JohnnyCage

A filmvásznon folytatódik a Resident Evil

Vajon a Milla Jovovich által megtestesített bőrcsizmás, miniszoknyás Alice képes lesz-e olyan sikereket elérni, mint az Angelina Jolie-ban testet öltött Lara Croft?

Vagy a Resident Evil filmváltozata is bukást hoz, mint számos másik, videójátékból készített mozifilm? Ezek a kérdések hangzanak el leggyakrabban az igen népszerű videójáték, illetve a filmváltozat pénteki premierje kapcsán.

Az elmúlt év két jelentősebb, videójátékból készített mozifilmje a Tomb Raider volt Angelina Jolie-val, illetve a Final Fantasy teljesen digitális szereplőkkel. A Tomb Raider mintegy 80 millió dolláros költségvetésből készült, a film azonban csak az Egyesült Államokban több, mint 130 millió dollár bevételt hozott. A Final Fantasy, amely jelenleg minden kétséget kizáróan a legszínvonalasabb animált film, a hírek szerint 137 millió dollárba került, az USA-ban azonban alig 32,1 millió dollárt hozott vissza. A Final Fantasy bukása miatt a videójátékot készítő japán Square Co. Ltd. stúdió részlege a közelmúltban ki is lépett a piacról.

Kérdés azonban, hogy a Resident Evil filmváltozatára is ez a sors vár, vagy a készítők a korábbi produkciók hibáiból tanulva ezúttal igazi sikerfilmet hoznak össze. Paul W.S. Anderson, a film rendezője mindenesetre meglehetősen optimista. "Ha a filmet készítő csapat tagjai a játék igazi rajongói, az sokat segíthet" - mondta Anderson. Bill Gardner, a Capcom Entertainment elnöke elmondta, hogy az 1996-ban indult Resident Evil "őrület" ezidáig négy játékot, és mintegy 18 millió eladott játékszoftvert eredményezett.

A film Alice történetére épül, aki az Umbrella Corp. óriáscég biztonsági alkalmazottja. A társaság nyereségét elsősorban titkos genetikai- és víruskutatásokból szerzi. A "The Hive" elnevezésű földalatti kutatóbázison a kísérleti stádiumban lévő "T-vírus" a levegőbe kerül, a bázis irányító "Red Queen" számítógépes rendszer pedig megöli az összes benntartózkodót. Az amnéziával küszködő Alice-nak egy kommandót kell vezetnie a Hive-ba, hogy megállítsa a vírus terjesztését, miközben a vírus által életre keltett zombik egész hada támad rájuk.

Alice-t az Ötödik elemből is ismert, topmodellből filmsztárrá is előlépett Milla Jovovich testesíti meg.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Tekken5 #18
    Nekem a film is megvan. :DDD TÖK JÓ :D
  • herotom #17
    ja
    mmind2 nagyon jó
  • Sephi #14
    Nah ha most neztem meg es van egy ket velemenyem :

    Ami teccet:
    Egesz film allat tatot szajjal figyeltem az esemenyeket.Kurva jo a film!
    Rohadt jo volt a zombik belepese es kul volt a megelevenitese.
    Jok voltak az effektek a lezerrel:)
    Aszt a hoszu nyelvu izet a RE2-bol kurva jol megcsinaltak pont ugy nez ki.
    A ketesbol a vonatos jelenet benne van amikor az a hulye szorny bekarmolya a falat:)
    A vegen birom hogy a pasi megemliti a NEMESIS prijectet:) Majd meglatjatok mirt:)
    Ami zavart:
    Attol fugetlenul hogy az Umbrela Ceg es Racon City allat tortenik minden es hogy van benne T-Virus meg zombi kutya es olyan leech szar semmi sem hozza a fealinget.
    Szereplok fele az elejen meghal. Sem a nevuk sem a story nem egyezik.
    Bazz az erdetiben Claire jon megkeresni Crist a testveret nem?
    Itt meg egy Max nevezetu pasi jon megkeresni a hugat... bazz

    Amit hianyoltam:
    Tyrant nem volt benne pedig igazan lehetet volna.
    Igazan jachatot volna a film a hazban is egy ket titkos dologgal egybeveve nem csak abba a kerva laborba.
    Lehetett volna verengzosebb is egy kicsit...


    Kb ennyi de tuti lesz fojtatasa!! :))
  • Ligend #10
    Egyetertek veled. Valahogy egy "topmodellbol filmsztarra elolepett" csajt nem birok biztonsagi alkalmazottnak elkepzelni, de lehet hogy a szegenyes kepzeloerom, es a trailer eddigi elmulasztasa mondatja ezt velem. Mar januar vegen lattam par kepet a filmbol, de engem nem gyozott meg igazan. Hol van az a trailer...? :-)
  • b #9
    a zsándárkban szerintem nagyon ott volt, igaz ott az egész film egy istenség.
  • Csövi #6
    Jó neked!! a trailer után én már a moziba se merek elmenni! szerintem köze sincs feelingben a játékhoz. pedig én mind a 3 gamét(1-PC,2-PC,3-PC) végignyomtam, A codeddal meg most nyomom DC-n).
    Sajna...
  • CSOCSO #5
    nékömis megvan a trailer szvsz jo lesz!!!főleghogy nem gameztam még huzamosabb ideig a RE vel..szal semmilyen szintet nem követelek tőle..csak legyen jo film!!
  • Laci73 #3
    Láttam a trailer-t, szerintem egész jó. Nem fogják klasszikusként nyílvántartani, de átjön rajta a játék hangulata.
  • SATAN #2
    Az nem kifejezés! Hónap horror filmje :) sirály :)