam nem mulik.Egy ket divx lejon naponta ...
  • Dömper Ármánd #4
    Én viszont azt hallottam, hogy jelenleg legalább 20%-al több felesleges piackutatás készül, mint tavaly ilyenkor...
  • UnConnecteD #2
    GO, GO, GOOOOOO